Jānis Baumanis Hokenhaimā uzrāda teicamu ātrumu, taču pusfinālā no tālākas cīņas tiek izsists 3

 

Foto: Baumanis Motorsport Photography

Baumanis Motorsport | 9.maijs 2016 8:00

Svētdien ar pusfināla un fināla braucieniem Hokenhaimringā, Vācijā noslēdzās 2016.gada FIA pasaules rallijkrosa čempionāta otrais posms.

Latviešu autosportists Jānis Baumanis šajās sacensībās pārliecinoši iekļuva pusfinālā, tomēr cīņā par uzvaru iekļuva sadursmē, braucienā palika sestais un finālam nekvalificējās.

World RX Team Austria sastāvā startējošais latvietis tiesības braukt Vācijas posma pusfinālā ieguva pēc lieliski aizvadītiem kvalifikācijas braucieniem. Lai arī Jāņa Baumaņa sacīkšu Ford Fiesta iesākumā vajāja tehniskas problēmas, meistarīga braukšana četru kvalifikācijas braucienu summā sportistam palīdzēja apsteigt tādus pieredzējušus un panākumiem bagātus sportistus kā Peters Solbergs un Sebastjans Lēbs, un ierindoties ceturtajā vietā. Šī pozīcija savukārt nozīmēja to, ka pusfinālā Jānim jāstājas uz starta pirmajā rindā līdzās otram ātrākajam kvalifikācijas sesijas absolvētājam Johanam Kristofersonam.

Pusfināls Jānim gan neizvērtās labvēlīgs, jo sīvās cīņās piedzīvots daudz sadursmju ar konkurentiem, no kuriem viena izrādījās World RX Team Austria sagatavotajai Ford Fiesta liktenīga un cīņu turpināt nebija iespējams.

“Pusfinālā cīņas bija patiesi sīvas. Ļoti daudz kontakta kā rezultātā pirmajā aplī vienu brīdi jau biju atkritis uz piekto pozīciju. Tad gan izdevās sakārtoties un ar vienu paņēmienu pakāpties uz trešo pozīciju. Nedaudz vēlāk kļūdu pieļāva otrajā pozīcijā braucošais Peters Solbergs un man izdevās viņu apdzīt.

Tā kā biju ļoti pietuvojies līderim Johanam Kristofersonam, kurš turklāt jau brauca ar vienu kūpošu riteni, izvēlejāmies iet džokera aplī. Pārsteidzošā kārtā Kristofersons turpināja ļoti labi braukt pat uz trim riteņiem, taču sava džokera apļa izejā izbrauca ar ļoti plašu trajektoriju un starp mums notika diezgan spēcīga sadursme. Tās rezultātā manai mašīnai tika salocīta turbīnas starpdzesētāja caurule un jauda nokritās par aptuveni 75 procentiem. Skaidrs, ka šādos apstākļos cīnīties vairs nav iespējams, bet ir gandarījums, ka līdz sadursmei man bija ļoti labs ātrums un tas dod pamatu ar labām domām gaidīt nākamās sacensības,” pēc Hokenhaimringā aizvadītajām sacensībām stāsta Jānis Baumanis.

Arī jaunā autosportista tēvs un treneris Andris Baumanis norāda, ka sadursme ar pusfināla braucienā ir sportiska nejaušība, kas šoreiz maksāja vietu finālā.

“Žēl, protams, ka pēc sadursmes ar Kristofersonu Jānim nācās izstāties, no cīņas par uzvaru pusfinālā, jo līdz pat piektajam aplim viņš kāpināja tempu, no sākuma skaisti apdzenot Kevinu Ēriksonu, bet pēc tam arī divkārtējo pasaules rallijkrosa čempionu Peteru Solbergu. Bet ātrums Jānim ir, brauc viņš fantastiski, komanda strādā labi, tā ka nav pamata nokārt degunus. Būs labi!” domājot par čempionāta nākamo posmu, kurš norisināsies jau nākamajā nedēļas nogalē Beļģijā, stāsta Andris Baumanis.

Šajā sezonā kopumā pasaules rallijkrosa čempionātā jāaizvada 12 posmi. Pēc diviem no tiem Jānis ar izcīnītiem 17 punktiem ieņem 11.pozīciju. 

 
Visi komentāri
 
iAutolv 9.maijs 2016 8:11
0 0 Atbildēt

Baumanis Motorsport preses dienests precizē, ka pēc Vācijas posma galīgo rezultātu apkopošanas Jānis Baumanis ir ierindojies 8.pozīcijā. Summējot Vācijas posmā nopelnītos 14 punktus un Portugālē iegūtos 3, Jānis Baumanis ar 17 iekrātiem punktiem čempionāta kopvērtējumā pagaidām ir vienpadsmitais.

xx89 9.maijs 2016 9:15
3 0 Atbildēt

Baumanis malacis cīnījās līdz pēdējam. Mazliet žēl par to pēdējo sadursmi, bet tāds ir sports. Jānism viss vēl priekšā. Uzkrās mazliet pieredezi un cīnīsies ar ātrākajiem. Vēl tikai otrais posms. Galvenais, ka nepadodas, nedod ceļu favorītiem.

Ralfs 9.maijs 2016 10:57
3 0 Atbildēt

Janitim ,vel prieksa viss,vins tikko sacis braukt saja loti specigaja sacikste, un pilnigi esmu parliecinats, ka mes vel piedzivosim,loti daudzus elpu ,unpardzivojumu aizraujosus brizus. Kas nak leni,tas nak labi!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti