14 gadīgais drifteris Bertāns gatavojas startam starptautiskajam ‘’Gymkhana Grid’’ (+ VIDEO) 1

 

Foto: Publicitātes attēls

Elīna Berķe | 9.augusts 2019 17:06

Kamēr Latvijā drifta sezona ir pusē, Latvijas Drifta kausa Semi pro klases braucējs Nikolass Bertāns ir pieņēmis vēl vienu izaicinājumu – ņemt dalību starptautiskās Gymkhana grid sacensības, kas norisināsies 7.septembrī Polijā, Varšavā.

Pēc vairāku gadu pauzes no Eiropas, ‘’Gymkhana grid’’ sacensības ir atgriezušās Eiropā, un svin 10 gadu jubilejas sezonu. Uz starta izies vairāki pasaules čempioni, drifta leģendas, skaļi vārdi autosportā, un starp tiem arī Nikolass. No ievērigākājiem vārdiem ir vērts pieminēt Kenu Blocku, Kuba Przygonski, Arkādiju Tsaregradsevu un Daigo Saito.

Nikolass nebūs vienīgais “jaunais” braucējs, kurš startēs sacensībās, bet noteikti visjaunākais no tiem. No jaunajiem sportistiem vēl uz starta redzēsim 17 gadīgo Oliver Solberg un 16 gadīgo Ben Dryburgh.

Lielisku treniņu Gymkhana sacensībām Nikolasam izdevās aizvadīt šonedēļ Biķerniekos notikušajā GymkhanaLV 2.posmā. Gymkhana Latvijā ir jauns sporta veids, kurš šogad darbojas pilotrežīmā, bet no 2020.gada jau būs kā oficiāls LAF kauss. 4.augustā uz Latviju bija atbraucis viens no “īstākajiem” gymkhana braucējiem- Dmitrijs Sribnijs. Dmitrija kontā ir 12 Gymkhana čempiona tituli -Gymkhana drifta sacensībās uzvarējis četras reizes, papildus arī vairāku Gymkhana šovu braucējs. Šāda iespēja satikt šo sportistu tieši mēnesi pirms Gymkhana sacensībām noteikti bija likteņa pirksts, jo bija ne tikai iespēja uzzināt gymkhana knifus no ļoti pieredzējuša braucēja, bet arī iepazīties, iegūt noderīgu informāciju, pamācību, un, protams, kopā uzbraukt trasē, kas noteikti Nikolasam noderēs aizvadot sacensības Polijā.

Nikolasam priekšā ir vēl divas drifta sacensības -  jau šajā nedēļas nogalē Igaunijā, Sāremā salā, bet augusta beigās- 31.augustā, Biķernieku trasē, ‘’Raganas Katla’’ konfigurācijā, Ziemeļeiropas Drifta čempionāta posms, bet ‘’Raganas katla’’ drifta Nikolass uzreiz dosies ceļā uz Poliju, kur jau no pirmdienas sāksies treniņi, kvalifikācijas un oficiālās mediju dienas. Pašu sacensību lielais fināls notiks 7.septembrī.

 

 
Visi komentāri
 
Antons 12.augusts 2019 10:11
0 2 Atbildēt

Vai tad tiesibas sportistiem nav obligatas? Sanak, ka trase var iziet jebkurs berns?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Geparda – 110 km/h ātrs un jau no 16 gadiem (+ FOTO) 6

Ar pārbūvēto Volkswagen Up Vācijā drīkst braukt A1 kategorijas vadītāju tiesību īpašnieki, kas pie tādām var tikt jau no 16 gadu vecuma. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 1

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 

Nepilni 18 000 eiro - jaunais Dacia Duster arī Latvijā 24

Piedāvājumā pilnais hibrīds HYBRID 140, jaunais benzīna dzinējs TCe 130 Mild Hybrid, pilnpiedziņas versijas, benzīna/LPG divdegvielu dzinējs ECO-G 100 un klientu iecienītās augstākā līmeņa Extreme un Journey aprīkojuma versijas, kas papildina viena otru. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti