Lielāko daļu no "Twitter" krievvalodīgā satura par NATO klātbūtni Latvijā ģenerē "roboti" 1

 

NATO profils twitter.com Foto: Ekrānšāviņš no twitter.com

Nozare.lv | 4.septembris 2017 5:52

85% no sociālā tīkla "Twitter" krievvalodīgā satura par NATO klātbūtni Latvijā nāk no automatizētiem profiliem, liecina NATO Stratēģiskās komunikācijas izcilības centra sagatavotais pētījums.

Pētījums aplūko laika posmu no šī gada 1.marta līdz 30.augustam Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Polijā. Pētījumā tika aplūkoti "Twitter" profili, kuri šajā laika posmā piedalījās diskusijās, vai publicēja informācija par NATO.

Visaktīvāk automatizētie profili šajā laika posmā darbojās Igaunijā, kur 87% no kopējās krievvalodīgās komunikācijas nāca no šāda tipa kontiem. Latvija atrodas otrajā vietā ar 85% satura, Lietuva ir trešā ar 81%, bet Polijā šis īpatsvars bija vismazākais - 80%.

Šie automatizētie konti visbiežāk koncentrējās uz aktuālo ziņu atspoguļošanu, bieži pārkopējot dažādu avotu ziņas vai to virsrakstus, reizēm pat nepievienojot saiti uz pilno ziņu.

Pētnieki secināja, ka šāda automatizēto profilu rīcība liecina par to, ka Krievijas interneta telpa arvien vairāk sāk atgādināt tās mediju telpu, kur lielākā daļu mediju tieši vai netieši tiek kontrolēti valstiskā līmenī.

Pētnieki arī atklāja, ka krievvalodīgajā informācijas telpā aptuveni 70% no šajā pētījumā aplūkotajiem "Twitter" profiliem bija automatizēti. Pretstatā angļu valodā runājošajā informācijas telpā šādi profili veidoja 28%.

Šo starpību var skaidrot ar to, ka krievvalodīgā "Twitter" informācijas telpa tiek daudz mazāk uzraudzīta no kompānijas puses un "Twitter" ļauj salīdzinoši ilgi šādiem robotiem darboties, skaidro pētnieki.

Pētnieki arī norāda, ka mūsdienās, kad autoritāras valstis kontrolē daudzus medijus, sociālie tīkli ir būtisks līdzeklis, kas ļauj sabiedrībai paust savu viedokli vai nostāju. Taču šī iespēja tiek apdraudēta, ja informācijas telpu aizpilda automatizēti roboti, nevis īsti cilvēki.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 4.septembris 2017 14:32
5 0 Atbildēt

Ja Sibīrija atvienotos no Krievijas, viņi būtu bagāti. 90% resursu atrodas Sibīrijā, bet Maskava to visu tērē muļķībām - propogandai, kariņiem,kurus zaudē, ušakova ievelēšanai, utt.

Ja viņi atteiktos no Maskavijas "vadības", kļūtu bagāti un vareni. Ceru, ka drīz tur ienāks Ķīnas zaļie cilvēciņi.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 13

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti