Noskaidrots, kuram Latvijā ir ātrākais mobilais internets 8

 

Foto: Publicitātes attēls

Tele 2 | 14.aprīlis 2021 10:46

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) katru gadu visā Latvijā veic mērījumus, lai noskaidrotu mobilo sakaru kvalitātes izmaiņas.

Jaunākie oficiālie dati liecina, ka jau piekto gadu pēc kārtas vidēji ātrāko mobilā interneta lejupielādes ātrumu Latvijā saviem klientiem nodrošina mobilo sakaru operators “Tele2”, vidējam lejupielādes ātrumam sasniedzot 45,70 Mbit/s, bet maksimālajam – 145 Mbit/s.

“Bite Latvija” tīklā vidējais mobilā interneta lejupielādes ātrums ir 35,24 Mbit/s, bet maksimālais 120 Mbit/s, savukārt “LMT” tīklā vidējais mobilā interneta lejupielādes ātrums ir 34,38 Mbit/s, bet maksimālais 129 Mbit/s.

“Regulatora neatkarīgi veiktie mērījumi apliecina, ka mobilo sakaru operatori Latvijā pakalpojumus nodrošina labā līmenī, un nepārtraukti pilnveido savu tīklu infrastruktūru. Piemēram, pēdējo piecu gadu laikā vidējais lejupielādes ātrums “Tele2” tīklā ir palielinājis par 66%. Protams, mobilo sakaru operatorus ietekmēja pandēmija – it īpaši pirmais vilnis pagājušā gada martā, kad pieprasījums pēc mobilā interneta pakalpojumiem strauji pieauga. Tas būtiski palielināja tīkla noslodzi,” saka “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. “Priecājamies, ka, neraugoties uz palielināto slodzi, “Tele2” tīklā 73% mērījumu vidējais interneta lejupielādes ātrums bija lielāks nekā 30 Mbit/s. Tas šobrīd ir labākais rādītājs nozarē. Šis rādītājs ir svarīgs, jo 30 Mbit/s ātrums Eiropā tiek uzskatīts par atbilstošu platjoslas interneta prasībām. Lai šādus rezultātus sasniegtu, mērķtiecīgi esam investējuši attīstībā, un kopējie ieguldījumi ir aptuveni 300 milj. eiro. Arī šogad “Tele2” turpinās ieguldīt attīstībā un uzsāks mobilo sakaru pamattīkla modernizāciju, investējot tajā aptuveni 10 milj. eiro, kas ir pēdējā laikā vērienīgākais šāda veida projekts mobilo sakaru nozarē Latvijā.”

SPRK 2020. gadā mērījumus veica vairāk nekā 1100 vietās Latvijā, tajā skaitā 200 vietās Rīgā. Kopumā tika veikti 16 600 mērījumu. 86 no 110 novadiem vidēji ātrāko mobilā interneta lejupielādes ātrumu sasniedza “Tele2”.

SPRK elektronisko sakaru mērījumus veic regulāri, tos apkopojot ikgadējā "Elektronisko sakaru pakalpojumu kvalitātes pārskatā". SPRK ir neatkarīga valsts organizācija, kuras galvenā funkcija ir sabiedrisko pakalpojumu regulēšana, līdz ar to tās dati ir uzticami un objektīvi. SPRK jaunākais kvalitātes pārskata kopsavilkums ir pieejams: https://bit.ly/2KFNMdK.

 
8 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
I 14.aprīlis 2021 13:22
8 2 Atbildēt

Uzskrūvēts, tā ir tikai ja stāv blakus antenai. Vidēji ir 10

Bezmaksas vodka tev! 14.aprīlis 2021 17:10
8 1 Atbildēt

Nu Tele2 jau arī vidējais ātrums ir lielāks, Lmt šobrīd šķiet ir pēdējā vietā, pat visi hardkore LMT fanāti un aizstāvji sāk čīkstēt

Vidējā temperatūra 14.aprīlis 2021 15:03
5 2 Atbildēt

Nu un ko dod tas vidējais ātrums, ja Bitei vidēji ir 35 Mbit/s, bet vakarā pēc 19:00 ātrums nokrīt līdz 1,5 Mbit/s?

Tas tāpat kā mērīt vidējo temperatūru palātā mironim un gripas slimniekam, vidējā būs ap 36,6. Ķipa viss normāli.

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 6

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti