Latvijā – trešais lielākais mobilā interneta patēriņš pasaulē 2

 

Foto: Publicitātes attēls

LMT | 5.septembris 2017 11:18

2016. gadā mobilo datu patēriņš Latvijā turpinājis strauji augt un sasniedzis rekordlielu apjomu – 5 GB uz vienu SIM karti, nostiprinot Latvijas vietu pasaules tehnoloģiju lielvalstu starpā. Ierindojoties pasaules mobilā interneta patēriņa TOP godpilnajā 3. vietā, Latvija pērn piekāpusies vien Somijai un Taivānai, liecina vadošās telekomunikāciju pētniecības kompānijas Tefficient apkopotie dati.

Šis ir jau otrais gads, kad Latvijai mobilā datu patēriņa jomā izdevies apsteigt ne tikai tuvējās kaimiņvalstis – Lietuvu un Igauniju, bet arī tādus tehnoloģiju gigantus kā Zviedrija, ASV, Vācija, Japāna un Kanāda. Salīdzinot ar 2015. gadu, pērn mobilā interneta patēriņš Latvijā audzis par trešdaļu. To veicinājuši ne tikai neierobežota datu apjoma tarifu plāni, bet arī 4G tīkla plašais pārklājums. Tāpat, modernizējoties dažādām tautsaimniecības nozarēm, tajās arvien biežāk tiek ieviesti integrēti risinājumi, kuriem nepieciešams stabils mobilā interneta pieslēgums.

„Latvija kā Viedvalsts savu vārdu pasaulē piesaka arvien pārliecinošāk. Laikā, kad citviet pasaulē joprojām tiek strādāts pie ātrgaitas mobilā interneta jeb 4G ieviešanas, Latvijai jau ir pilnībā izveidota jaunākās paaudzes datu pārraides infrastruktūra, padarot šo pakalpojumu pieejamu ikvienam. Vēl vairāk – lai nodrošinātu pieaugošajam mobilā interneta patēriņam atbilstošu tīkla kapacitāti un sagatavotos “rītdienai” jeb 5G ieviešanai, esam spēruši vēl vienu soli tālāk un jau šobrīd uzstādām jaunas, 5G ieviešanai gatavas bāzes stacijas visā Latvijā. Šī mērķtiecīgā darba rezultātā ir izveidota labvēlīga vide inovācijām un jaunu produktu attīstībai, vairojot Latvijas ekonomikas konkurētspēju pasaulē,” stāsta Latvijas Mobilā Telefona (LMT) prezidents Juris Binde.

2016. gadā Latvijas iedzīvotāji mobilo internetu izmantojuši 1,5 reizes vairāk nekā Igaunijas un teju 4 reizes vairāk nekā Lietuvas iedzīvotāji. Savukārt, vērtējot Eiropas Savienības (ES) dalībvalstu, piemēram, Beļģijas, Čehijas, Nīderlandes, Portugāles un Rumānijas vidējo mobilo datu patēriņu uz vienu SIM karti, Latvijas iedzīvotāji to pārspējuši pat desmitkārt. 5GB jeb vidējais 2016. gadā patērētais mobilā interneta apjoms Latvijā ik mēnesi, ļauj, piemēram, pavadīt 256 stundas Facebook vai 1000 stundas Google meklētājā/ nosūtīt 170 660 WhatsApp ziņas.

 
Visi komentāri
 
viencexperc 5.septembris 2017 13:13
3 1 Atbildēt

Tas nozīmē, ka var paaugstināt tarifus par internetu.

dsa 5.septembris 2017 18:03
2 0 Atbildēt

Tas tikai parāda tautas atkarību... Arī experc ir viens no atkarīgajiem, jo spītīgi turpina dublēt plusiņus sev un mīnusiņus citiem caur saviem mobilajiem datiem.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 19

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti