Latvijas lielākie elektroauto uzlādes tīkli – vienā lietotnē 2

 

Foto: iAuto.lv

Latvenergo | 1.novembris 2022 10:17

No novembra elektromobiļu īpašniekiem uzlāde kļūs vēl ērtāka – Elektrum Drive lietotni varēs izmantot arī e-mobi uzlādes tīklā.

Tādējādi ērta un ātra pieeja ar vienu lietotni tiks nodrošināta vairāk nekā 300 pieslēgvietām visā valstī. Elektrum Drive ir apjomīgākais elektroauto uzlādes pakalpojuma nodrošinātājs Latvijā, un tas ir pieejams klientiem arī visā Baltijā.

Tādējādi līdzšinējie Elektrum Drive klienti varēs ievērojami paplašināt uzlādes iespējas un otrādi – e-mobi lietotāji varēs izmantot Elektrum Drive lietotni uzlādes veikšanai. Elektroautomobiļu īpašniekiem tiek piedāvāta iespēja ērti izmantot jebkuru no abiem Latvijā plašākajiem elektroauto uzlādes tīkliem tikai ar vienas lietotnes palīdzību.

VAS Ceļu satiksmes drošības direkcija IT departamenta Elektromobilitātes un radaru sistēmas attīstības daļas vadītājs Pauls Beinarovičs: "CSDD uzturētais e-mobi tīkls ar elektromobiļu ātrās uzlādes stacijām nodrošina uzlādes pakalpojumu gan vietējiem, gan citu valstu elektromobiļu lietotājiem.

Sadarbība ar Elektrum Drive atvieglos uzlādes pakalpojuma saņemšanu elektroauto lietotājiem neatkarīgi no tā, vai uzlāde tiek veikta CSDD e-mobi, vai Elektrum Drive tīklā, ļaujot izmanot vienu autorizācijas līdzekli, veicot uzlādi lielākajā daļā uzlādes staciju Latvijā. Šī sadarbība uzlabos gan apkalpošanas kvalitāti, gan uzlādes infrastruktūras pieejamību, kas ir būtisks priekšnoteikums sekmīgai elektromobilitātes attīstībai."

Latvenergo koncerns pirmo publisko elektroauto uzlādes pieslēgumu atklāja 2010. gadā, bet 2011. gadā reģistrēja pirmo elektroautomobili Latvijā. Savukārt e-mobi ir pirmais publiskais elektroauto uzlādes tīkls, ko kopš 2016. gada attīsta un uztur VAS Ceļu satiksmes drošības direkcija.

 Latvenergo Elektrotransporta uzlādes tīkla vadītājs Ansis Valdovskis: "Pirms diviem gadiem Latvenergo, CSDD un nozares pārstāvji parakstīja savstarpējās saprašanās memorandu, lai veicinātu straujāku elektrotransporta attīstību, savstarpēji izmantojot pušu rīcībā esošos datus un informāciju turpmākai piemērotāko vietu un pakalpojumu attīstībai. Veidot uzlādes tīklu sinerģiju ir loģiski un likumsakarīgi, jo Latvijas elektroauto  tirgus kapacitātei ir būtiski iegūt lietotājiem ērtākus pakalpojumus. Jo ne tikai tas, cik izdevīga ir elektroauto lietošana, bet arī – cik vienkārša, ātra un pieejama tā būs, veicinās klimatneitralitātes mērķu sasniegšanu valstij un individuālo labsajūtu katram."

Elektrum Drive uzlādes stacijas atrodas Rīgā, Mārupē, Jūrmalā, Liepājā, Jelgavā, Valmierā, Aizkrauklē, Jēkabpilī, Ventspilī, Tērvetē, Gulbenē un Daugavpilī, bet  e-mobi uzlādes stacijas vienmērīgi ir izvietotas gan TEN-T ceļu, gan reģionālo ceļu tīklā, kā arī lielākajās apdzīvotajās vietās – Rīgā, Daugavpilī, Liepājā, Jelgavā, Ventspilī, u.c., tādējādi nodrošinot elektromobiļu lietotājiem iespēju ar tiem pārvietoties visā Latvijas teritorijā. Savukārt norēķinu iespējas Elektrum Drive ir ļoti plašas. Lietotājiem tiek piedāvāta iespēja par veiktajām uzlādēm norēķināties uzreiz vai pieteikties pēcapmaksas pakalpojumam, kas ļaus saņemt rēķinu par veiktajām uzlādēm kopā ar citiem Elektrum rēķiniem. Ērtākai uzlādes sesiju plānošanai Elektrum Drive lietotnē iespējams norādīt uzlādei paredzēto laiku. Lietotnē izveidota arī sasaiste ar viedtālrunī  pieejamajām navigācijas platformām – t.i., lietotājs pēc uzlādes stacijas atrašanas lietotnes kartē bez liekām darbībām maršrutu var pārnest uz Waze, Google Maps u.c.

Uzņēmums piedāvā iespēju arī individuālo staciju īpašniekiem pieslēgt savu uzlādes iekārtu Elektrum Drive uzlādes pakalpojumam, tādējādi nodrošinot iespēju tajā norēķināties par uzlādēm, izmatojot Elektrum Drive lietotni. Elektrum Drive dodas arī soli tālāk – drīzumā tiks atklātas pirmās elektroauto uzlādes stacijas arī Lietuvā un Igaunijā. Šis ir vēl viens plānots solis Latvenergo koncerna attīstībā – kļūt par vienu no lielākajiem elektroauto uzlādes pakalpojuma nodrošinātājiem Baltijā.

 
Visi komentāri
 
boliks 1.novembris 2022 13:34
0 0 Atbildēt

Beidzot. To gan nevarēja uzreiz iedomāties.

rt 17.novembris 2022 19:32
0 0 Atbildēt

Nākamais solis - vienā biržā!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti