Rīgas Ziemas kausā pārsteidzoši uzvar kartinga pilots Lapiņš (+ VIDEO)

 

Foto: Oskars Freijs

Eduards Kalve | 5.februāris 2019 8:03

Sestdien, 2. februārī, Biķernieku trasē tika aizvadīts Rīgas Ziemas kausa 4. posms. Sezonas priekšpēdējās sacīkstēs par negaidītiem rezultātiem parūpējās vairāki piloti, izcīnot savas pirmās sezonas uzvaras.

Viens no pārsteigumiem bija rallijkrosā un kartingā startējošais Mārtiņš Lapiņš, kurš savā Rīgas Ziemas kausa debijā spēja uzvarēt divās pilnpiedziņas ieskaitēs.

Biķernieku trase dalībniekus šoreiz sagaidīja ar mainīgiem un šosezon vēl nepiedzīvotiem trases apstākļiem. Lai arī trasē tāpat kā iepriekšējos posmos bija sniegs un ledus, tās segums dienas gaitā kļuva nevis lēnāks, bet gan ātrāks. Ātrākie no dalībniekiem bremzēšanai izmantoja trases malā esošās mīkstās sniega kupenas, tomēr atsevišķos gadījumos piloti pārcentās un tajās iestiga. Tādējādi daudz darba šoreiz bija Andra Vanaga pilotētajam Mitsubishi Pajero drošības automobilim.

Priekšpiedziņās lielisku posmu aizvadīja Jānis Spīķis, kurš ar uzvarām SAILUN 2WD un 2WD ieskaitēs izvirzījies arī šo klašu kopvērtējuma vadībā. Ja pirmos posmus Spīķis aizvadīja ar Mareka Matvejeva Subaru Impreza, tad uz šīm sacensībām viņš kopā ar brāli Juri Spīķi bija ieradies ar VW Golf. Kā smejoties atzina Matvejevs, „tad, kad sākas cīņa par kopvērtējumu, tiek vilkta ārā smagā artilērija”. Pašam Marekam šoreiz divas otrās un viena trešā vieta, kā arī saglabāts kopvērtējuma līdera gods 2WD OPEN ieskaitē.

Par dienas auto ceturtajā posmā droši varēja dēvēt Kristapa Laipnieka un Regnāra Mozgas-Kļaviņa pilotēto Volvo 740, jo ar to tika izcīnītas pirmās vietas visās trijās RWD klasēs. SAILUN RWD ieskaitē Laipnieks demonstrēja perfektu sniegumu un uzvarēja visos trijos iebraucienos. Tādējādi pirms noslēdzošā posma viņš no kopvērtējuma līdera Aleksandra Grīvas atpaliek vien par vienu punktu. RWD un RWD OPEN savas pirmās uzvaras šosezon svinēja Regnārs Mozga-Kļaviņš, kamēr šo klašu kopvērtējuma līderim Raimondam Eriņam šis bija sezonas neveiksmīgākais posms, pirmo reizi iztiekot bez pjedestāla.

Pilnpiedziņās šoreiz uz starta neizgāja vairāku klašu kopvērtējuma līderis Kalvis Blūms, kurš visdrīzākais, ka gatavojās šajā nedēļas nogalē notiekošajam Sarmas rallijam. Tomēr tukša vieta viņa vietā nepalika, jo pirmo reizi šosezon Rīgas Ziemas kausā uz starta izgāja rallijkrosā un kartingā startējošais Mārtiņš Lapiņš. Viņa debija izvērtās ļoti veiksmīga, jo, pilotējot Subaru Impreza, izdevās izcīnīt uzvaras gan 4WD, gan 4WD OPEN ieskaitēs.

Tikmēr SAILUN 4WD klasē pirmo sezonas uzvaru svinēja pieredzējušais Raimonds Tihonovs, kurš pēc sacensībām atzina, ka šāds segums ar labu saķeri viņam patīk un ir arī vairāk piemērots viņa pilotētajam Audi 80. To pierādīja arī fakts, ka otro vietu ar to pašu auto izcīnīja Lauris Ruskuls. Pie pirmās uzvaras šoziem tika arī Andris Vanags, kurš triumfēja AUDI QUATTRO ieskaitē, aiz sevis atstājot Jāni Hānu un Oļģertu Jansonu. Dāmās sezonas otrā uzvara Lindai Kundziņai, bet par pārsteigumu parūpējās Maija Stakena, savās debijas sacīkstēs izcīnot otro vietu. Uz trešā goda pjedestāla pakāpiena šoreiz Marta Starka.

Pēdējā iespēja šoziem izbraukt pa Biķernieku trasi būs 16. februārī, kad norisināsies Rīgas Ziemas kausa piektais un noslēdzošais posms. Piedalīties sacīkstēs iespējams gan ar ielas, gan sporta automašīnām. 

Rīgas Ziemas kausa 4. posma rezultāti:

SAILUN 2WD

1. Jānis Spīķis, VW Golf

2. Mareks Matvejevs, Subaru Impreza

3. Juris Spīķis, VW Golf

2WD

1. Jānis Spīķis, VW Golf

2. Renārs Zapackis, Honda Civic

3. Mareks Matvejevs, Subaru Impreza

2WD OPEN

1. Renārs Zapackis, Honda Civic

2. Mareks Matvejevs, Subaru Impreza

3. Jānis Spīķis, VW Golf

SAILUN RWD

1. Kristaps Laipnieks, Volvo 740

2. Juris Atraskevics, BMW 318

3. Aleksandrs Grīva, BMW 328

RWD

1. Regnārs Mozga-Kļaviņš, Volvo 740

2. Raivis Galviņš, BMW 3. sērija

3. Kristaps Laipnieks, Volvo 740

RWD OPEN

1. Regnārs Mozga-Kļaviņš, Volvo 740

2. Kristaps Laipnieks, Volvo 740

3. Edvards Egle, Lada RX

SAILUN 4WD

1. Raimonds Tihonovs, Audi 80

2. Lauris Ruskuls, Audi 80

3. Artis Vicinskis, Subaru Impreza

4WD

1. Mārtiņš Lapiņš, Subaru Impreza

2. Kaspars Mamons, Subaru Impreza

3. Artis Vicinskis, Subaru Impreza

4WD OPEN

1. Mārtiņš Lapiņš, Subaru Impreza

2. Artis Vicinskis, Subaru Impreza

3. Kaspars Mamons, Subaru Impreza

AUDI QUATTRO

1. Andris Vanags, Audi A4

2. Jānis Hāns, Audi A4

3. Oļģerts Jansons, Audi A4

DĀMAS

1. Linda Kundziņa, Audi A3

2. Maija Stakena, VW Golf

3. Marta Starka, Seat Ibiza

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

"Zaļais" vēl negarantē, ka viss būs labi (+ VIDEO) 22

Video autors iebrauc krustojumā pie luksofora zaļā signāla un saduras ar Volvo, kura vadītājs aizšķērso ceļu, griežoties pa kreisi. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 35

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 17

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti