Jānis Baumanis Spā trasē pēc pirmās dienas sešiniekā

 

Foto: Tom Banks

Aldis Putniņš | 12.maijs 2019 8:56

Mitros un vēsos apstākļos Beļģijā uzsākts FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta 2019. gada sezonas trešais posms Spa World RX of Benelux. Pirmoreiz čempionāta vēsturē braucēji sacenšas leģendārajā Spa trasē.

STARD komandas braucējs Jānis Baumanis lieliski apliecināja savas prasmes pie Ford Fiesta stūres, pirmo sacensību dienu noslēdzot labāko sešiniekā.

Otrā vieta otrajā braucienā

Brīvie treniņbraucieni tika aizvadīti slapjā trasē. Lai gan sākotnējie mašīnas regulējumi neatbilda Baumaņa braukšanas stilam, līdz kvalifikācijai izdevās veikt nepieciešamās izmaiņas. Starta kārtības izlozē Jānim iekrita pirmais brauciens, kas nozīmēja trases segumu tīrīšanu. Pēc spēcīgām lietusgāzēm gan asfalta, gan grants daļas sāk žūt, līdz ar to vēlāk braucošajiem pilotiem bija priekšrocības, braucot pa tīrāku un sausāku trasi.

Pirmajā braucienā starta sistēmas iekārtas īpatnību dēļ Jānis sev neraksturīgi veica pāragru startu, kas nozīmēja divu džokera apļu veikšanu. Pēc atkārtotā starta, jau pirmajā aplī, priekšā braucošais Gerlēns Šišerī kļūdījās un sagrieza savu mašīnu. Baumanim nebija nekādas iespējas izvairīties no sadursmes. Abi braucēji piedzīvoja spēcīgu kontaktu, kā rezultātā tika pārspiesta turbīnas gaisa padeves caurule, līdz ar to auto zaudēja jaudu. Tā rezultātā kopējā ieskaitē nācās ierindoties 15. vietā.

Otrais brauciens tika uzsākts no ārmalas. Kamēr daļa konkurentu joprojām izmantoja slapjam laikam paredzētās riepas, Baumanis, kā arī citi viņa brauciena dalībnieki pieņēma lēmumu riskēt un izmantot sausā laika riepas. Šāds lēmums atmaksājās. Starta burzmā no ārmalas ļoti meistarīgi tikai izcīnīta vieta pirmajā pagriezienā un jau otrajā pagriezienā Jānis bija priekšā visiem saviem konkurentiem, veicot lielisku braucienu un perfektu Džokera apli tika izcīnīta uzvaru savā braucienā, iegūstot otro vietu kopējā ieskaitē.

Līdz ar to pēc pirmās sacensību dienas Baumanis ar 74 kvalifikācijas punktiem ierindojas sestajā pozīcijā. Rītdien jāaizvada divi noslēdzošie kvalifikācijas braucieni, kam sekos pusfināli un Spa World RX of Benelux fināla brauciens.

Jānis Baumanis: “Braucu, cik ātri varēju”

“Organizatori paveikuši ļoti labu darbu ar trases uzbūvi un pagriezieniem. Sen nebija nācies piedzīvot tādu kļūdu, ka veicu pāragru startu un paliku 15. vietā. Likās, ka otrajā braucienā no ārmalas būs grūti sasniegt labu rezultātu, bet viss sakārtojās. Atrados īstajā brīdī, īstajā vietā, izvirzījos vadībā, turēju savu tempu un braucu, cik ātri varēju. Braukšanas ziņā šo un to varētu pamainīt, taču, neskatoties uz to, lielisks džokera aplis un finišā biju pirmais. Rezultāti šobrīd ir ļoti blīvi, turklāt arī apļu laiki ir cieši – sekundē iekļaujas pat desmit braucēji. Cīņas ir sīvas, trase ir salīdzinoši īsa un ātra. Būs jācīnās pamatīgi!”

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti