Baumanis Biķerniekos uzvar Eiropas čempionāta ieskaitē; pasaules meistarsacīkšu posmā pirmais Kristofešsons

 

Foto: Ekrānbilde no Youtube.com

Nozare.lv | 20.septembris 2021 11:27

Latvijas rallijkrosa pilots Jānis Baumanis svētdien Biķernieku trasē izcīnīja uzvaru "Ferratum World RX of Rīga" Eiropas meistarsacīkšu RX1 klasē, bet pasaules čempionāta ieskaitē pirmais bija zviedrs Juhans Kristofešsons.

Latvija pasaules čempionāta RX1 klasē nebija pārstāvēta, toties Eiropas meistarsacīkšu RX1 klasē startēja Baumanis un Edijs Ošs.

No četriem kvalifikācijas braucieniem, kas notika sestdien un svētdien, Baumanis uzvarēja vienā, divos bija otrais, bet vienā - sestais. Atlasē viņš ar 178 punktiem bija pirmais, bet Ošs ar 112 punktiem ieņēma 15.vietu 19 braucēju konkurencē un finālam nekvalificējās.

Pusfinālā Baumanis kopā ar komandas biedru Andrēasu Bakerūdu startēja no pirmās starta rindas. Startā Baumanim izdevās veiksmīgi izvairīties no burzmas un viņš aizvadīja stabilu braucienu, izcīnot uzvaru, kamēr Bakerūds palika ceturtais.

Līdzīgi arī finālā "ESMotorsport" latviešu pilots ieguva ātru vadību un atstāja aiz sevis pārējos konkurentus. Otrais finišēja francūzis Fabjēns Pajē, bet trešais bija zviedrs Pēters Hēdstrems.

"Šim rezultātam noteikti pamatā ir fakts, ka trešdien aizvadījām ļoti produktīvus testus kartinga trasē "Rulītis", kur uztrenējām ļoti stabilus startus. Man sen nav bijis tāda posma, kur starti ir konstanti ātri un vienādi - tur arī slēpjas lielākā panākuma atslēga," Baumaņa komanda citē autosportista teikto.

Kopvērtējumā vadībā pēc trīs posmiem pirmais ar 62 punktiem ir Pajē, kurš par diviem punktiem apsteidz norvēģi Bakerūdu, bet par astoņiem - Rīgā ceturtajā vietā palikušo francūzi Andrea Dibūru. Baumanis ar 48 punktiem ir ceturtais.

Pasaules meistarsacīkšu ieskaitē svētdien kvalifikācijā labākais bija sestdienas posma uzvarētājs Niklass Grenholms no Somijas, kurš uzvarēja trīs no četriem atlases braucieniem. Viņš bija pirmais arī savā pusfinālā, bet otrajā ātrākais bija Kristofešsons.

Finālā Kristofešsons pēc izvirzīšanās priekšā vadības grožus neatdeva un svinēja uzvaru, par 0,92 sekundēm pārspējot Grenholmu, bet trešais finišēja zviedrs Timijs Hansens. Aiz goda pjedestāl palika cits Zviedrijas pilots Matīass Ēkstrems, piektais bija Timija Hansena brālis Kevins, bet sestais finišēja ungārs Kristiāns Sabo.

Pēc pieciem posmiem līderis ar 130 punktiem ir Timijs Hansens, bet jau 17 punktus no viņa atpaliek Kevins Hansens. Trešajā pozīcijā ar 110 punktiem ir iepriekšējās sezonas čempions Kristofešsons.

Pasaules čempionāta vērtējumā Rīgā bija ceturtais un piektais posms, bet Eiropas meistarsacīkstēs - trešais posms.

 
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs.
Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti1111

Mercedes: cilvēkveidīgie roboti cilvēku vietā

Mercedes-Benz rūpnīcās ieradīsies cilvēkveidīgie roboti, kas aizstās cilvēkus smagākos ikdienas darbos. Pagaidām tas ir eksperiments. Lasīt vairāk

 

Volkswagen ID.Unyx – sportisks krosovers Ķīnas tirgum 4

Volkswagen ID.Unyx ir gandrīz tas pats Cupra Tavascan, tomēr ne gluži. Lasīt vairāk

 

Elektriskā Škoda Epiq par 25 000 eiro ieradīsies 2025. gadā (+ FOTO) 15

Čehijas autobūves uzņēmums Škoda gatavo elektrisku mazauto, kas būs pievilcīgs arī cenu ziņā. Lasīt vairāk

 

Visu laiku jaudīgākais Volkswagen universāls – vēl viens elektriskais GTX saimes modelis (+ FOTO) 13

Reizē ar ID.3 GTX debitējis vēl viens šīs saimes modelis – ID.7 GTX Tourer. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti