Autošosejas budžeta klase ABC Race debitē ar spraigām cīņām (+ FOTO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

ABC Race | 22.augusts 2018 8:41

Pagājušo svētdien, 19. augustā, „Riga Summer Race 2018" ietvaros paralēli Baltijas un Latvijas čempionātiem savu debiju piedzīvoja jaunā autošosejas kustība „ABC Race". Pirmajās budžeta klases sacensībās trasē devās astoņas ekipāžas, kas abos braucienos skatītājus priecēja ar elpu aizraujošām cīņām.

Dalībnieku sastāvs pirmajās „ABC Race” sacīkstēs bija ļoti raibs – Biķernieku trasē uz starta izgāja gan tādi autošosejas veterāni kā brāļi Andris un Ģirts Daugaviņi, gan arī tādi šīs disciplīnas debitanti kā drifteris Regnārs Mozga-Kļaviņš un autosporta komentētājs Artūrs Virbulis. Tāpat starp dalībniekiem bija arī agrāk gan rallijā, gan autošosejā startējušais Aleksandrs Grīva. Tā kā šajā budžeta klasē var startēt divatā (viens pilots brauc vienu braucienu, otrs – otru), tad kopskaitā debijas posmā piedalījās 12 braucēji.

Svētdienas rīta treniņa braucienos ātrākos laikus uzrādīja komandas biedri Kristaps Laipnieks un Regnārs Mozga-Kļaviņš, kas startēja ar Honda Civic spēkratiem, Viesturs Ozols ar Renault Clio un Gints Pabērzs (Opel Corsa). Sacīkstēs gan solījās būt aizraujošas un ar daudziem apdzīšanas manevriem, jo starta vietas netika noteiktas kvalifikācijā, bet gan ar izlozes palīdzību. Tādējādi, piemēram, treniņos ātrākais Laipnieks pirmajā braucienā bija spiests startēt no astotās pozīcijas.

Abos braucienos par labu šovu parūpējās teju visi dalībnieki, jo skaisti apdzīšanas manevri bija vērojami gan cīņās par pirmajām, gan pēdējām vietām. Uzvaru pirmajā posmā izcīnīja Kristaps Laipnieks, tomēr tas nebija pārsteigums, ņemot vērā, ka Laipnieks ir bijis Minišosejas kausa ieguvējs. Kā otrais finišēja viņa komandas biedrs Regnārs Mozga-Kļaviņš, savukārt trešā vieta Viestura Ozola un Dmitrija Krutika ekipāžai. Pilns pirmā brauciena ieraksts pieejams šeit - http://straume.lmt.lv/lv/motoru-sports/motoru-sports/abc-1/1031333.

Pēc sacensībām smaids sejā bija pilnīgi visiem braucējiem, kas nozīmēja, ka „ABC Race” pirmās sacīkstes bija izdevušās. Atzinīgi par jauno klasi izteicās ne vien debitanti, bet arī pieredžjušie Ģirts Daugaviņš un Aleksandrs Grīva. Jāatzīmē, ka automašīnu un dalībnieku skaits nākamajos pasākumos solās būt vēl lielāks, jo uz starta tehnisku problēmu dēļ šoreiz neizgāja trīs automašīnas. Tāpat arī zināms, ka uz nākamo gadu tiks būvēti vēl vairāki spēkrati, no kuriem daļa būs pieejama arī uz īri.

Nākamais „ABC Race” pasākums 10. septembrī norisināsies sporta kompleksā „333”. Tas būs kā atvērtais treniņš, kura laikā interesenti varēs iepazīties ar kluba kustību un automobiļiem. Šosezon plānots aizvadīt vēl vairākas sacensības, par kurām varēs uzzināt gan www.abcrace.lv, gan kluba Facebook vietnē - https://www.facebook.com/abcrace/.

 
Visi komentāri
 
kasinsh79 23.augusts 2018 6:26
0 1 Atbildēt

Vakar nejauši šo skatījos pa TV. Mīļi

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Mazda 6 pēctecis: Mazda ar diviem jaunumiem Auto China 2024 izstādē (+ FOTO)

Pekinas autoizstādē Japānas autobūves uzņēmums Mazda nodemonstrējis divus jaunumus: sedanu EZ-6 un krosoveru Arata. Lasīt vairāk

 

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro 1

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

Sestdien, 27.aprīlī, Rīgā ar motociklu parādi atklās motosezonu. 8

27.aprīlī pie t/c „Mols” Krasta iela 46. sākot no plkst. 10.00 pulcēsies ap Latvijas motobraucēji, lai kopīgi atklātu ikgadējo motosezonu. Pulcēšanās laiks no plkst. 10.00-12.59. Lasīt vairāk

 

Pa ceļam uz Marbelja 95 benzīns 1.799 un dīzelis 1.649 EUR. Paskaties iAuto iepriekšējo video no LV (+ VIDEO) 16

Attēlos un video var redzēt, kādas šobrīd ir degvielas cenas Spānijā, Latvijā un Lietuvā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti