Leklērs svin uzvaru Monako "Grand Prix" 3

 

Foto: Ekrānbilde no Twitter.com/f1

Nozare.lv | 26.maijs 2024 20:59

"Ferrari" pilots Šarls Leklērs svētdien Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Monako "Grand Prix" sacīkstē izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Monako dzimušais Leklērs, kurš bija ātrākais arī sestdien notikušajā kvalifikācijā, teju visu braucienu atradās pirmajā pozīcijā un, tuvojoties noslēdzošajiem apļiem, sāka palielināt pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem. Leklēram tā bija 16.uzvara karjerā un pirmais panākums Monako trasē.

Otrais, zaudējot nedaudz vairāk kā septiņas sekundes, bija "McLaren" pārstāvis Oskars Piastri, bet trešais bija vēl viens "Ferrari" pilots Karloss Sainss. Uzreiz ārpus labāko trijnieka palika Lendo Noriss no "McLaren" vienības.

Piektais finišēja Džordžs Rasels ("Mercedes"), sestais bija Makss Verstapens ("Red Bull"), septīto vietu ieņēma Lūiss Hamiltons ("Mercedes"), astotajā un devītajā pozīcijā ierindojās attiecīgi Juki Cunoda ("Honda") un Aleksandrs Albons ("Williams"), bet pirmo desmitnieku noslēdza Pjērs Gaslī ("Alpine").

Jau pirmajā aplī pamatīgu sadursmi piedzīvoja Serhio Peress ("Red Bull") un divi "Haas" piloti Kevins Magnusens un Niko Hilkenbergs, trijotnei nedodoties uz atkārtotu startu. Tāpat par mata tiesu tieši pirms iebraukšanas tunelī no sadursmes izvairījās abi "Alpine" piloti un sacīkstē atgriezties varēja Gaslī, bet Estebans Okons izstājās.

Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 169 punktiem ir Verstapens, otro vietu ar 138 punktiem ieņem Leklērs, uz trešo vietu ar 113 punktiem pakāpies Noriss, kuram ar 108 punktiem seko Sainss.

Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.

 
Visi komentāri
 
Kritienā 27.maijs 2024 9:31
0 0 Atbildēt

Kas notika tālāk, būs kam nākošajās sacīkstēs piedalīties?

Redaktors 27.maijs 2024 12:27
0 0 Atbildēt

visi kā viens -,iauto, diena, tvnet atkārto ka Leklēram 16. uzvara. Tik izlasiet paši pirms kopēt LETA. It īpaši auto portāls..

Lētā 27.maijs 2024 16:24
0 0 Atbildēt

LETA jātic

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar sveicienu no astoņdesmitajiem - Fiat piesaka krosoveru Grande Panda (+ FOTO)

3,99 m garais Grande Panda līdzinās Panda vectētiņam no tālajiem astoņdesmitajiem gadiem. Lasīt vairāk

 

Seat Leon piedzīvo modernizāciju 6

Seat Leon, Vokswagen Golf tuvākais radinieks no karstās Spānijas, piedzīvojis modernizāciju, kas ietver abus saimes modeļus – hečbeku un universālu. Lasīt vairāk

 

Elektrisks un 220 km/h ātrs - prezentēts sportiskais Alpine A290 (+ FOTO)

Ar Renault cieši saistītais Francijas autoražotājs Alpine iepazīstinājis ar Renault 5 tuvāko, taču krietni sportiskāko radinieku A290. Lasīt vairāk

 

Kādreiz būvēja, tagad jauc nost: pirmo reizi Latvijā sāk demontēt dambi (+ VIDEO) 7

Vēsturisks brīdis – pirmo reizi atjaunotajā Latvijā sākts darbs pie dambja nojaukšanas. Bejas aizsprosts atrodas uz aptuveni 24 kilometrus garās Alūksnes upes. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti