Laikapstākļi liedz Jānim Baumanim noturēties TOP 5 (+ VIDEO)

 

Foto: Tom Banks

Baumanis Motorsport Media | 7.jūlijs 2019 9:24

Leģendārajā Holjesas trasē aizvadīta pirmā sacensību diena FIA Pasaules rallijkrosa čempionāta sestajam posmam Swecon World RX of Sweden.

Latviešu autosportists Jānis Baumanis pirmajā braucienā sasniedza piekto labāko rezultātu, taču otrajā kvalifkācijā laika apstākļu dēl, Jānim nācās samierināties vien ar 21. vietu.

Piektā vieta pirmajā kvalifikācijā
Uz Zviedrijas posmu STARD komanda nodrošinājās ar jauniem amortizatoriem. Treniņbraucienos tika veikti eksperimenti ar mašīnas regulējumiem, kas palīdzēja saprast, kādas izmaiņas nepieciešams veikt.

Pirmā kvalifikācija tika aizvadīta sausos apstākļos. Jānis Baumanis iekšmalā no pole position un pirmajos metros aizvadīja ciešu cīņu ar GRX SET braucēju Reini Nitišu un GRX Taneco komandas braucēju Timuru Timerzjanovu. Pēc vairākām sadursmēm ar Timerzjanovu pirmajā pagriezienā avarēja Nitišs. Otrajā pagriezienā Jānis iebrauca otrais aiz Timerzjanova. Brauciens turpinājās salīdzinoši mierīgi, un Jānis finišēja 2. vietā, kopējā ieskaitē sasniedzot 5. vietu.

Tiesneši nekādus pārkāpumus starta cīņās nesaskatīja ne no Baumaņa, ne Timerzjanova puses, tomēr īsi pirms otrās kvalifikācijas GRX komanda iesniedza protestu, norādot, ka Nitiša avārijā vainojams Jānis. Skumji, ka šī komanda katrās sacensībās ar papīru rakstīšanu panāk sava sportista augstāku rezultātu.

Līdz protesta iesniegšanai tiesneši šo avāriju uzskatīja par sacensību incidentu, un lēmums, kas pierādītu Baumaņa vainu tā arī netika pieņemts, taču pēc protesta iesniegšanas Jānim tika izteikts brīdinājums.

Iekļūšana labāko pieciniekā nodrošināja Baumanim startu pirmajā otrās kvalifikācijas braucienā. Notikumu attīstībā jau otro posmu pēc kārtas iejaucās laikapstākļi. Pirms otrās kvalifikācijas braucieniem Holjesā uznāca spēcīgas lietusgāzes, kas trasi pamatīgi izmērcēja, taču saules stari un vējš to strauji žāvēja, sniedzot pamatīgas priekšrocības vēlāk startējošajiem.

Pēc laba starta un cīņas ar Kevinu Hansenu, Niklasu Gronholmu un Timuru Timerzjanovu, Baumanis kvalifikāciju noslēdza 21. vietu pozīcijā, tomēr tiešajiem konkurentiem neklājās daudz labāk, jo pat brauciena uzvarētāja Andreasa Bakeruda rezultāts bija par 15 sekundēm lēnāks par kvalifikācijas uzvarētāja sasniegto.

Ačgārnā situācija otrajā braucienā ieviesa pamatīgas izmaiņas kopvērtējumā. Pēc diviem braucieniem Jānis Baumanis ir izcīnījis 62 kvalifikācijas punktus. Šobrīd ar to pietiek 19. vietai, tomēr otrajā vietā esošais Antons Marklunds ir deviņu punktu attālumā, sniedzot cerības uz progresu svētdien.

Jānis Baumanis: “Rallijkross šobrīd ir viens no interesantākajiem sporta veidiem”
“Sveiciens visiem no maģiskās nedēļas nogales Holjesā! Tiešām var teikt, ka šī ir maģiska nedēļas nogale, jo otro no divdesmitās vietas šķir tikai 10 punkti. Tas ir kas nebijis rallijkrosa vēsturē!

Pirmais brauciens tika aizvadīts labā tempā. Diemžēl, Reinim Nitišam pirmajā pagriezienā nepaveicās. Pēc neliela kontakta ar mani un pāris ar Timuru Timerzjanovu viņš pazaudēja kontroli pār mašīnu un apmeta divus kūleņus.

Manuprāt, rallijkross šobrīd ir viens no interesantākajiem sporta veidiem, it īpaši šogad, kad tika izdomāta izloze, lai apgrieztu kājām gaisā otrās un trešās kvalifikācijas starta kārtību.  Ātrākie brauca pirmie un šoreiz tas sniedza pamatīgas priekšrocības lēnākajiem braucējiem un tiem, kas pirmajā kvalifikācijā izstājās, jo viņi brauca pa sausu trasi, kamēr mēs - pa peļķēm. Tāds ir rallijkross, ar to ir jāsadzīvo. Visiem noteikumi ir vienādi. Varu būt dusmīgs vai bēdīgs, taču tāds tas sports ir.”

 

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volkswagen ID.3 saņem vēl vienu uzlabojumu paketi 8

Elektriskais Volkswagen modernizāciju piedzīvoja jau pērn, taču ražotājs pie tā nav apstājies un atradis veidu, kā elektrisko hečbeku uzlabot arī šogad. Lasīt vairāk

 

Jaunais CUPRA Leon - vēl viens trumpis spāņu ražotāja piedāvājumā (+ FOTO)

29. aprīlī Madridē notika jaunā CUPRA Leon pasaules pirmizrāde, iezīmējot nozīmīgu pagrieziena punktu zīmola attīstībā. Iespaidīgajā pasākumā tika prezentēts gan CUPRA Leon piecdurvju hečbeks, gan Sportstourer. Lasīt vairāk

 

Ar tehniskajiem līdzekļiem konstatētas braukšanas bez OCTA gadījumā sodīs ne biežāk kā reizi diennaktī 13

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus Ceļu satiksmes likumā nosakot, ka par ar tehniskajām ierīcēm konstatētu braukšanu bez apdrošināšanas vai valsts tehniskās apskates sodu piemēros ne biežāk kā reizi 24 stundu laikā. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID. Code – vācu markas dizaina nākotne (+ FOTO) 6

Pekinas autoizstādē Volkswagen izlicis apskatei konceptu ID. Code, kas liek noprast kādā virzienā stūrē vācu autobūves uzņēmuma dizaina komanda. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti