Jānis Baumanis 8.vietā pēc pirmās dienas Abu Dabī (+ FOTO)

 

Foto: Publicitātes attēls

Aldis Putniņš | 6.aprīlis 2019 9:00

Pēc pirmās dienas Abu Dabī, kur risinās Pasaules rallijkrosa čempionāta pirmais posms, Jānis Baumanis ieņem 8.vietu, kuru ieņēma pēc abām kvalifikācijas kārtām. Pats Jānis atzīst, ka jaunā mašīna ir ātra, taču pagaidām tās spēku aizēno problēmas ar startiem, kas tika piedzīvotas abos braucienos.

Problēmas ar startu
Pirmajā kvalifikācijas braucienā Jānis bija kopā ar Timiju Hansenu, kurš izmanto pērnā gada fabrikas Peugeot 206RX modeli, kā arī Niklasu Gronholmu, Liamu Doranu un jauno lietuvieti Rokas Baciuška. Startā mašīna gandrīz noslāpa, taču neskatoties uz to pirmā apļa pusē Jānis jau bija garām Doranam un Baciuškam, sekojot Gronholmam un Hansenam, kurš demonstrēja lielisku tempu un vēlāk arī kļuva par pirmās kvalifikācijas uzvarētāju. Jānis izmantoja atšķirīgu Džokerapļa strateģiju no abiem līderiem un stabili finišēja 3.vietā braucienā, kas deva 8.vietu pirmajā kvalifikācijā.

Otrajā kvalifikācijā Jānis atradās pa vidu diviem “GCKompetition” komandas braucējiem Antonu Marklundu un Gerlēnu Šišerī, kā arī Kristianu Zābo un Timuru Timurzjānovu. Startā bija problēmas ar sajūgu un Jānis pirmajam pagriezienam tuvojās pēdējā vietā, taču ar lielisku un agresīvu braukšanu, kā arī pārdomātu stratēģiju Baumanis spēja tikt līdz otrai vietai braucienā, zaudējot tikai Antonam Marklundam. Diemžēl daudzās divcīņas prasīja arī daudz apļa laika, kas kvalifikāciju etapā ir ļoti svarīgi. Turklāt par duelēšanos ar Gerlēnu Šišerī abi tika izsaukti pie teisnešiem, kuri pēc pusstundas apspriedes lēma, ka vainīgo nav un viss ir bijis noteikumu robežās.

Kopvērtējumā pēc pirmās dienas Jānis Baumanis ir 8.vietā ar 72 punktiem - tieši tik pat punkti arī otram latvietim Reinim Nitišam. Rīt 12:00 diena sāksies ar treniņbraucieniem, bet 3. un 4.kvalifikācija risināsies attiecīgi 13:45 un 15:00 pēc Latvijas laika. Pusfināli un finālbraucieni sāksies 18:00, bet stundu iepriekš sāksies tiešraide LTV7 TV kanālā.

Jānis Baumanis: “Mašīnas ātrumu aizēno problēmas ar startu!”
“Pirmā sacensību diena interesanta skatītājiem, taču ne man pašam. Komandai priekšā ir ļoti daudz darba, lai sakārtotu startus. Šodien neviens no tiem neizdevās. Tiek izjaukta mašīnas ātrumkārba. Izpētīsim sajūgu, jo ir jūtamas problēmas. Šādos apstākļos neesam testējuši startus, taču ir ļoti apbēdinoši, ka mēs esam vienīgie, kuriem tie nepadevās. Protams, esmu priecīgs, ka trasē izdodas aizvadīt cīņas un apsteigt citus braucējus. Jaunā mašīna ir patiešām laba, tāpēc žēl, ka tās ātrumu aizēno problēmas ar startu. Trasē esam ātri, taču kamēr nebūs labi starti un pirmajā pagriezienā neiebrauksim starp līderiem, uz labu rezultātu nav ko gaidīt. Cīnīsimies un skatīsimies, kā ies, bet pagaidām mūs gaida liels mājasdarbs!”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti