200 km/h pa Liepājas ielām 1

 
Evo Racing Team | 4.jūlijs 2013 7:46

Oficiālas dragreisa ielu sacensības jau otro gadu Liepājā 12. un 13. jūlijā. Īpaši šim pasākumam tiks slēgta Pulvera iela, uz kuras tiks izveidota ātra un skatītājiem labi pārredzama trase. Gaidāmas līdz pat 1500 zirgaspēju jaudīgas sporta automašīnas.

Tiks uzstādīta ceturtdaļjūdzes, 402,336 metrus gara Dragreisa taisne. Šī ir vienīgā reize gadā, kad dragreiss oficiāli notiek pa koplietošanas ceļiem. Organizatori skaidro, ka skatītāju ērtībām tiks izveidots dalībnieku parks, kurā ikviens skatītājs varēs tuvumā aplūkot savus favorīta auto. Kā arī drošā attālumā skatītāju zona, kas ļaus pārraudzīt visu trasē notiekošo.

Publicitātes foto

Liepājā būs izaicinājums Unlimited klasei, lai pārspētu Latvijas Dragreisa čempionāta 3. posma dalībnieka Normunda Lāča uzstādīto ātruma rekordu, ceturtdaļjūdzi veicot 9,29 sekundēs ar ātrumu 240,4 km/h. Zināms, ka šajās sacensībās sīvā cīņā par līdera vietām savā klasē plāno startēt vairāki Latvijas dragreisa kausa un čempionāta klases braucēji, tāpat konkurenci šajā posmā apsver sastādīt atsevišķi Lietuvas un Igaunijas PRO klases braucēji.

Piektdienā Liepājā norisināsies treniņi un kvalifikācijas braucieni. Pēc tiem visi apmeklētāji būs mīļi gaidīti apskatīt atsevišķus Dragreisa auto pie EGO kluba Liepājā, kurš piedāvā lielisku iespēju neformālā gaisotnē satikt un iegūt autogrāfus no saviem elkiem.
Sestdienas rītā plānoti treniņi, pēc kuriem sekos īstās sacensības - spriedzes pilnie finālu izslēgšanas braucieni.

Dalībnieku reģistrācija dragreisa posmam jau ir atvērta interneta vietnē www.drag-racing.lv. Dalībniekus sagaida īpašs balvu fonds no pasākuma ģenerālsponsora „Bridgestone”, kā arī par iespaidīgām balvām būs parūpējies pasākuma lielais atbalstītājs tirdzniecības un servisa centru tīkls „Stokker” un eļļu zīmols‘’Valvoline’’. Ar īpašām balvām lutinās TALLINK, sniedzot simpātijas balvas dragreisa dalībniekiem - ceļojumus uz Stoholmu. Īpašs paldies pasākuma atbalstītājam Autoplius un par pasākuma atbalstu organizators izsaka pateicību uzņēmuma SIGMEN vadībai.
Ar tehniskajiem noteikumiem un čempionāta nolikumu var iepazīties LAF mājas lapā, kā arī visi jaunumi un diskusijas aplūkojami www.drag-racing.lv un www.facebook.com profilā Latvian Drag Racing Championship.

Dragreisa organizatori sagatavojuši dažādus pārsteigumus skatītājiem – tradicionālais „Rubbers riepu kūpināšanas šovs” un dažādas vērtīgi konkursi.

Biļetes uz sacensībām varēs iegādāties pasākuma norises vietā. Biļetes cena – 5 LVL abām sacensību dienām, kā arī 1 LVL jauniešiem 7-14 g.v., bērniem līdz 6 g.v. - ieeja bez maksas.

Latvijas čempionāts un kausa izcīņa dragreisā
Oficiālas dragreisa sacīkstes Latvijā notiek jau kopš 2005. gada. Pēdējo gadu laikā Latvijā dragreisa popularitāte ir strauji augusi un sacīkstes klātienē apmeklē no 3000 līdz 7000 skatītāju. Sacīkstēs piedalās no 40 līdz 90 dalībniekiem. Čempiona tituls 2013. gadā tiks izcīnīts ieskaites klasēs PRO A, PRO B, Unlimited, PRO Street, savukārt kausa ieguvēji tiks noteikti Street Modified, Street un Handicap klasēs.

 
Visi komentāri
 
msh 4.jūlijs 2013 15:55
0 0 Atbildēt

Pēc šā notikuma rīkot dragreisu nebūtu prātīgi!

www.tvnet.lv/auto/satiksme...inojams_atrums

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 

Velosipēda vadītāja apliecība – bērniem jau 10 gadu vecuma. Kā to iegūt? (+ VIDEO) 4

Bērniem, kas pārvietojas ar velosipēdu, nepieciešams nokārtot velosipēda vadītāja apliecību. Šāda apliecība vai augstākas kategorijas apliecība, piemēram, autovadītāja tiesības, nepieciešama arī pilngadīgām personām, kas pārvietojas ar elektroskrejriteni. Kā iegūt velosipēdista apliecību, un kā sagatavoties eksāmenam? Lasīt vairāk

 

Vidzemes šosejas un Ķekavas apvedceļa posmos palielinās maksimālo atļauto ātrumu 8

No šodienas atsevišķos Vidzemes šosejas (A2) un Bauskas šosejas Ķekavas apvedceļa (A7) posmos tiks palielināts maksimālais atļautais ātrums, aģentūru LETA informēja VAS "Latvijas valsts ceļi" (LVC). Lasīt vairāk

 

Ķīnas autotirgus – 2024. gada marta rezultāti un ražīgāko zīmolu TOP-10 2

2024.gada martā Ķīnā pārdoti 1,690 miljoni automobiļu, ar lielu atrāvienu dominējot vienam pašmāju zīmolam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti