Latvijā par pirkumiem turpmāk varēs norēķināties arī ar mobilo telefonu 2

 

Foto: Ekrānšāviņš

Nozare.lv | 7.septembris 2017 9:23

Latvijā no ceturtdienas par pirkumiem būs iespējams norēķināties arī ar mobilo telefonu, pavēstīja bankā "Citadele".

Bankā informēja, ka Latvijā pirmajā no Baltijas valstīm būs iespējams norēķināties ar mobilo telefonu. Turklāt maksājumus varēs veikt arī ar īpašu aproci un uzlīmi.

Bankas pārstāvji atzīmēja, ka apmēram 80% viedtālruņu lietotāju veikalos, restorānos un citās karšu pieņemšanas vietās būs iespēja maksāt ar mobilo telefonu, pieliekot to pie karšu nolasīšanas termināļa. Pakalpojums izstrādāts sadarbībā ar "Mastercard".

Ar mobilo telefonu varēs veikt maksājumus arī par summām virs 10 eiro, kas šobrīd ir limits, norēķinoties ar bezkontakta kartēm.

Maksājumi ar mobilo telefonu no ceturtdienas pieejami cilvēkiem, kuri izmanto telefonus ar "Android" operētājsistēmu ("Samsung", HTC, "Huawei" utml.). Mobilo maksājumu pakalpojums iesākumā būs pieejams "Mastercard" karšu lietotājiem. Citu operētājsistēmu tālruņu lietotājiem banka "Citadele" piedāvās alternatīvus mobilo maksājumu risinājumus - aproces un uzlīmes ar NFC (near-field communication) tehnoloģiju.

Plašāk par jauno pakalpojumu plānots informēt preses konferencē plkst.11 bankā "Citadele", Republikas laukumā 2a, 7. stāvā.

Preses konferencē piedalīsies bankas "Citadele" valdes loceklis Vladislavs Mironovs, bankas valdes loceklis Slavomirs Mizaks (Slavomir Mizak), kā arī informācijas tehnoloģiju eksperts Kristaps Skutelis.

Pēc aktīvu apmēra banka "Citadele" 2017.gada marta beigās bija sestā lielākā banka Latvijā, liecina Latvijas Komercbanku asociācijas dati.

 
Visi komentāri
 
es 7.septembris 2017 13:42
3 0 Atbildēt

Citi lasītāji ir tzīmējuši, ka Purčikā ar mobilo var norēķināties jau gadus 15. Parasti gan ne īsti labprātīgi.

dsa 8.septembris 2017 16:53
1 1 Atbildēt

Es, pērkot savam bmw 316 dažreiz pērku detaļas šrotā, maksājot ar telefonu. Atstāju telefonu, paņemu detaļas. Tad, kad mamma samaksā, telefonu atdot.

Tā ka, nekas jauns.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti