Fetels Singapūrā izcīna savu sezonas pirmo uzvaru; "Mercedes" netiek uz goda pjedestāla 1

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/sebvettelnews

Nozare.lv | 22.septembris 2019 18:24

Vācijas pilots Senbastjans Fetels no "Ferrari" vienības svētdien svinēja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas 15.posma - Singapūras "Grand Prix" - sacensībās.

Fetelam šī ir pirmā uzvaras sezonā - uzvaras laurus viņš nebija plūcis kopš pērnā gada Beļģijas posma.

Otrais bija viņa komandas biedrs Šarls Leklērs no Monako, tādējādi "Ferrari" vienība izcīnīja savu pirmo dubultuzvaru kopš 2017.gada Ungārijas Lielās balvas izcīņas. "Ferrari" komandai šī bija trešā uzvara pēc kārtas.

Tikmēr uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa "Red Bull" vienību pārstāvošais nīderlandietis Makss Verstapens.  Uzreiz aiz pirmā trijnieka bija abi "Mercedes" piloti, brits Lūiss Hamiltons un soms Valteri Botass, bet pirmo sešinieku noslēdza Verstapena komandas biedrs Aleksandrs Albons no Lielbritānijas.

Startā pirmajā sešiniekā izmaiņu nebija, tādējādi Leklērs nosargāja savu līderpozīciju, bet viņam sekoja Hamiltons, Fetels un pārējie no vadošā trijnieka komandām. Sacīkstes uzvarētājs tika izšķirts boksos - Leklērs pēc pitstopa apmeklējuma 21.aplī atgriezās aiz Fetela muguras, tādējādi vācietis vēlāk kļuva par sacensību līderi.

Monako pilots bija ļoti tuvu savam komandas biedram, taču nespēja atņemt viņam pirmo vietu. Tikmēr uz trešo vietu pakāpās Verstapens, bet pēdējos vairāk nekā 20 apļos pirmais sešinieks bija nemainīgs.

Septītais finišēja brits Lendo Noriss ("McLaren"), astotais bija francūzis Pjērs Gaslī ("Toro Rosso"), devīto vietu ieņēma vācietis Niko Hilkenbergs ("Renault"), bet kā pēdējais pie punkta tika itālis Atnonio Džovinaci ("Alfa Romeo").

Hamiltons šīs sezonas 15 posmos iekrājis 296 punktus, kamēr Botasam ir 231 punkts, tālāk ar 200 punktiem ir Leklērs un Verstapens, bet piektais ar 195 punktiem ir Fetels. 

Kāds no "Mercedes" komandas pilotiem šosezon uzvarējis desmit no 15 posmiem, pa divām uzvarām ir Leklēram un Verstapenam, bet vienu panākumu guvis Fetels. 

Nākamais posms notiks pēc nedēļas Sočos.

 
Visi komentāri
 
jaaanis 24.septembris 2019 14:27
0 0 Atbildēt

Nu patiesībā Feteļš pats neko neizcīnija, viņa vietā to izdarīja komanda

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti