“LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausā otro reizi uzvar Rīgas Tehniskā koledža 2

 

Foto: Publicitātes attēls

Anda Treija | 13.jūnijs 2016 8:34

“LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa seriālā arī otrajās sacīkstēs uzvaras laurus plūca Rīgas Tehniskās koledžas komanda, kas izvirzās vadībā arī kopējā skolu reitingā, ja skatāmies tikai sportisko rezultātu.

“ProKart kauss 2016” otrajā posmā, kas notika 11.jūnijā Madonā, tika aizvadītas sacensības “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausā starp 11 Latvijas skolām, kas piedalās projektā.

“ProKart kauss 2016” otrais posms norisinājās Madonas kartingu trasē, un tajā startēja visas 11 “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa pirmās sezonas komandas. Pirms sacensībām lielākā daļa komandu jau piektdien aizvadīja vairākus treniņus sacensību trasē, lai to iepazītu. Šie rezultāti, kādus skolas gūs startējot “ProKart kauss 2016” piecos posmos, ir daļa no viņu vērtējuma “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa sacīkšu ieskaitē.

Dainars Dambergs, LMT Autosporta Akadēmijas vadītājs: “Otrais posms starpskolu sacensībās bija profesionālāks, jaunieši bija iepazinuši tehniku, apzinājās tās iespējas un spēja rādīt lielisku sniegumu. Prieks, ka arī ar tehniskām problēmām komandas iemācījušās ātri tikt galā, kas pie nebūšanām ļauj neizstāties no sacensībām, bet, veicot remontdarbus turpat trasē, turpināt cīņu. “TK Senior” klasē, kurā startē mūsu komandas, dalību ņēma vēl 14 citas komandas, bija jūtams, ka skolas vairāk sacenšas savā starpā, bet vēlos uzslavēt Rīgas Tehniskās koledžas pilotu, kas kopvērtējumā starp visiem ieņēma augsto septīto vietu. Komandas vēlas attīstīties un mācīties, tās uzlabo tehniku un apmāca savus jauniešus.”

Henrijs Jaunslavietis, Rīgas Tehniskās koledžas pilots: “Madonas trase patika, bet uzvarēt skolu ieskaitē otro reizi pēc kārtas bija daudz grūtāk. Jāiegulda daudz vairāk enerģija visai komandai, pirms sacensībām trasē aizvadījām divas dienas, lai to iepazītu un pielāgotu tehniku. Komanda pēc sacensības ar rezultātu ir apmierināta, taču neesam atmetuši cerības turpmākās sezonas gaitā pietuvoties daudz tuvāk visas klases līderiem.”

Komandas uz sacīkstēm līdzi bija ņēmušas arī savus fanu pulkus, kuri atbalstīja savējos kā vien varēja – ar plakātiem, gavilēm un saukļiem. Atbalstītāji bija padomājuši arī par īpašiem tērpiem, lai uzreiz būtu skaidrs, kura tad ir viņu komanda. Arī šīs aktivitātes tiks vērtētas, un tieši fanu atbalsts var būt izšķirošs punkts sezonas kopvērtējumā, lai spētu izcīnīt uzvaru sezonas kopvērtējumā.

“ProKart kauss 2016” DD2 klasē startēja arī “LMT Autosporta Akadēmijas” pilote Beate Klipa, kas ierindojās ceturtajā vietā, un labprāt sniedza padomu arī ikvienam jaunajam pilotam.

Nākamais “ProKart kauss 2016” posms un “LMT Autosporta Akadēmijas” Skolu kartingu kausa ieskaites sacīkstes notiks 2. jūlijā Kandavā, 10. septembrī Jelgavā un noslēdzošais posms - 1. oktobrī Ropažos, Sporta kompleksā “333”.

 
Visi komentāri
 
LMT 13.jūnijs 2016 22:32
0 0 Atbildēt

Malači, mani puikiņas!

Spodris 14.jūnijs 2016 8:16
0 0 Atbildēt

Puikas,tā turpināt,visi turam īkšķus!!!!!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti