Baumanim trešais fināls trīs posmos

 

Foto: Tom Banks

Aldis Putniņš | 12.maijs 2019 16:18

Tradīcijām bagātajā Spa trasē aizvadīts FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta 2019. gada sezonas trešais posms Spa World RX of Benelux. Aizraujošā cīņā latviešu sportistam Jānim Baumanim izdevās iegūt tiesības startēt fināla braucienā, kur cīņā ar citiem pasaules labākajiem rallijkrosa braucējiem finišs tika sasniegts piektajā vietā.

VIENĪGAIS FINĀLISTS VISOS 3 POSMOS
Atšķirībā no sestdien notikušajiem braucieniem, šoreiz trase bija pilnībā sausa un sacensības risinājās drēgnos, taču saulainos apstākļos. Pēc lieliskā snieguma vakar Jānim Baumanim trešo kvalifikācijas braucienu bija iespēja aizvadīt kopā arpašiem ātrākajiem otrās kvalifikācijas braucējiem. Pēc pamatīgas kontaktcīņas pirmajos pagriezienos Baumanis iekārtojās otrajā pozīcijā aiz Liama Dorana. Aizvadot četrus stabilus apļus, kopējā ieskaitē tika ieņemta astotā pozīcija.

Cīņas ar Doranu turpinājās arī pēdējā kvalifikācijas braucienā. Jānis Baumanis prasmīgi spēja noturēt britu braucēju sev aizmugurē un savu braucienu noslēdza uzreiz aiz iepriekšējā posma uzvarētāja Timija Hansena. Četru braucienu summā tika ieņemta astotā vieta, kas deva iespēju pusfinālā startēt no otrās rindas.

Pareiza regulējumu izvēle un fantastiskas braukšanas prasmes ļāva Jānim sniegt atbildes triecienu un pieveikt Hansenu. Finišā Baumanim 2. vieta un garantēta dalība Spa World RX of Benelux fināla braucienā.

Jānis Baumanis kļuva par vienīgo pasaules čempionāta dalībnieku, kurš startējis visu trīs šīs sezonas posmu finālos. Diemžēl sapnis par pjedestālu izdzisa jau pirmajā aplī, kad Liams Dorans veica neapdomīgu manevru, ietriecoties Jāņa Baumaņa Ford Fiesta spēkratā. Kontakta rezultātā pamatīgi cieta Baumaņa mašīnas vadāmība. Pēc varonīgas cīņas sešu apļu garumā Jānis ieguva 5. vietu.

Nedēļas nogales laikā Beļģijā Baumanis izcīnīja 16 punktus, kas ļauj saglabāt ceturto pozīciju čempionāta kopvērtējumā, taču otrajā vietā esošais Timijs Hansens vairs ir tikai 6 punktu attālumā.

Jānis Baumanis: “Lielākais prieks ir par pusfinālu”
“Lielākais prieks ir par pusfinālu. Pēc ceturtās kvalifikācijas kārtas spējām atrast vajadzīgo ātrumu. Tieši starti un pirmais pagrieziens šajās sacensībās mani priecēja visvairāk. Katrā braucienā tika pieņemts taktiski pareizs lēmums, kas tika veiksmīgi īstenots arī trasē.

Pamatīgu Spa masāžu man šodien sniedza Liams Dorans. Arī finālā piedzīvojām kontaktu. Aizmugurējais ritenis tika aizlocīts un nopietni pacīnīties vairs nevarēju, lai arī cik ļoti vēlējos iegūt augstāku vietu.

Liels paldies visai komandai un līdzjutējiem par atbalstu! Cepuri nost komandas priekšā un pats arī esmu priecīgs par savu sniegumu, ņemot vērā pirmās kvalifikācijas notikumus. Esmu vienīgais čempionāta dalībnieks, kurš šogad sasniedzis visus finālus. Tas, protams, vērtējams ar pamatīgu plusa zīmi.”

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā 1

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Kā taps jaunais Rail Baltica tilts pār Daugavu Rīgā (+ VIDEO)

Ir sākusies jaunā Rail Baltica tilta pār Daugavu būvniecība. Respektējot galvaspilsētas vēsturi, jaunajā tilta konstrukcijā saglabās esošā dzelzceļa tilta ikonisko izskatu. Lasīt vairāk

 

Traģiska nāve, sajaucot ātrumus - miljardiere iet bojā savā Tesla (+ VIDEO) 29

Amerikāņu miljardiere un uzņēmēja, politiķa Miča Makkonela radiniece Andžela Čao noslīkusi savā Tesla pēc tam, kad viņas vadītā automašīna iebrauca dīķī un nogrima. Lasīt vairāk

 

Mercedes-Benz Vision EQXX iztiek ar 7 kWh vidēji un nobrauc 1000 km ar vienu uzlādi (+ FOTO) 12

Mercedes elektriskais prototips Vision EQXX veicis savu trešo tālās distances pārbraucienu ar vienu uzlādi veicot vairāk par 1000 kilometriem. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti