Autošosejas jaunā BMW 325 klase uzņem apgriezienus – tiek būvētas vairāk nekā 20 automašīnas 6

 

Foto: Publicitātes attēls

BATCC | 28.februāris 2020 9:04

Šī gada Baltijas autošosejas čempionāta ietvaros redzēsim jaunu budžeta tipa klasi, kurā uz starta stāsies BMW E90 automašīnas. Klase savu debiju piedzīvos jau pavasarī, Dewalt Grand Prix sacensībās Biķernieku trasē 8.-10. maijā.

Jaunās moklases koncepts uzrunājis daudzus, šobrīd gan Latvijā, gan kaimiņvalstīs sportisti ir iegādājušies konkrētās BMW markas automašīnas un ir uzsākuši to pārbūvi. Pēc organizatoru teiktā, ir apkopota informācija par 20 jaunu automašīnu virzību šīs klases virzienā. Jāmin gan, ka pirmajam sacensību posmam gatavas varētu būt mazliet vairāk nekā 10 automašīnas, kas ir pietiekami, lai sajustu konkurenci sportistu vidū.

"Esmu priecīgs, ka jaunā klase attīstās un tāpat arī sportistu iesaiste. Gatavojamies, ka pirmajā posmā varēsim sagaidīt mazliet vairāk nekā 10 automašīnas, bet sezonai turpinoties jau ap 20. Latvijas un Baltijas autošosejas sacenībās monoklases ir reta paradība, tāpēc tā ir lieliska iespēja, ar mazāku ieguldījumu, piedalīties autošosejas sacensībās. Esam uzkrājuši pieredzi un izstrādājuši tehniskos noteikumus, pie kuriem stingri pieturēsimies. Automašīnām būs vienādi amortizatori, bremžu diski, gaisa filtri un riepu modelis, identiski noplombēti vadības bloki - uzvarēs labākais pilots nevis automašīna. Prognozējam, ka Biķernieku trases apli varēs veikt minūtē un 30 sekundēs," par BMW 325 klasi stāsta BaTCC sacensību organizators Andis Meilands.

Roberts Rode, autošosejas sacensību ilggadējs dalībnieks: “Jaunā klase dod iespēju uzsākt savas autošosejas gaitas, jo tā neprasa lielus ieguldījumus, tāpat jau esošajiem braucējiem izmēģināt savus spēkus sacenšoties trasē ar tehniski vienādiem spēkratiem. Šī klase pārbaudīs braucēju spējas, jo vairs no svara nebūs ieguldījums  labākā tehnikā, bet gan braukšanas prasme. Šobrīd nopietni strādājam pie automašīnas sagatavošanas un attīstīšanas, lai jau pirmajā posmā varētu stāsties uz starta. Prieks būtu redzēt sportistus ne tikai no Latvijas, bet arī citām valstīm, jo tas izraisa lielāku vēlmi cīnīties!”

Dalībai šajā klasē ir nepieciešams sagatavot automašīnu atbilstoši izstrādātajiem tehniskajiem noteikumiem. Pilns pārbūves process, sākot ar automašīnas iegādi līdz gatavībai piedalīties sacensībās, izmaksā 7000-8000 EUR. Lietoto auto tirgū BMW E90 automašīnu iespējams iegādāties sākot ar 1500 EUR. Atļauts pārbūvēt automašīnas, kurām stūre atrodas labajā pusē.

 

 
Visi komentāri
 
Dīvāna komentāri 28.februāris 2020 12:22
0 0 Atbildēt

Kur ir tiem 1500 eiro?

Lētākais kas redzēts ir 2600 dizelis

Chemps 28.februāris 2020 15:02
3 0 Atbildēt

Droši vien domāti uk auto, un arī tiem tad jābūt ar defektiem. 9x sēriju ar dzīvu 2.5 benzīna motoru pa 1.5k eur ir teju nereāli atrast, lai neteiktu neiespējami. Par to cenu pat dzīvu žurku un e46 nevarar atrast. Rakstu laikam gatavojuši kaut kādi lohi, kuri nead ar autosportu nav saskārušies..

Conqueror 28.februāris 2020 13:09
0 0 Atbildēt

Ne jau dīzelis, benzīna vajag

Dīvāna komentāri. 28.februāris 2020 14:01
1 0 Atbildēt

3600 eiro 2.5l

ACDC 29.februāris 2020 11:37
0 0 Atbildēt

Prognozes par 1:30 apļa laiku pie patreizējā teh. reglamenta ir ļoti optimistiskas.

juriz 2.marts 2020 9:41
0 0 Atbildēt

Ja vēl tagad speciāla klase uztaisīta, tad jau vispār cena uzkāpusi, jo ir pieprasījums.

Varēja taisīt labāk kādu Citroen C1, Toyota Aygo, Peugeot 107 klasi. Tur būtu budžeta klase. Visi tie auto praktiski vienādi, motori (benzīna) tie paši visiem, relatīvi lēti un jauni. Jā, nebūtu tik stilīgi, priekšpiedziņa un tml. Bet ar šiem, tāpat pirmā gada budžets pie 10k.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti