VID apturējis ar sludinājumu portāla "ss.lv" īpašniekiem saistīta uzņēmuma saimniecisko darbību 11

 
Nozare.lv, iAuto.lv | 3.augusts 2017 14:33

Valsts ieņēmumu dienests (VID) apturējis ar Latvijas lielākā sludinājumu portāla "ss.lv" īpašniekiem saistītā uzņēmuma SIA "Internet" saimniecisko darbību, liecina "Firmas.lv" informācija. Portāla "ss.lv" darbība nav apturēta.

"Firmas.lv" informācija liecina, ka SIA "Internet" 1.augustā ir izslēgts no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāju reģistra un uzņēmuma saimnieciskā darbība kopš 1.augusta ir apturēta saskaņā ar VID lēmumu. VID skaidro, ka viens no galvenajiem iemesliem šādam solim ir daudzās patērētāju sūdzības, ko par portāla rīcību kopš 2016.gada lielā apjomā saņēma Patērētāju tiesību aizsardzības centrs, kā arī "Internet" īpašnieku nevēlēšanās sadarboties konstatēto pārkāpumu novēršanā.

Kā liecina informācija portālā "ss.lv", autortiesības uz portālu pieder SIA "SS".

Augstākā līmeņa domēna ".lv" reģistra un elektroniskās numurēšanas sistēmas turētāja, Latvijas Universitātes Matemātikas un informātikas institūta Tīkla risinājumu daļas (NIC) dati liecina, ka domēna vārda "ss.lv" lietotājs ir "ss.lv". Savukārt domēna vārda reģistrētājs jeb persona, kas noslēgusi līgumu ar reģistra turētāju un kas sniedz domēna vārdu reģistrācijas starpniekpakalpojumus, reģistrējot domēna vārdus kā pilnvarotā persona savu klientu vārdā, ir SIA "Internet".

Šodien plkst. 15:00 notiks preses konference, kurā Valsts ieņēmumu dienests sniegs plašāku informāciju par dienesta lēmumu.

Kā novēroja iAuto.lv, portāls "ss.lv" ceturtdienā 14:00 darbojas.

"Firmas.lv" datu bāzē nekādi ierobežojumi SIA "SS" darbībai nav reģistrēti.

Kā liecina "firmas.lv" dati, SIA "SS" pieder Jurim Līnim un Andrejam Kivackim vienādās daļās, savukārt SIA "Internet" īpašnieki ir Līnis (50%), Andrejs Kivackis (25%) un Sergejs Kivackis (25%).

SIA "SS" apgrozījums pērn bija 5,5 miljoni eiro, bet peļņa 4,1 miljons eiro. SIA "Internet" apgrozījums pērn bija 1,2 miljoni eiro, bet peļņa 227 917 eiro.

Lasi vēl portālā iAuto.lv:

ss.lv Foto: Ekrānšāviņš no ss.lv

 
Visi komentāri
 
anoniims 3.augusts 2017 15:10
3 1 Atbildēt

sagraus latvijas auto tirgu :D

Kanibaals 5.augusts 2017 23:54
0 0 Atbildēt

sagraus trauslo tirgu

iAuto 3.augusts 2017 16:01
2 0 Atbildēt

Citos medijos ir info, ka ss.lv darbība apturēta, tā nav taisnība. Problēmas ar VID ir citai SIA.

Mārtiņš 3.augusts 2017 16:23
3 0 Atbildēt

ss.lv jau nodots citam SIA, īpašnieki gan nav mainījusies

bbb 3.augusts 2017 16:55
3 0 Atbildēt

Nu tad beidzot!

. 3.augusts 2017 17:09
1 3 Atbildēt

un i? nebūs ss.lv, būs ss.com vai ss.net un reģistrāciju maltā, kongo, kaut vai AAE. pat, ja nebūs, perekupi savā Jelgavā tupinās tirgot savus frankenšteinus caur facebook. VID vienkārši bija bezspēcīgs viņu vienkāršajai shēmai.

mjā.... 3.augusts 2017 17:18
0 0 Atbildēt

Šobrīd Latvijā ir grūti izvērtēt, kas īsti notiek, jo naudas trūkst un VID " uzlidojumi " notiek bieži - bet vai pamatoti - tiešām grūti spriest.

Pēdējā laikā ir liela neuzticība jebkādiem notikumiem un paziņojumiem....

video 4.augusts 2017 21:58
0 3 Atbildēt

VID nevar atrast lietotu auto pardevejus,a aditas kleitas pardeveju gan var mierigi atrast, Kāda sieviete TVNET pastāstīja, ka nesen piedzīvojusi pamatīgu šoku saistībā ar VID interesi par viņu.«Es esmu šokā! Esmu nonākusi VID «melnajā sarakstā», jo it kā veicu nereģistrētu saimniecisko darbību. Kādu? Palīdzēju draudzenes mammai ievietot sludinājumu kādā interneta vietnē.Saņēmu brīdinājuma vēstuli ar plašu aprakstu, ko tik es neesmu darījusi un kas man draudēs, ja nereģistrēšu savu «saimniecisko darbību». Sazinājos ar atbildīgo VID darbinieku. Joki mazi - jāraksta paskaidrojums, kuru izvērtēs, sludinājumi jāņem ārā. Lūk, tā mūsu valstī tiek ķerti nodokļu nemaksātāji.Pa telefonu dāma no VID man teica, ka es nedrīkstu patvaļīgi tirgoties.Uz ko es atbildēju, ka es neko netirgoju. Draudzenes mamma uzadīja sev kleitu, tā nederēja, un viņa palūdza, lai es palīdzu ielikt sludinājumu www.meistardarbs.lv. VID man jautāja: kāpēc mamma pati to nedarīja? Uz ko es atbildēju, ka viņa neprot. Tas, protams, netika sadzirdēts, un man tika pārmests, ka es tirgojos, nemaksājot nodokļus.Vienkārši absurds! Prasīju, ko tad viņi dara ar sludinājumiem, kas ir populārākajā sludinājumu portālā? Tos viņi arī skatot cauri. Ārprāts kaut kāds!Un man šķiet interesanti, kā viņi vispār uzzināja par mani?Kā viņi zina, ka tā tiešām esmu es? Jo vēstulē ir norādīts mans personas kods - to es nekur (liekot sludinājumu) neesmu ievadījusi.»

iAuto 4.augusts 2017 22:36
0 0 Atbildēt

Jā, kā VID var zināt personas kodu!

Pļurkt 5.augusts 2017 14:33
0 1 Atbildēt

VID darbojas pilnīgi tā pat kā 90-to gadu reketieri!

Kanibaals 5.augusts 2017 23:55
0 0 Atbildēt

Viss pēc likuma.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Izmaiņas koplietojamo elektroskrejriteņu satiksmē Rīgā (+ VIDEO) 2

Rīgas dome šodien lēma, ka no maija koplietojamie elektriskie skrejriteņi pa Rīgas centru nebrauks ātrāk par 20 kilometriem stundā, kā arī pakāpeniski tiks ieviestas speciālas to novietošanas zonas un tos nedrīkstēs atstāt kur pagadās, kā tas nereti bijis līdz šim. Skrejriteņu operatori izmaiņas vērtē neviennozīmīgi. Lasīt vairāk

 

Sieviete veikusi pirmo pasaules apceļošanu ar elektromobili (+ FOTO) 14

Leksija Olforda kļuvusi par pirmo cilvēku pasaulē, kas ar elektromobili apbraukusi apkārt zemeslodei. Lasīt vairāk

 

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Vecrīgā plāno ieviest no maija 6

Pirmos elektroskrejriteņu ātruma un stāvēšanas ierobežojumus Rīgā plāno ieviest no maija, šodien preses konferencē informēja Rīgas domes Satiksmes un transporta lietu komitejas priekšsēdētājs Olafs Pulks (JV). Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti