Noskaidrots, kuram Latvijā ir ātrākais mobilais internets 8

 

Foto: Publicitātes attēls

Tele 2 | 14.aprīlis 2021 10:46

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija (SPRK) katru gadu visā Latvijā veic mērījumus, lai noskaidrotu mobilo sakaru kvalitātes izmaiņas.

Jaunākie oficiālie dati liecina, ka jau piekto gadu pēc kārtas vidēji ātrāko mobilā interneta lejupielādes ātrumu Latvijā saviem klientiem nodrošina mobilo sakaru operators “Tele2”, vidējam lejupielādes ātrumam sasniedzot 45,70 Mbit/s, bet maksimālajam – 145 Mbit/s.

“Bite Latvija” tīklā vidējais mobilā interneta lejupielādes ātrums ir 35,24 Mbit/s, bet maksimālais 120 Mbit/s, savukārt “LMT” tīklā vidējais mobilā interneta lejupielādes ātrums ir 34,38 Mbit/s, bet maksimālais 129 Mbit/s.

“Regulatora neatkarīgi veiktie mērījumi apliecina, ka mobilo sakaru operatori Latvijā pakalpojumus nodrošina labā līmenī, un nepārtraukti pilnveido savu tīklu infrastruktūru. Piemēram, pēdējo piecu gadu laikā vidējais lejupielādes ātrums “Tele2” tīklā ir palielinājis par 66%. Protams, mobilo sakaru operatorus ietekmēja pandēmija – it īpaši pirmais vilnis pagājušā gada martā, kad pieprasījums pēc mobilā interneta pakalpojumiem strauji pieauga. Tas būtiski palielināja tīkla noslodzi,” saka “Tele2” valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs. “Priecājamies, ka, neraugoties uz palielināto slodzi, “Tele2” tīklā 73% mērījumu vidējais interneta lejupielādes ātrums bija lielāks nekā 30 Mbit/s. Tas šobrīd ir labākais rādītājs nozarē. Šis rādītājs ir svarīgs, jo 30 Mbit/s ātrums Eiropā tiek uzskatīts par atbilstošu platjoslas interneta prasībām. Lai šādus rezultātus sasniegtu, mērķtiecīgi esam investējuši attīstībā, un kopējie ieguldījumi ir aptuveni 300 milj. eiro. Arī šogad “Tele2” turpinās ieguldīt attīstībā un uzsāks mobilo sakaru pamattīkla modernizāciju, investējot tajā aptuveni 10 milj. eiro, kas ir pēdējā laikā vērienīgākais šāda veida projekts mobilo sakaru nozarē Latvijā.”

SPRK 2020. gadā mērījumus veica vairāk nekā 1100 vietās Latvijā, tajā skaitā 200 vietās Rīgā. Kopumā tika veikti 16 600 mērījumu. 86 no 110 novadiem vidēji ātrāko mobilā interneta lejupielādes ātrumu sasniedza “Tele2”.

SPRK elektronisko sakaru mērījumus veic regulāri, tos apkopojot ikgadējā "Elektronisko sakaru pakalpojumu kvalitātes pārskatā". SPRK ir neatkarīga valsts organizācija, kuras galvenā funkcija ir sabiedrisko pakalpojumu regulēšana, līdz ar to tās dati ir uzticami un objektīvi. SPRK jaunākais kvalitātes pārskata kopsavilkums ir pieejams: https://bit.ly/2KFNMdK.

 
Visi komentāri
 
LMT 14.aprīlis 2021 12:54
2 0 Atbildēt

Kur komentāri no LMT un Bites?

I 14.aprīlis 2021 13:22
8 2 Atbildēt

Uzskrūvēts, tā ir tikai ja stāv blakus antenai. Vidēji ir 10

anonimikis 14.aprīlis 2021 13:52
0 0 Atbildēt

Tele2 laukos līdz tuvākajai antenai 3km nekad nav zem 20. Pa dienu ap 50-70 down. Vakaros 20-25

Jūrmala 14.aprīlis 2021 15:05
3 1 Atbildēt

Manos laukos Jūrmalā, Mellužos, LMT ātrums ir 1,2 Mbit/s. Dažreiz pat pazūd zona, ja aiziet tālāk no loga. Ieteicams runāt otrajā stāvā uz balkona, tad signāls nepazūd. LMT galīgi slikta zona. Nevienam neiesaku.

Vidējā temperatūra 14.aprīlis 2021 15:03
5 2 Atbildēt

Nu un ko dod tas vidējais ātrums, ja Bitei vidēji ir 35 Mbit/s, bet vakarā pēc 19:00 ātrums nokrīt līdz 1,5 Mbit/s?

Tas tāpat kā mērīt vidējo temperatūru palātā mironim un gripas slimniekam, vidējā būs ap 36,6. Ķipa viss normāli.

Bezmaksas vodka tev! 14.aprīlis 2021 17:10
8 1 Atbildēt

Nu Tele2 jau arī vidējais ātrums ir lielāks, Lmt šobrīd šķiet ir pēdējā vietā, pat visi hardkore LMT fanāti un aizstāvji sāk čīkstēt

Kanibaals 21.aprīlis 2021 12:18
0 1 Atbildēt

Tik vēl vairāk sāk čīkstēt, kad paņem Mele2 uz testu un atklājas, ka tā lejupielāde ir ātra uz augšupielādes rēķina. Ne visiem pietiek ar lejupielādi, pie tak ir vēl tāds svarīgs lielums kā aizture. Zināt, ka kādam operatoram ir lielāks vidējais ātrums ir tikpat lietderīgi kā zināt, ka vietām līs. Jāskatās ir konkrētā vieta un torņi.

Krotow 14.aprīlis 2021 15:57
3 0 Atbildēt

Atkarīgs no operatora un vietas. "Oduciemos" ap Rīgu un ciematos ap lielākajām pilsētām vispār vakaros mobilais internets bieži nav lietojams. Jo pārāk daudz klientu pie vienas bāzes stacijas un vairums skatās TV vai YouTube/Netflix.

Nez vai Tele 2 jau novērsuši ātruma pazušanu pēc īsa brīža, ja pieslēdzas kaut kam ārpus Tele 2 mājas lapas?

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Divi džigiti ar ZILiem nesadala ceļu; liktenis žēlo (+ VIDEO) 1

Divi kirgīzu džigiti ar padomjlaiku ZIL kraviniekiem nesadala ceļu un viens no kraviniekiem ietriecas brauktuves atdalošajās barjerās. No šī ZIL priekšpuses maz kas paliek pāri, taču trieciens šoferi izmet uz ielas un viņš paliek šķietami neskarts. Lasīt vairāk

 

80 500 eiro - elektriskais Cadillac jau Eiropā (+ FOTO) 7

Pilnībā elektriskais Cadillac Lyriq sper pirmos soļus Eiropā. Automašīna jau pieejama dažos tirgos, tostarp Vācijā, kur tās cena būs vismaz 80 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Pilots, kurš uz Tallinas šosejas veica avārijas nosēšanos, ir pieredzējis instruktors (+ VIDEO) 12

Sestdien uz Tallinas šosejas avārijas nosēšanos veica privātā lidmašīna. Tās pilots ārkārtas situācijā rīkojies pareizi. Lasīt vairāk

 

Seat ar rekordlieliem ienākumiem pirmajā ceturksnī 7

Spānijas autoražotājs 2024.gadu iesācis teicami, pirmajā ceturksnī nopelnot 226 miljonus eiro. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti