"Ferrari" izcīna dubultuzvaru arī Ķīnas "Grand Prix" kvalifikācijā 1

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 14.aprīlis 2018 11:26

"Ferrari" komandas piloti, vācietis Sebastjans Fetels un soms Kimi Reikenens sestdien izcīnīja dubultuzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta trešā posma - Ķīnas "Grand Prix" - kvalifikācijā, atkārtojot pirms nedēļas gūto panākumu.

Fetels savu ātrāko apli veic vienā minūtē un 31,095 sekundēs, izcīnot savu 52."pole position" karjerā.

Tikmēr Reikenens no viņa atpalika 0,087 sekundes, bet trešajā un ceturtajā vietā bija divi "Mercedes" piloti Valteri Botass un Lūiss Hamiltons, kuri zaudēja attiecīgi 0,530 un 0,580 sekundes.

Tālāk sekoja divi "Red Bull" braucēji Makss Verstapens un Daniels Rikjardo, septītais bija "Renault" pilots Niko Hilkenbergs, bet pirmo astotnieku noslēdza Serhio Peress no "Force India".

Pirms tam norisinājās treniņbraucienu trešā sesija, kurā arī ātrākie bija abi "Ferrari" piloti Fetels un Reikenens. Savukārt piektdien notikušajās pirmajās divās sesijās labākos rezultātus uzrādīja Hamiltons.

Sezonas pirmajos divos posmos Austrālijā un Bahreinā uzvarēja Fetels, kurš līdz ar to iekrājis maksimāli iespējamos 50 punktus. No viņa par 17 punktiem atpaliek Hamiltons, bet trešais ar 22 punktiem ir Botass.
Konstruktoru kausā līdere ar 65 punktiem ir "Ferrari", kam desmit punktus zaudē "Mercedes", bet 22 punkti ir "McLaren" komandai.

Jaunajā F-1 sezonā braucējiem būs jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezīsies Francijā un Vācijā. Francijas "Grand Prix" norisināsies slavenajā Pola Rikāra trasē, bet Vācijā sportisti par godalgām cīnīsies Hokenheimā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

 
Visi komentāri
 
650 14.aprīlis 2018 14:08
0 1 Atbildēt

Vau šis ir turpinājums tepat blakusesošajam rakstam “Melomāns un klauns” ?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti