Rupucs Brauc: "Kā sagatavot auto amatieru autosportam" - 3. sērija (+ VIDEO) 6

 

Foto: Gatis Krastiņš (facebook.com/gatiskrastinsphotography)

Rupucs speciāli iAuto | 14.maijs 2019 19:59

Šajā sērijā par to kā veicās minirallijā Karosta 2019, kādi secinājumi ir pēc tā. Kā darbojās tas viss, kas tika paveikts pirms minirallija sagatavojot auto un kādi plāni un darbi , lai sagatavotos nākamjām sacensībām.

Vairāk par miniralliju šeit - www.minirallijs.lv

 

Video no minirallija:

 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 14.maijs 2019 22:45
2 2 Atbildēt

cik šim video skatījumu? 20 savācās?

Šumba 15.maijs 2019 21:24
0 0 Atbildēt

Kāds rupucs,- uzreiz būtu teikuši, ka krupis!!!

viencexperc 16.maijs 2019 6:55
0 0 Atbildēt

Minirallijam pieteicās 40 ekipāžas. Tātad - 80 cilvēki. Pieņemsim, ka 70 ir vai nu profesionāļi, vai jau pieredzējuši braucēji.

Bet pārējiem 10 auto jau sagatavoti. Jo kā nekā - sacīkstes drīz sāksies.

Tātad, šis video domāts nākošajai sezonai, kurai būs vēl 10 jauni braucēji, no kuriem 5 paskatīsies šo video.

Un 14 reizes paskatās pats rupucs un 1 reizi pats Māris.

Tā ka, 20 skatījumi, tas ir pat vairāk kā daudz.

Rupucs 16.maijs 2019 23:29
0 0 Atbildēt

Vai tev rūp cik man ir skatījumu?

Man mērķis bija savākt sev kaut cik derīgus padomus un pacensties padalīties arī ar citiem par procesu un ja vēl izdodas kādu jaunieti arī ieinteresēt auto braukšanā , tad vispār ideāli. Jo LV nekur neviens pārāk nestāsta kas un kā tiek darīts, ar ko sākt, kur ko darīt, kam pievērst uzmanību, kam ne pārāk.

Un ja tu runā par statistiku un par dalībnieku skaitu, tad vari sagatavoties arī precīzāk:

Minirallijā piedalijās 76 ekipāžas, finišēja 63. Uzvaru absolūtā ieskaitē ieguva nebūt ne profesionālais autosportists, ātrākās automašīnas bija nebūt tās sagatavotās speciāli rallijam.

Un runa ir cilvēki kas nedaudz gatavoja auto sacensībām (Piemēram es) un ir cilvēki kas tur brauca ar pilnīgām ielas mašinām. Bija ekipāžas kuras savus auto atveda ar treileriem un bija arī tādi, kas atbrauca ar tām pašām mašīnām ar kurām startēja un ar tām pašām aizbrauca no rallija uz mājām.

Iekomentēt pie katra raksta kaut ko , kamēr darbā nav ko darīt , nav nekāda māksla, iekomentēt kaut ko derīgu tur padomāt vajag ...

Bet tas laikam ir par daudz prasīts ...

Jānis 29.maijs 2019 15:06
0 0 Atbildēt

Ļoti labi, ka ir beidzot kāds kas pastāsta kautko tuvāk par miniralliju, pats braucu pirmo reizi Liepājā ari Gulbenē brauksim, automašīna standarta Ford Fiesta. Kā darīsi Gulbenē, riepās kameras liksi? Un ja motora pārsegā, ir izzāģēts caurums un ielikta reste, vai tad automašīna joprojām atbilst CSN prasībām? Ir, kas saka, ka ne, tāpēc brīnos. Un vai braucot ātrumposmā ir obligāti jabūt ieslēgtiem tuvās gaismas lukturiem? Ne viss ir nolikumā atrunāts. Veiksmīgus startus!

Rupucs 1.jūnijs 2019 18:21
0 0 Atbildēt

Par kamerām domas dalās, bet es visdrīzāk nelikšu, jo jābūt pārliecinātam, ka kameras ieliek labi. Liepājā vienai ekipāžai kameras bija ieliktas ne pārāk labi un kameras pagriezās un nogrieza nost ventīļu puļķus, un principā uzreiz mīkstais.

Par caurumu haubē nezinu neesmu skatījies - te droši vien jālasa tehniskās kontroles noteikumi - likumi.lv/doc.php?id=292396

Par gaisdmām - idejiski ātrumposms ir slēgta trase, līdz ar to manuprāt drīkstētu braukt ar izslēgtiem lukturiem. Tikai jāatceras uz pārbraucienu gan ieslēgt.

Protams ne visu nolikumā atrunā, bet te vajag vadīties pēc principa - kas nav aizliegts ir atļauts un ja arī ir kādas neskaidrības, tad ir gan organizatoru , gan tehnisko komisāru telefoni lai noskaidrotu jautājumus, kas interesē. Piemēram man ļoti palīdzēja tehnikas gatavošanā tas, ka es varēju tehniskos cilvēkus sazvanīt un apjautāties par dažām neskaidrībām.

Tā kā skrūvējam un tiekamies uz starta !

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti