Jānis Baumanis Barselonā izcīna sesto vietu (+ FOTO)

 

Foto: Tom Banks

Aldis Putniņš | 29.aprīlis 2019 8:01

Pavasarīgi saulainajā Barselonas trasē aizvadīts FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta 2019. gada sezonas otrais posms Cooper Tires World RX of Catalunya - Barcelona.

STARD komandas braucējs Jānis Baumanis aizvadīja četrus stabilus kvalifikācijas braucienus, nodemonstrēja satriecošu apdzīšanas manevru pusfinālā un mērojās spēkiem ar citiem ātrākajiem pasaules braucējiem, finālā izcīnot sesto vietu.

Stabils sniegums un labi starti
Pēc regulējumu meklēšanas un sīvām cīņām trasē pirmajā dienā, sestdienas vakarā komanda pieņēma vairākus pareizus lēmumus tehniskajā jomā, kas ļāva svētdien aizvadīt divus ļoti kvalitatīvus kvalifikācijas braucienus, diktējot tempu konkurentiem aizmugurē. Noslēdzošajās kvalifikācijas kārtās tika izcīnīta 7. un 6. vieta, ļaujot Baumanim četru braucienu summā ieņemt sesto pozīciju.

Ļoti saspringtā pusfinālā Baumanim pēdējā aplī izdevās atrast ceļu garām Kristianam Sabo un izraut vietu finālā starp sešiem labākajiem braucējiem. Tajā izdevās uzrādīt labāko starta reakcijas laiku, taču finišā nācās atzīt konkurentu pārākumu un ieņemt 6. vietu.

Sacensību laikā Jānis nopelnīja 16 punktus, kas pēc diviem posmiem ar 36 punktiem viņam ļauj ierindoties 4. vietā čempionāta kopvērtējumā.

Jānis Baumanis: “No piektdienas līdz svētdienai tika paveikts ļoti liels darbs”
“Otrā diena tika pavadīta pamatīgā cīņā gan ar konkurentiem, gan mašīnu. Nācās ļoti daudz strādāt pie datu analīzes un dažādu regulējumu izmēģināšanas. No piektdienas līdz svētdienai tika paveikts ļoti liels darbs. Spējām veiksmīgi atrast un novērst visus defektus. Pusfinālā mani gaidīja kārtīga cīņa. Vienu brīdi likās, ka braukšana būs beigusies, jo tika nedaudz izsista savirze un, kā tādās reizēs notiek, uz laiku atslēdzas stūres pastiprinātājs. Braukšana kļuva daudz sarežģītāka, taču tiku ar to galā, turklāt pēdējā aplī spēju apdzīt Kristianu Sabo. Liels prieks par cīņu trasē! Tā kā ritenis bija mazliet izsists, tad finālā bija cīņa ar pašu mašīnu, jo bija cietusi vadāmība. Lai tiktu uz pjedestāla, vēl jāizdara ļoti daudz darba, jo pagajušā gada rūpnīcu komandu automašīnas ir ļoti ātras. Kopumā esmu ļoti apmierināts ar šo nedēļas nogali, jo izdevās gūt milzīgu pieredzi mašīnas regulējumu izvēlē. Vienmēr gribētos sasniegt vairāk, taču domāju, ka šoreiz sasniedzām maksimumu, ko šādā trasē bija iespējams. Vēl ir vieta izaugsmei.”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti