VP pabeidz izmeklēšanu lietā par interneta vidē izplatītajām ar drošības apdraudējumiem saistītām viltus ziņām 1

 

Foto: Ekrānbilde

Valsts Policija | 15.jūnijs 2020 14:21

Šī gada februārī Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 3. nodaļā tika uzsākts kriminālprocess par nepatiesu ar drošības apdraudējumu saistītu ziņu apzinātu izplatīšanu interneta vietnē, kā rezultātā nepamatoti tika traucēts cilvēku miers un valsts un pašvaldību iestāžu darbs.

. Par noziedzīgā nodarījuma izdarīšanu tika aizturēts jaunietis. Izmeklēšana kriminālprocesā tika pabeigta un lieta nodota kriminālvajāšanas uzsākšanai.

            Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Ekonomisko noziegumu apkarošanas pārvaldes 3. nodaļā tika uzsākts kriminālprocess par to, ka interneta vietnē izplatītas ar drošības apdraudējumu saistītas acīmredzami nepatiesas ziņas, proti, interneta vietnē www.aum*****.net tika publicētas vairākas viltus ziņas par situāciju saistībā ar koronavīrusa Covid – 19 izplatīšanas riskiem Latvijas teritorijā. Minētie apgalvojumi neatbilda patiesībai, jo konkrētajā periodā oficiāli netika reģistrēts neviens saslimšanas gadījums. Minētās viltus ziņas, kas bija saistītas ar veselības drošības apdraudējumu, sabiedrībā radīja būtisku satraukumu un nedrošības sajūtu, kā arī traucēja valsts un pašvaldību iestāžu darbu veselības aizsardzības jomā.

            Minētais kriminālprocess tika kvalificēts pēc Krimināllikuma 231. panta pirmās daļas – par rupjas sabiedriskās kārtības traucēšanu, kas izpaužas acīmredzamā necieņā pret sabiedrību vai bezkaunībā, ignorējot vispārpieņemtās uzvedības normas un traucējot cilvēku mieru un iestāžu darbu (huligānisms). Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz diviem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

            Kriminālprocesa ietvaros tika veiktas procesuālās darbības, kā arī īstenota starptautiskā sadarbība ar ārvalstu kompetentajām iestādēm Budapeštas konvencijas ietvaros, kā rezultātā ātri izdevās lokalizēt vietnes reģistrāciju, servera atrašanās vietu un citu informāciju, kas ļāva identificēt un lokalizēt šo viltus ziņu autoru.

            Izmeklēšanas laikā likumsargi noskaidroja un aizturēja 2001. gadā dzimušu jaunieti, kurš bija veicis minētās noziedzīgās darbības, proti, izveidojis viltus ziņas un izvietojis tās interneta vietnē. Vīrietis jau iepriekš ir nonācis policijas redzeslokā par krāpšanu internetā.

            Iegūtais pierādījumu kopums deva pamatu atzīt minēto vīrieti par aizdomās turēto. Izmeklēšanas laikā viņam tika piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

            Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu un veicot visas nepieciešamās kriminālprocesa izmeklēšanas darbības, šī gada 4. jūnijā tika pieņemts lēmums par kriminālprocesa nodošanu Rīgas pilsētas Latgales priekšpilsētas prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai.

 
Visi komentāri
 
Vernons 16.jūnijs 2020 10:31
1 1 Atbildēt

Runa droši vien ir par Niku Endziņu. Viņš bija pirmais Latvijā, kas par Korona vīrusu sāka celt trauksmi. Ar ko mēs atšķiramies no Ķīnas? Ne ar ko! Singapūra jau decembra beigās ziņoja par Covid problēmu. PVO šefs to slēpa sadarbībā ar Ķīnas līderi. Process būs ļoti interesants!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Dīzelis beidzot lētāks par benzīnu: Dīzelis 1.637 un 95 benzīns 1.657 EUR -26.03.2024 (+ VIDEO) 16

iAutolv uzpilda degvielu, secina, ka dīzeļdegviela lētāka par benzīnu un aicina aizdomāties par to, vai varam atļauties zaļo politiku šādā formātā un maksāt par degvielu vairāk kā, piemēram, Spānijā. Lasīt vairāk

 

Saskaņotais paziņojums – kā to pareizi aizpildīt 11

Ceļu satiksmes negadījums var notikt ar ikvienu, neatkarīgi no autovadītāja vērības vai braukšanas pieredzes. Pārsvarā notiek nelieli satiksmes negadījumi, un ļoti bieži auto braucējiem nākas pildīt saskaņoto paziņojumu. Lasīt vairāk

 

ASV kravas kuģis daļēji sagrauj 2,5 km garo tiltu Baltimoras pilsētā (+ PAPILDINĀTS 11:45 VIDEO) 25

ASV, Baltimorā kuģim ietriecoties tilta konstrukcijās daļēji sagrauts tilts pār Potapskas upi. Tiek ziņots, ka tajā brīdī pār tiltu braukušas automašīnas un pārvietojušies gājēji, tādēļ iespējami upuri. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti