Hamiltons inficējies ar Covid-19 1

 

Foto: Ekrānbilde no twitter.com/lewishamilton

Nozare.lv | 1.decembris 2020 11:51

F-1 pasaules čempions brits Lūiss Hamiltons ir saņēmis pozitīvu koronavīrusa testa rezultātu un izlaidīs šīs nedēļas nogalē paredzētās Sahiras "Grand Prix", otrdien paziņoja Pirmās formulas sacensību rīkotāja Starptautiskā Automobiļu federācija (FIA).

Svētdien turpat Sahirā "Mercedes" braucējs Hamiltons jau pasaules čempiona lomā izcīnīja uzvaru Bahreinas "Grand Prix", kas viņam bija jau 95.panākums.

Sacensības sākās ar šausminošu avāriju jau pirmā apļa trešajā pagriezienā, kad franču braucēja Romēna Grožāna vadītais "Haas" bolīds sadūrās ar krieva Daņiila Kvjata "Alfa Thauri" un pēc ietriekšanās nožogojumā sadalījās divās daļās un uzliesmoja, taču pilots guva vien nelielus apdegumus.

"Saskaņā ar Covid-19 protokoliem un sabiedrības veselības iestāžu vadlīnijām Bahreinā Hamiltons ir pašizolācijā," teikts FIA paziņojumā.

"FIA un F-1 noteiktās procedūras nodrošinās, lai tam nebūtu plašākas ietekmes uz šīs nedēļas nogales sacensībām," ir pārliecināti FIA pārstāvji.

2020.gada sacensību seriāls noslēgsies 13.decembrī Abū Dabī.

Pēc 15 posmiem Hamiltona kontā ir 332 punkti, tālāk ar 201 punktu ir brita komandasbiedrs soms Valteri Botass, bet labākais no pārējām komandām ar 189 punktiem ir nīderlandietis Makss Verstapens no "Red Bull".

Uzvaru Konstruktoru kausā jau nodrošinājusi "Mercedes" komanda.

Šosezon bija plānots aizvadīt rekordlielu sacīkšu skaitu (22), taču koronavīrusa pandēmijas dēļ kalendārs tika saīsināts līdz 17 posmiem.

Arī iepriekšējā sezonā par pasaules čempionu tika kronēts Hamiltons, kurš triumfēja sesto reizi karjerā un trešo reizi pēc kārtas.
 

 
Visi komentāri
 
Zārks,arī uz īri 1.decembris 2020 13:16
1 1 Atbildēt

labs

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 5

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti