Noskaidroti uzvarētāji “Rīgas Motormuzeja kausā” 1

 

Foto: Dace Janova

Dace Janova | 19.jūnijs 2019 9:06

16.maijā Biķernieku moto trasē vairāk kā pēc 10 gadu pārtraukuma norisinājās autošosejas sacensības. “Rīgas Motormuzeja kausa 2019” ietvaros Latvijas čempionāta ieskaitē startēja Volga, VAZ 1300 un VAZ 1600 klases, bet kausa ieskaitē – ABC Race, Youngtimer un Volga 406 klases.

Bez aizraujošo cīņu trasē vērošanas, skatītājiem bija sarūpētas arī citas aktivitātes - visjaunākajiem līdzjutējiem bija iespēja izklaidēties  bērnu pilsētiņā ar piepūšamajām atrakcijām, Latvijas zemessardzes pārstāvji iepazīstināja ar armijas tehniku, tika piedāvātas arī Activepark izklaides ar kartingiem, orbitronu un brīvā kritiena torni. 

Visspraigākās cīņas izvērtās starp VAZ 1600 klases braucējiem.  Finišā uzvarētāja lauri pienācās Andrejam Kozlovam, kuram sekoja Pēteris Laipnieks un Harijs Ulpe.

VAZ 1300 klasē pirmā vieta  Guntim Muceniekam, otrajā vietā Itālo Alsiņš un trešais šajā klasē Jevgeņijs Trušins.

Volga klasē ātrākais bija Jānis Grope, kam konkurenci sagādāja Normunds Dobums – viņš finišēja otrais. Trešais  šajā vērtējumā Rīgas Motormuzeja kausā – Aleksands Čuhrovs.

Savukārt Volga 406 vērtējumā uzvaru izcīnīja Arnis Zekunde, uz nākamā pjedestāla pakāpiena sekoja Ivars Kazāks un trešajā vietā Normunds Bērziņš.

ABC Race kausa ieskaitē  uzvarētājs Krišjānis Rolis, otrajā vietā Kristaps Laipnieks, un trešais ātrākais te bija Viesturs Ozols.

“Youngtimer ” pārliecinoši pirmais finišu sasniedza Jānis Vanks, otrajā vietā ierindojoties Gatim Grēviņam, savukārt trešais – Mārtiņš Putniņš.

 

Nākamās “Dzintara apļa” sacensības notiks Rīgā, Biķernieku trasē 6.jūlijā.

 

„Dzintara aplis” 2019. gada kalendārs:

1.posms – Rīga, “Biķernieki”, 10.- 12.maijs
2.posms – Rīga, “Biķernieki”, 16.jūnijs
3.posms – Rīga, “Biķernieki” , 6.jūlijs
4.posms – Rīga, „Biķernieki”, 16.-18.augusts
5.posms – Pērnava, “Auto24ring”, 1.septembris

 

 

 
Visi komentāri
 
as 19.jūnijs 2019 10:31
0 1 Atbildēt

Kādi secinājumi? Vai varam atgriezties un izmantot moto apli ar auto arī turpmāk un 10 aizlieguma gadi bija kļūda?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 19

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti