Biķernieku trases radītie trokšņu rādītāji nepārsniedz atļauto līmeni 10

 

Foto: Publicitātes attēls

CSDD | 8.maijs 2018 14:50

Pagājušās nedēļas nogalē 5. un 6. maijā Biķernieku trasē tika aizvadītas vienas no gada skaļākajām sacensībām - Baltijas drifta sezonas atklāšana - un trokšņu robežlielumi šajās dienās netika pārsniegti - dienas laikā vidējais trokšņa rādījums bija 55 decibeli un vakarā 53 decibeli.

Normas nosaka, ka Biķernieku trasē pieļaujamie trokšņu robežlielumi dienas laikā (no plkst. 7:00 līdz 19:00) vidēji nedrīkst pārsniegt 60 decibelus un vakara stundās (no plkst. 19:00 līdz 23:00) – 55 decibelus.

Biķernieku trasē uzstādītās un sertificētās skaņas mērīšanas iekārtas ir uzstādītas tuvu trašu kompleksam, nevis pie dzīvojamām ēkām, kā tam būtu jābūt atbilstoši trokšņu mērīšanas metodikai, līdz ar to radīto trokšņu rādījumi pie dzīvojamām ēkām varētu būt pat zemāki.

“Biķernieku trasē reizēm tiek veikti arī kontrolmērījumi, kad ir radušās aizdomas par konkrēto sacensību norises trokšņu normu pārsniegšanu, kas ir rezultējies ar dažu sporta sacensību dalībnieku diskvalifikāciju”, skaidro BKSB vadītājs Normunds Lagzdiņš. “Veicot trokšņu lieluma mērījumus ikdienas režīmā, secinām, ka ielu satiksmes radītie trokšņu lielumi pat pārsniedz pieļaujamās normas, salīdzinājumā ar Biķernieku trasē notiekošajām sacensībām, kuras atrodas tālāk no dzīvojamā masīva,” viņš papildināja.

Pēc pagājušā gadā “Latvijas fakti” veiktā pētījuma rezultātiem gandrīz visi (91%) tuvākā mikrorajona, Mežciema, iedzīvotāji ir apmierināti ar dzīvi savā apkaimē. Savukārt, vairums Biķernieku trases apkārtnē dzīvojošo iedzīvotāju trases esamību savā apkaimē novērtē pozitīvi – divas trešdaļas respondentu (65%) pauduši pozitīvu viedokli un tikai 8% pauduši noraidošu attieksmi pret tās atrašanos viņu dzīvesvietas apkaimē.

Biķernieku trase kopš 2015.gada veic skaņas monitoringu, lai mērītu trasē notiekošo sporta pasākumu un sacensību radītos trokšņus un trases administrācija kontrolē to atbilstību 07.01.2014. Ministru Kabineta noteikumos Nr. 16 “Trokšņa novērtēšanas un pārvaldības kārtība” noteiktajiem līmeņiem. Skaņas monitorings ir publiski pieejams un tam iespējams sekot Biķernieku trases mājas lapā.

 
10 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Neapmierinātais 8.maijs 2018 15:05
15 0 Atbildēt

1 Es nopirku mājokli blakus kapiem. Tagad rakstu sūdzību, ka lai kapos izrok visus mirušos, un tos pārved uz citu vietu.

2) Tikko nopirku dzīvokli blakus lidostai. Paveras skats uz termināli. Esmu neapmierināts, ka lidosta rada lielu troksni. Tagad rakstīšu sūdzību.

..

viencexperc 8.maijs 2018 15:01
9 0 Atbildēt

Nopērk lētu dzīvokli dibenā, un tad raud, ka skaļi.

Vecrīgā nav neviena sacīkšu trase.

Bils 9.maijs 2018 11:14
7 0 Atbildēt

Pirmā bija Biķernieku trase, pēc tam tai blakus uzrāva tās spičkastes priekš imigrantiem!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti