Flash Racing izcīna uzvaru Diesel klasē Baltijas 4h izturības čempionātā 2

 

Foto: Raimonds Volonts

Evita Tīdmane | 30.aprīlis 2017 21:00

Pirmo NEZ un Baltijas autošosejas sacensību dienu Biķernieku trasē noslēdza Baltijas 4h izturības komandas, kas startēja mainīgos laika apstākļos. Pārliecinoši pirmās trīs vietas kopvērtējumā izcīnija lietuviešu komandas. Uzvaru Diesel klasē izcīnīja „Flash Racing Team” no Latvijas.

29. aprīļa pēcpusdienā lietainos apstākļos starts tika dots šī gada pirmajām 4h izturības sacīkstēm, kurās uz starta izgāja 19 komandas, starp tām 3 latviešu. Slapjie laika apstākļi trasē bija izaicinājums, tomēr dalībnieki iztika bez lieliem starpgadījumiem. Cīņas tika noslēgtas jau gandrīz sausā trasē.

Par pirmā posma uzvarētāju kopvērtējumā un GT klasē kļuva lietuviešu „Skuba Racing Team” ar Porsche automašīnu, uzvaru izcīnot vien pēdējā aplī. Otro vietu kopvērtējumā un pirmo vietu savā klasē izcīnīja „Nero-GSR racing team” (A3000+) ar VW Golf GTI TCR. Trešajā pozīcijā kopvērtējumā un otrie savā klasē pagājušās sezonas vicečempioni „Rotoma Racing” (GT) komanda ar BMW M3.

Labākā no latviešu komandām šoreiz bija „Flash Racing Team” (Diesel 2) ar pilotiem Artūru un Vilni Batrakiem, kas sacensību gaidā rādīja lielisku sniegumu, pat uz brīdi atrodoties pirmajā pozīcijā. Pirmajā sezonas posmā sacensības tika noslēgtas augstajā piektajā vietā kopvērtējumā un pirmajā vietā starp Diesel klases automašīnām. „Bruno Racing Team” (A2000) ierindojās 12. vietā kopvērtējumā un pirmajā vietā A2000 klasē, savukārt tehniskas problēmas sacensību gaitā piemeklēja „Viptuning” komandu, kura pēc 78 veiktiem apļiem palika boksos. Tā kā komanda veica vairāk nekā 50% no distances tā saņēma čempionāta ieskaites punktus par 4. vietu A3000+ klasē.

Sacensību sākumā krietni priekšā izvirzījās „EST 1 Racing” (GT) komanda ar Porsche Cayman GT4, bet neilgi pēc pirmās pilotu maiņas automašīnai trasē beidzās degviela. Komanda pēc uzpildes sacīkstes turpināja, bet līderpozīciju atgūt viņiem neizdevās.

Sacensību noslēgumā vienīgā Igaunijas komanda ierindojās sestajā vietā kopvērtējumā un ceturtajā vietā klasē. No trases neveiksmīgi izslīdēja lietuviešu „RM Klubas”(A2000) komandas automašīna, bet pilotam tomēr izdevās atgriezties trasē un sacensības varēja turpināt.

Nākamais Baltijas 4h izturības posms norisināsies 28. maijā auto24ring trasē Igaunijā.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 30.aprīlis 2017 21:17
1 1 Atbildēt

Tik tiešām malači. Tā jau ir meistarība - 4 stundas nosēdēt tādā sīkā konservu bundžā. Tādas sacīkstes nebūtu izdevīgi rīkot ar amerikāņu automašīnām. Protams, ka trases apsaimniekotāji labi nopelnīs uz nomas rēķina, bet tiklīdz veči pie stūres sāks pagurt, skatītāji jau būs izklīduši.

es 30.aprīlis 2017 21:43
0 1 Atbildēt

Nemuldi. Man pašam ir gandrīz m3, tāpec zinu ka ir ar to braukt. Man ir bmw 315. Ļoti ērts un liels auto. Salīdzinajumā ar amerikosu lielajiem, mikstajiem divaniem uz riteņiem, Vācieši taisa kosmosu. Es vienreiz nobraucu 40 minūtes, un mugura vēl nesāka sāpēt. Bet mans pudelesbrālis - Jurčiks reiz ar savu nobrauca pat 50 minūtes, būtu nobraucis vēl drusciņ, bet stulbie poliči apturēja. Nebija jau daudz izdzēris - tikai 3 promiles.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti