Hamiltons labākais Mudžello trasē; līdz Šūmahera rekordam tikai viena uzvara 10

 

Foto: Ekrānbilde

Nozare.lv | 13.septembris 2020 17:31

Hamiltons karjeras laikā izcīnījis 90 uzvaras, tikai par vienu atpaliekot no leģendārā Mihaela Šūmahera rekorda.

Hamiltons startēja no "pole-position", bet pēc starta piekāpās savam komandas biedram Valteri Botasam. Vairāku pilotu sadursme beidzās ar Maksa Verstapena ("Red Bull") un iepriekšējā posma uzvarētāja Pjēra Gaslī ("Alpha Tauri") izstāšanos.

Pēc sadursmes trasē devās drošības mašīna, kurai atgriežoties boksos, brauciena beigās bija vēl viena avārija, kurā bija iesaistīti vairāki spēkrati. Pēc šī negadījuma sacīksti neturpināja vēl četras mašīnas, bet brauciens tika pārtraukts. 

Piloti sacīksti atsāka no starta-finiša taisnes, ieņemot pozīcijas, kurās bija pirms sarkano karogu izkāršanas. Pēc sacensību restarta Hamiltons otrajā līkumā apsteidza Botasu un atguva pirmo pozīciju.

Nākamais pavērsiens bija 13 apļus pirms finiša, kad plīsušas riepas dēļ avarēja Lenss Strols ("Racing Point"). Brauciens otro reizi tika pārtraukts, un piloti vēlāk otro reizi stājās uz starta. Sacīksti atsākot otro reizi, lielisku reakciju demonstrēja Daniels Rikjardo, kurš apsteidza Botasu un pakāpās uz otro vietu. Tiesa, dažus apļus vēlāk austrālietis zaudēja savu pozīciju un vēlāk izkrita arī no pirmā trijnieka.

Uzvaru svinēja Hamiltons, kuram sekoja Botass, bet trešais bija Aleksandrs Albons ("Red Bull"). Ceturto vietu guva Rikjardo, piektais finišēja Serhio Peress ("Racing Point"), bet pirmo sešinieku noslēdza Lendo Noriss ("McLaren").

Tālāk sekoja Daniils Kvjats ("Alpha Tauri"), astotais bija Šarls Leklērs ("Ferrari"), devīto vietu ieņēma Kimi Reikenens ("Alfa Romeo"), bet kā pēdējais pie punkta tika Sebastjans Fetels ("Ferrari"). 

Zīmīgi, ka Toskānas "Grand Prix" "Ferrari" komandai bija tūkstošās F-1. Šai jubilejas sacīkstei par godu, drošības mašīnas bija nokrāsotas sarkanā krāsā.

Pārliecinoši pretī savam septītajam titulam dodas Hamiltons, kurš deviņos posms iekrājis 190 punktus un ir kopvērtējuma līderis. Gandrīz par divu uzvaru tiesu atpaliek Botass, kura kontā ir 135 punkti, trešais ar 110 punktiem ir Verstapens, bet tālāk ar 65 punktiem seko Noriss.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ organizatori šobrīd apstiprina 17 posmu norisi.

Iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.
 

 
Visi komentāri
 
viencexperc 14.septembris 2020 9:14
2 3 Atbildēt

Tagad ja sezonas beigās Mercedes komanda uzvarēs, atkārtos Ford rekordu - 7 uzvaras pēc kārtas. Pašlaik mersedesam ir 6 ( no 2014-2019).

Exkpertam 14.septembris 2020 14:13
2 1 Atbildēt

Nejauc dažādas lietas! Fords piegādāja dzinējus, ford komanda nevinnēja 7 reizes pēc kārtas!

Mercedes to ir izdarījis ar savu dzinēju, automašīnu un komandu! Tas ir pilnīgi kaut kas cits, ford piegādāja motorus vairākām komandām, un protams, ka šādā veidā iespēja uzvarēt tieši šiem dzinējiem ir krietni lielāka!

jaaanis 14.septembris 2020 10:44
1 1 Atbildēt

Hamiltons kārtējo reizi pierāda, ka viņš ir visu laiku labākais F1 braucējs! Viņš ir pierādījums tam, ka lai uzvarētu nav jābūt krāpniekam un kratīnam kā Šumaheram vai Alonso. Kā arī lai uzvarētu nav nepieciešams kamandas biedrs kurš vienmēr apzināti piekāpjās (R.Baričelo)

dubis 14.septembris 2020 13:39
0 1 Atbildēt

Tieši tā, lai uzvarētu, vajag labāko mašīnu un mācēt braukt, kā arī komandas atbalstu, jo bez tā visa nekas nesanāks. Un godīgi sakot nevienos laikos nav bijis tā ka komanda abus atbalsta vienlīdzīgi, jo tas parasti beidzās ar spriedzi savā starpā, avārijām, dusmīgiem, apvainojušamies pilotiem.

F1 14.septembris 2020 14:03
1 0 Atbildēt

Hamiltons ir ļoti labs, bet ja Verstapens brauktu Mercedes komandā viņš būtu ātrāks! Mersedesam ir ļoti laba formula un teicama komanda un tās stratēģija!

Nja 14.septembris 2020 22:28
1 1 Atbildēt

Jā jā, par Rosbergu teica to pašu, nu ir tev rekur Bottas, neko nevar izdarīt. Red Bull arī viens izteikts braucējs, liec blakus ko gribi, ar neko nevar izdarīt! Nav tikai mašīna.

P.s. - nemaz nestāsti ka komanda liek uz vienu un sazin ko, kura komanda tev ies startēt ar vienu mašīnu, ja naudas balvās tiek sadalīti miljoni un tur vērtē konstruktoru ieskaiti! Ja mašīnas atšķiras tā ir braucēja izvēle, iespējas abiem vienādas!

viencexperc 14.septembris 2020 19:14
2 2 Atbildēt

Mercedes pašlaik ir ātrākā formula. Ar to var uzvarēt daudzi. Būtu Hamiltona vietā cits pilots, tas uzvarētu varbūt pat vairāk.

Šūmahers uzvarēja ar divām komandām. Pirmās uzvaras bija ar Benetton komandu. Tad viņš pārgāja uz ferarri.

F1 tāpēc ir viena no garlaicīgākajām sacīkstēm, jo viss ir atkarīgs no formulas 1 vadības, kurā ar kaut kādām izmaiņām var ietekmēt rezultātu.

Krotow 14.septembris 2020 11:25
0 0 Atbildēt

Vai tad F1 vēl vispār ir aktuāls?

P.S. Atvēru tikai lai izlasītu komentārus.

dubis 14.septembris 2020 13:41
0 0 Atbildēt

Pēdējās dažas gonkas tīri interesantas, gan avārijas, gan apdzīšanas, restarti, u.c. Tiesa par pirmo vietu gan īsti nekādas cīņas.

F1 14.septembris 2020 14:04
1 0 Atbildēt

Protams aktuāls, krietni aktuālāks par jebkuru autosportu, tur jau ir komandu stratēģijas, braucējs bez teicamas komandas tur neko neizdarīs!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 32

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti