Pēdējo reizi ar iekšdedzes dzinējiem - Biķernieku trasē norisinās pirmais no diviem pasaules rallijkrosa čempionāta posmiem 6

 
Nozare.lv | 18.septembris 2021 8:53

Šodien Biķernieku trasē norisināsies pirmais no diviem pasaules rallijkrosa čempionāta "Ferratum World RX of Rīga" posmiem.

Sacensības tiešraidē būs vērojamas meistarsacīkšu rīkotāju kanālā, kas atrodas mājaslapā "Fiaworldrallycross.com".

Latvija pasaules čempionāta RX1 klasē nebūs pārstāvēta, toties Eiropas meistarsacīkšu RX1 klasē startēs Jānis Baumanis un Edijs Ošs.

Vispirms plkst.12 būs kvalifikācijas pirmie braucieni abās ieskaitēs, bet divas stundas vēlāk abās klasēs būs otrie atlases braucieni. Plkst.15.30 trešo kvalifikāciju aizvadīs pasaules čempionāta braucēji, kuriem plkst.17 sāksies pusfināli un vēlāk fināls.

Eiropas čempionāta posms turpināsies svētdien ar kvalifikācijas trešo braucienu. Rītdien pasaules čempionātā notiks otrais Rīgas posms.

Divos Rīgas posmos bez zviedru brāļiem Timija un Kevina Hanseniem brauks arī zviedrs Matīass Ēkstrems, ungārs Kristians Sabo un soms Niklass Grenholms, kā arī vēl viens zviedrs - pašreizējas pasaules čempions Juhans Kristofešsons un citi spēcīgi braucēji.

Pēc trim posmiem līderis ar 85 punktiem ir Timijs Hansens, bet desmit punktus no viņa atpaliek Kevins Hansens. Trešajā pozīcijā ar 58 izcīnītiem punktiem ierindojas ungārs Kristians Sabo. Savukārt iepriekšējās sezonas čempionam Juhanam Kristofešsonam ir 57 punkti, bet nīderlandietim Kevinam Abringam - 55 punkti.

Tikmēr FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta RX1 ieskaites klases posmā sezonas līderiem uz starta pievienosies arī divi latviešu piloti - Baumanis no "ESMotorsport" komandas, kurš šogad piedalīsies visos Eiropas čempionāta posmos, kā arī Ošs, kuram dalība Rīgas posmā šogad plānota kā vienīgais starts Eiropas meistarsacīkšu RX1 ieskaitē.

Tikmēr FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta RX1 ieskaites klases posmā uz starta stāsies 23 piloti.

Kopvērtējumā vadībā pēc diviem posmiem ar 43 punktiem ir norvēģis Tomass Brintesons. Ar 41 punktu seko Renē Minnihs, bet 39 punktus sakrājis francūzis Žans Baptists Dibors.

Pasaules čempionāta vērtējumā Rīgā būs ceturtais un piektais posms, bet Eiropas meistarsacīkstēs - trešais posms

 
6 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
andris 18.septembris 2021 11:04
2 0 Atbildēt

Teret miljonus Covidam mes varam,bet paradit Latvijas TV vieninigo rally cross saciksti Latvija laikam naudinas pietruka.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 6

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 

ADAC: Ķīnas autobūve ir nopietni konkurenti 8

Vācijas automobiļu kluba ADAC eksperti nonākuši pie secinājuma, ka Ķīnas autobūves produkcija pēdējos gados ir stingri pielikusi un min Eiropas ražotājiem uz papēžiem. Lasīt vairāk

 

2,8 sekundes līdz simtam - Mercedes-AMG prezentē 816 Zs jaudīgu kupeju (+ FOTO) 7

Vācijas Mercedes-AMG Šanhajā, Formula-1 sacensību pasākuma laikā nodemonstrējis savu GT saimes flagmani, kupeju Mercedes - AMG GT 63 S E-Performance, kas nodrošināta ar 816 Zs jaudīgu hibrīdiekārtu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti