Krāpnieku mudināta "investēt kriptovalūtās", sieviete zaudē vairāk nekā 16 000 eiro 7

 

Foto: iAuto.lv

Nozare.lv | 8.aprīlis 2021 10:02

Krāpnieku pamudināta "investēt kriptovalūtā", kāda Lielbritānijā dzīvojoša sieviete no Latvijas zaudējusi vairāk nekā 16 000 eiro, aģentūru LETA informēja Valsts policijas (VP) Latgales reģiona pārvaldes pārstāve Lāsma Kursīte.

Martā VP Daugavpils iecirknis saņēma iesniegumu no 1950.gadā dzimušas sievietes, kura ziņoja, ka janvārī viņa veikusi maksājumu 16 000 eiro apmērā uz kādu kriptovalūtas bankas kontu ar mērķi veikt finanšu investīcijas kriptovalūtas investīciju biržā. Sieviete pastāvīgi dzīvo Lielbritānijā, taču minēto darījumu veica, izmantojot Latvijā reģistrētas bankas kontu.

"No iesnieguma secināms, ka krāpnieciskās darbības attiecībā pret sievieti tika veiktas Lielbritānijā, kas liecina par to, ka šī ir ne tikai Latvijā sastopama krāpniecības shēma, bet gan starptautiska līmeņa problēma," atzina Kursīte.

VP aicina iedzīvotājus būt piesardzīgiem, saņemot telefona zvanus no nezināmām personām, kuras runā tikai un vienīgi krievu valodā, kas sauc sevi par dažādu uzņēmumu finanšu brokeriem vai arī cita veida "finanšu speciālistiem". Krāpnieki pārliecina cilvēkus sākt investīciju darbības, izmantojot dažādas Latvijā nereģistrētās virtuālas interneta platformas, kā arī piedāvā palīdzību visā procesā.

Pēdējā laikā viens no aktuālākajiem krāpšanas veidiem ir piedāvājums ieguldīt finanses virtuālās interneta platformās, novērojusi VP. Ārvalstīs reģistrētas investīciju kompānijas, kas nav saņēmušas atļauju savas darbības veikšanai Latvijas teritorijā, aktīvi piedāvā ieguldīt naudas līdzekļus ar nolūku gūt peļņu, iemaksājot tos brokeru kompāniju kontos, bet ne ieguldītie līdzekļi, ne dividendes netiek izmaksāti.

"Kā platforma reklāmai var tikt izmantotas viltus ziņu lapas, no kurām lietotāji, šajās lapās aizpildot dažādas aptauju anketas, var tikt novirzīti uz krāpnieciskajām lapām, kur tiek piedāvāts ieguldīt naudu kriptovalūtās," aprakstīja Kursīte.

VP aicina iedzīvotājus nebūt pārlieku uzticīgiem, sargāt savu personīgo informāciju, nevienam ne telefoniski, ne rakstiski neatklāt banku kontu piekļuves datus, nevērt vaļā aizdomīgos e-pastos saņemtas saites un kritiski izvērtēt jebkuru saņemto informāciju. Gadījumos, ja ir notikusi krāpšana, par to iespējams ziņo,t vēršoties ar iesniegumu tuvākajā VP iecirknī vai iesniedzot iesniegumu elektroniski portālā "Latvija.lv". Savukārt riska informāciju par dažādām aizdomīgām darbībām interneta vidē iespējams nosūtīt izskatīšanai policijai mobilajā lietotnē "Mana drošība".

 
Visi komentāri
 
Kanibaals 8.aprīlis 2021 10:19
4 1 Atbildēt

》kāda Lielbritānijā dzīvojoša sieviete no Latvijas.

Mjā, prom no šitās bedres, bet tāpat pamanās tajā bedrē iekrist.

IQ 8.aprīlis 2021 13:57
3 0 Atbildēt

Kaapeec neraksta par ieguvumiem! Skola maksaa naudu! Tagad cietushais atbildiigaak riikosies liidziigaas situaacijaas.

QI 8.aprīlis 2021 14:51
1 0 Atbildēt

Tieši tā - tas taču ir kārtējais "izaicinājums un pieredze", kā tagad gudri ļaudis mēdz teikt

rupicii 9.aprīlis 2021 9:35
2 0 Atbildēt

nav tāda apjātā noguldītāja, kuru nevarētu apjāt vēlreiz!

viencexperc 8.aprīlis 2021 16:39
4 1 Atbildēt

Nekas traģisks. 10 gadus pavergos, 10 turkiem pasūkās un atpelnīs zaudēto.

Cers 10.aprīlis 2021 13:00
0 0 Atbildēt

Njā, neglīts tu tiešām esi

Krotow 9.aprīlis 2021 14:47
1 0 Atbildēt

Stāsti viņiem vai nestāsti, taču tāpat uz šādiem piedāvājumiem uzķeras. Bezmaz jāievieš nelabojamo muļķu reģistrs kuriem jāliedz piedalīties vēlēšanās.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti