Hamiltons izcīna uzvaru Singapūras "Grand Prix" kvalifikācijā 1

 

Foto: Ekrānšāviņš no Twitter.com

Nozare.lv | 15.septembris 2018 17:44

Britu pilots Lūiss Hamiltons no "Mercedes" komandas sestdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta kvalifikācijā.

Hamiltons trases apli kvalifikācijā veica vienā minūtē un 36,015 sekundēs, bet otrajā vietā ierindojās nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull", kurš atpalika pa 0,319 sekundēm, kamēr trešais palika "Ferrari" vācu sportists Sebastjans Fetels, kurš Hamiltonam zaudēja 0,613 sekundes.

Līdz ar to Hamiltons Singapūras posmu varēs uzsākt no pirmās starta vietas.

Vēl ceturtajā vietā kvalifikācijā ierindojās "Mercedes" pilots Valteri Botass no Somijas, bet piektais bija viņa tautietis no konkurējošās "Ferrari" komandas Kimi Reikenens.

Sestajā pozīcijā palika austrālietis Daniels Rikjardo no "Red Bull", septītais bija meksikānis Serhio Peress no "Racing Point Force India", astotajā vietā palika "Haas" komandu pārstāvošais francūzis Romēns Grožāns, kamēr devīto pozīciju ieņēma Peresa komandas biedrs Estebans Okons no Francijas. Labāko desmitnieku noslēdza vācietis Niko Hilkenbergs no "Renault".

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Reikenens un Rikjardo no piektdien bija ātrākie pirmajos divos treniņbraucienos, kamēr Fetels piedzīvoja avāriju.

Savukārt svētdien trešajā treniņu braucienā uzvarēja Fetels, kurš apli veica vienā minūtē un 38,054 sekundēs. Vācietis aiz sevis atstāja Reikenenu, kurš zaudēja 0,362 sekundes, kā arī Hamiltonu un Botasu.

Pasaules čempionāta 15.posma - Singapūras "Grand Prix" - izcīņa notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā pēc 14.posma sacensībām līderim Hamiltonam ir 256 punkti, kamēr 226 punkti ir Fetelam. Trešais ar 164 punktiem ir Reikenens, bet viņam ar 159 punktiem seko soms Valteri Botass, kurš brauc "Mercedes" rindās. Pirmo sešinieku noslēdz "Red Bull" komandas biedri Verstapens un Daniels Rikjardo no Austrālijas, kuriem ir attiecīgi 130 un 118 punkti.

Konstruktoru kausa kopvērtējumā vadībā ar 415 punktiem ir "Mercedes", kamēr 25 punktus atpaliek "Ferrari", bet trešā ar 248 punktiem ir "Red Bull".

Šajā F-1 sezonā braucējiem ir jāveic 21 posms. Salīdzinot ar pagājušo sezonu, no kalendāra ir izņemts Malaizijas etaps, taču sacīkstes atgriezās Francijā un Vācijā.

Pagājušajā sezonā kopvērtējumā triumfēja Hamiltons, kurš izcīnīja savu ceturto titulu karjerā, bet komandu vērtējumā "Mercedes" palika nepārspēta ceturto gadu pēc kārtas.

 
Visi komentāri
 
Conqueror 15.septembris 2018 19:06
0 1 Atbildēt

Garlaicīgi, jau vairs neskatos....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 5

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti