SM plāno izstrādāt priekšlikumus telefonkrāpniecības ierobežošanai 5

 

Foto: Pexels.com

Nozare.lv | 3.marts 2024 12:25

Satiksmes ministrija (SM) plāno izstrādāt priekšlikumus normatīvo aktu pilnveidei, lai Latvijā ierobežotu telefonkrāpniecības riskus, aģentūrai LETA apstiprināja SM pārstāvji.

SM ir lūgusi un saņēmusi informāciju no Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas un telekomunikāciju operatoriem SIA "Tele2", SIA "Latvijas mobilais telefons", SIA "Bite Latvija" un SIA "Tet" par jau ieviestajiem un plānotajiem pasākumiem telefonkrāpniecības ierobežošanai.

Vienlaikus ministrija ir saņēmusi priekšlikumus normatīvo aktu pilnveidei un informāciju par citu valstu labāko praksi telefonkrāpniecības apkarošanā.

Patlaban SM izvērtē saņemto informāciju, lai izstrādātu priekšlikumus par normatīvajos aktos veicamajiem papildinājumiem, tostarp balstoties uz citu valstu labās prakses piemēriem telefonkrāpniecības ierobežošanai.

Jau ziņots, ka Latvijas četrās lielākajās bankās pērn konstatēti 3140 telefonkrāpšanas gadījumi, izkrāpjot 5 579 011 eiro. Salīdzinājumā ar 2022.gadu telefonkrāpšanas gadījumu skaits pieauga par 41,1%, izkrāptajai summai pieaugot par 88,4%.

Tajā pašā laikā 2023.gadā ir izdevies novērst 5260 telefonkrāpšanas mēģinājumus par 3 340 364 eiro.

Iepriekš "Bite Latvija" ģenerāldirektors Arūns Mickevičs aģentūrai LETA pauda, ka kiberuzbrukumu ziņā nav vērojams milzīgs pieaugums, tomēr kiberincidentu radītais kaitējums ir jūtami augošs.

Viņš norādīja uz risinājumiem, kas ir ieviesti Lietuvā, piemēram, fiksētā tīkla numuru izsaukumu bloķēšana, ja izsaukums tiek veikts no ārvalstu operatora tīkla.

Viņš uzsvēra, ka lielākā prioritāte būtu tādiem krāpniecības apkarošanas pasākumiem, kas ļauj novērst krāpniecību, nevis tikai palīdz izmeklēt jau notikušās krāpniecības gadījumus. 

"Ja Latvijā tiks pieņemts lēmums par tādu pašu prettelefonkrāpniecības risinājumu ieviešanu kā Lietuvā, "Bite" varēs ieviest šos risinājumus praksē salīdzinoši īsā laikā," pauda Mickevičs.

 
5 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
Krotow 3.marts 2024 16:15
6 1 Atbildēt

Krāpšanu varēs novērst, izšaujot krāpēju pūžņus.

anonimikis 3.marts 2024 14:19
3 1 Atbildēt

Ierakstīs likumā, ka telefonkrāpniecība ir aizliegta .

650 3.marts 2024 16:32
2 0 Atbildēt

Apkrāpt visus krāpējus!

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Uz Dienvidu gaisa pārvada jau vairākas nedēļas atjaunots 70 km/h, Rīgas-Jūrmalas šoseja vēl 90 km/h (+ VIDEO) 8

iAuto.lv ir neizpratnē par to, kādēļ labos laika apstākļos uz Rīgas-Jūrmalas šosejas maksimālais atļautais ātrums joprojām ir tikai 90 kilometri stundā. Lasīt vairāk

 

Elektrokabeļu zagļu dēļ traucēta vilcienu satiksme Vācijas rietumos 3

Elektrokabeļu zagļi aizvadītajā naktī paralizēja vilcienu satiksmi Vācijas rietumos. Lasīt vairāk

 

Palika 18 kilometri: 3 miljonus vērts Ferrari F40 piedzīvo avāriju Vācijā 11

Automašīna bija ceļā uz automobiļu izstāžu un pārdošanas kompleksu Motorworld Bublingenē, netālu no Štutgartes. Līdz mērķim bija atlikuši 18 kilometri. Lasīt vairāk

 

Kā izskatījās iepriekšējie visu paaudžu Dacia Duster... un tagad jaunais trešās paaudzes modelis (+ VIDEO) 1

iAuto.lv iepazīst jaunās paaudzes Dacia Duster, pie viena parādot visas Duster modeļu paaudzes evolūciju vairāk nekā desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti