Priekulē aizvadīts Folkreisa un autokrosa kausa posms; latvieši ārzemēs

 

Foto: Publicitātes attēls

LAF | 20.maijs 2019 12:33

Aizvadītajā nedēļas nogalē LAF Krosa komisijas aktivitātes bija Folkreisa Vasaras kausa un Krosa komisijas autokrosa kausa posms Priekulē, Līgo trasē, kā arī Latvijas sportistu starts sacīkstēs ārpus valsts.

Priekule debitē

Priekules Līgo trase sestdien debitēja LAF sacensību saimē, rīkojot Folkreisa Vasaras kausa otro un Krosa komisijas autokrosa kausa piekto posmu. Debija izdevās godam, braucējiem veltot atzinīgus vārdus gan par trases konfigurāciju, gan kopējo sajūtu sacīkšu dienā.

Folkreisā aizraujošā finālā līderpozīciju kontrolēja 2018. gada Ziemas un Vasaras kausa uzvarētājs Māris Zālītis (Valka). Stabila braukšana un precīzā brīdī izvēlēta Džokera apļa veikšana ļāva Mārim izcīnīt pirmo uzvaru šajā gadā. Otrais, sasniedzot savu pirmo Folkreisa pjedestālu, finišēja baušķenieks Toms Edušs, bet trešo pozīciju sasniedza Artis Biezais, kuram šis ir jau sestais Folkreisa pjedestāls pēc kārtas.

Autokrosa kausa posmā dienas gaitā veidojās Andra Tuskena (Priekule) un Viestura Plētiena (Rīga) duelis. Lai arī Tuskens startēja ar pilnpiedziņas auto, Plētiens prata ne tikai turēt līdzi, bet arī apdzīt konkurentu. Finālā gan Plētiens pēc neveiksmīgas Džokera stratēģijas guva trešo vietu, priekšā palaižot ne tikai Tuskenu, bet arī kuldīdznieku Raivi Ruiķi.

Tobiass uzvar Igaunijā

Latvijas kroskartu līderis Dāvis Tobiass Laitses trasē Igaunijā notikušajā Superkrosa posmā guva uzvaru kroskartu klasē, finālā ar minimālu pārsvaru pārspējot dienas laikā dominējušo Karlu Martinu Milisti. Sacīkstē kroskartu cīņā debitēja arī Marta Starka. Dienas gaitā braucēja apguva tehniku un trasi, taču cīņa beidzās līdz ar nolūzušu balstiekārtu trešajā kvalifikācijā.

Grandānam Baltijas startā neveiksme

Lietuvā, Šakjai trasē aizvadīts Baltijas autokrosa kausa Buggy 1600 klasei pirmais posms. Vienīgais Latvijas pārstāvis Intars Grandāns pretendēja uz goda pjedestāla pozīcijām, taču norauta priekšējā balstiekārta otrajā no trim kvalifikācijām neļāva sasniegt finālu. Lai tomēr tiktu finālbraucienā, Intaram bija jācīnās B finālā. Taču bagija vienam no motoriem pārtrūka ķēde, līdz ar to Grandāns bija spiests izstāties. Pērnā gada Baltijas bronzas medaļnieks sezonu sāk ar 13. vietu pirmajā posmā.

Vienlaicīgi notikušajā Lietuvas čempionāta posmā Latvijas sportists Jānis Kozlovskis juniors guva otro vietu Mini bagiju klasē. Savukārt Jānis Veģeris sasniedza trešo vietu Open 4500 ieskaitē.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti