Jānis Baumanis jaunajā sezonā startēs ar Audi un pārstāvēs JC Raceteknik komandu

 

Foto: Tom Banks

Aldis Putniņš | 25.marts 2020 14:55

Jānis Baumanis arī 2020.gada sezonā turpinās startēs Pasaules rallijkrosa čempionātā, aizvadot pilnu sezonu ar EKS AUDI S1 mašīnu JC Raceteknik komandā!

Iepriekšējos četrus gadus Jānis Baumanis Pasaules čempionātā startēja ar Ford Fiesta automašīnu, vispirms pārstāvot Team Austria komandu, bet vēlāk STARD vienību, kuras sastāvā pērn izcīnīja divus goda pjedestālus un sesto vietu čempionāta kopvērtējumā.

“Vispirms es īpaši vēlos pateikties savai iepriekšējai komandai STARD un Manfrēdam Štolam par  neticamiem trīs gadiem, kas pavadīti Pasaules čempionāta elitē,” Jānis Baumanis sāka ar pateicību bijušajai komandai.

Jānis Baumanis bija pārrunu procesā ar vairākām citām komandām un projektiem, kad dažas dienas pirms jaunās sezonas dalībnieku sastāva izsludināšanas sekoja piedāvājums no Matiasa Ekstroma un ātri tika panākta kopīga valoda par startu JC Raceteknik komandā, kurā Jāņa komandas biedrs būs 2019.gada Eiropas čempions Robins Larsons.

Jānis Baumanis: “otrajā sezonas pusē es ceru startēt pusfinālos no 1.starta rindas”
“Pēc aizvadītajām četrām sezonām World RX čempionā ar Ford Fiesta automašīnu, man būs liels izaicinājums pārsēsties Audi,” atzina Jānis Baumanis. “Robins Larsons ar JC Raceteknik komandu pagājušajā gadā parādīja lielisku ātrumu Eiropas čempionātā un esmu pārliecināts, ka šajā sezonā mēs divu mašīnu komandā būsim vēl spēcīgāki. Robins noteikti pazīst mašīnu daudz labāk par mani, tomēr es ceru būt viņa līmenī pēc iespējas ātrāk. Pirmā sezonas puse noteikti būs smags mācību process, bet otrajā sezonas pusē es ceru startēt pusfinālos no pirmās starta rindas.”

“Esmu arī iepriekš izmēģinājis EKS Audi mašīnu,” atzina sportists. “2018.gadā Biķernieku trasē veicu 12 apļus un toreiz sajūtas bija lieliskas. Es nevaru vien sagaidīt, kad varēšu izmēģināt jaunākās specifikācijas EKS Audi.”

Šobrīd COVID-19 vīrusa pandēmijas dēļ oficiāli atcelti pirmie divi Pasaules rallijkrosa čempionāta posmi Katalonijas trasē Spānijā un Montalegres trasē Portugālē. Nākamais čempionāta posms plānots 16.-17.maijam leģendārajā Spā trasē, tomēr arī tā norise ir zem jautājuma zīmes, jo Beļģijā izsludināts ārkārtas stāvoklis. Arī Latvijā aicinām visus iedzīvotājus ievērot noteiktos ierobežojumus, lai ierobežotu vīrusa izplatīšanos, kas ļautu pēc iespējas ātrāk sākt rīkot sporta pasākumus un mums visiem būtu iespēja sekot Jāņa Baumaņa gaitām Pasaules čempionātā.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti