Iekrīt savās lamatās? (+ video) 32

 
iAuto | 3.februāris 2015 16:35

Ieraugot priekšā šķērsli, vieglais auto parāda labo pagriezienu, taču paātrināties un apsteigt kravas furgonu tā arī neiedrošinās. Pēdējā brīdī nospiestās bremzes situāciju neglābj un no sadursmes izvairīties neizdodas. Iespējams, citi situāciju redz savādāk, jo video oriģinālais paraksts skan "neļāva pagriezties."

 
Visi komentāri
 
kaspis 3.februāris 2015 17:09
20 2 Atbildēt

vēl viens glups atsaldenis kuram par visām varītēm jāielec katrā šķirbā - kā noprotu, šī varoņa vēlme bija tikt garām smagajam uz pirmo joslu, tikai tālāk par pusi viņš garām netika. Droši vien aizskatījās uz smago auto un neieraudzīja sev priekšā stāvošo furgonu, kas garantēja visu iespējamo un tamdēļ, vernonaprāt, ir visa ļaunuma sakne. Kā vernons pats teiktu, furgons neparādīja savlaicīgus brīdinājuma signālus un stāvot viņam nebija pa logu izbāzta pacelta roka...

aculiecinieks 3.februāris 2015 17:19
9 9 Atbildēt

tu neredzi, ka gazele jau rāda pagriezienu iebraucot kadrā?? kāda vēl savlaicīga brīdinājuma signāla un rokas izbāšana no auto?? tas kas ielika pakaļā arī pats vainīgs!!!!

:-) 3.februāris 2015 17:33
3 2 Atbildēt

Te Tak Kiesneru izmēja! Tev pilnīga taisnība! To pašu arī "kaspis" vēlējās pateikt!

Vernons 3.februāris 2015 22:56
0 9 Atbildēt

Arī Tu, līdzīgi, iekritīsi!

kaspis 4.februāris 2015 10:09
1 0 Atbildēt

ja tas adresēts man tad varu pateikt, jā, iekritu jau pirms 9 gadiem. Kamēr slaucīju ar roku nedaudz aizsvīdušo logu, tikmēr stulbi nogulēju situācijas maiņu sev priekšā un bremzēšanas ceļam man pietrūka burtiski divu, trīs metru. Sasitu auto pavisam nedaudz, bet guvu vērtīgu mācību - tagad aiz muguras simti tūkstoši km un neviena samīcīta bleķa.

Vernons 4.februāris 2015 13:04
0 0 Atbildēt

Šis komentārs, ja esi pietiekami uzmanīgs, neattiecās uz Tevi!

Bio-m 3.februāris 2015 17:18
2 2 Atbildēt

te jau ir tā Vernona pretruna, kas izpaužās kā "ne cepts, ne vārīts" - visu par visiem neizdomāsi, tādēļ satiksmē jārīkojas apņēmīgi - šeit vajadzēja vai nu bremzēt vai spiest grīdā un laicīgi tikt garām smagajam

kaspis 3.februāris 2015 17:28
13 1 Atbildēt

konkrēti šeit garām nebija iespējams tikt lai arī kā spiestu - nav tas ceļa stāvoklis tāds. Vienīgais ko tas lunis būtu panācis spiežot grīdā būtu lielāks ātrums sadursmes brīdī un risks sadursmē iesaistīt arī blakus esošo smago, iesprūstot savā lamatā starp gazeli un kravnieku. Tā ka stāsta varonis vēl diezgan sveikā ticis cauri un, cerams, guvis vērtīgu mācību.

kaspis 3.februāris 2015 17:24
15 3 Atbildēt

mans komentārs bija ar krietnu devu ironijas - bet es nešaubos ka atnāks vernons un nokristīs furgonu par pašu vainīgāko, nosauks par cēloni visām nelaimēm un tas glupais idiots, kas nejēdza savākties, vernonaprāt, esot tikai "sekas" jeb nabaga apstākļu sakritības upuris...

Atkārtošos jau kuro reizi - Dauņiem neviens nekad neko nespēs garantēt, ne priekšā, ne pakaļā

222 3.februāris 2015 22:40
1 7 Atbildēt

Nerunā cita vārdā. Tevi neviens nav pilnvarojis izteikt cita domas.

Artūrs 3.februāris 2015 18:12
0 2 Atbildēt

Pirms melnā auto brauca gaišākas krāsas auto, kas paspēja iegriezties labajā joslā. Tajā brīdī melnais pamana situāciju priekšā un jau ir par vēlu lai normāli nobremzētu, jo ceļa segums nav īpaši labs.

kaspis 3.februāris 2015 18:20
11 1 Atbildēt

tātad, ko mēs varam secināt? melnais ieturēja pārāk mazu distanci un josla (redzamība) viņam priekšā bija briva mazākā attālumā, kāds nepieciešams lai apstātos. Būtu braucis ar lielāku distanci no gaišā, kas visu paspēja, būtu daudz vairāk iespēju dažādiem manevriem.

Kad beigsim braukt ar maksimāli atļauto+ un sāksim braukt ar DROŠU ātrumu, tad arī daudzas avārijas izpaliks.

Palaidniex 3.februāris 2015 21:54
14 0 Atbildēt

Nekas - nāks vernons un stāstīs ka distance bija jāgarantē pa priekšubraucošais baltais, kurs nelietīgi paguva nogriezties un neparādīja brīdinājuma plakātu ar detalizētu informāciju un atvainošanos par joslas maiņu...

Vernons 4.februāris 2015 13:06
1 5 Atbildēt

Bet kāds sakars šeit ar "Distanci"? Es to nosauktu par abpusēju nekaunību.

Palaidniex 4.februāris 2015 14:21
2 0 Atbildēt

Kāpēc gan ne?

Ir jāietur tāda distance lai Tu spētu apstāties vai apbraukt pēkšņi apstājušos šķērsli...

P.S.

Skatoties mazliet tālāk par priekšā braucēja pakaļu var redzēt, ka joslā ir šķērslis - Kravas furgons. Ja neredz, tad pie acu ārsta...

P.P.S.

Ceļu satiksmes noteikumi ne tikai atļauj, bet pat rekomendē samazināt braukšanas ātrumu (vai pat ekstremāli bremzēt) ja tas nepieciešams, lai izvarītos no sadursmes un novērstu CSNg...

Ja ne novērstu tad vismaz samazinātu bojājumus un traumas.

Vernons 4.februāris 2015 16:30
0 4 Atbildēt

Es neatceros sevi, kad būtu ekstremāli bremzējis! Tev ar to domāšanu iet šķērsām! CSN 113. punkts par šķērsli, trim vieglajiem pietika vietas un prāta elementāri iekļauties pirmajā joslā, ceturtais gribēja izbaudīt adrenalīnu - izdevās, ar smagā piespēli! Vainīgs spogulis! Smagais tajā ieraudzīja sāncensi uz joslu, kura var nebūt brīva pietiekamā attālumā. Vēlu veiksmi!

Palaidniex 4.februāris 2015 16:51
15 0 Atbildēt

Un - kā tad tika pie adrenalīna - vai nu bija akls un neredz tālāk par savu kapotu, vai nu nesamazinājā ātrumu - lai sabremzētos nemainot joslu

vai nesamazināja ātrumu lai pārkārtotos 1. joslā AIZ smagā...

Ekstremālu bremzēšanu es pieminēju tikai tāpēc, ka CSN to pieļauj, ja tas palīdz novērst CSNg...

zz 3.februāris 2015 18:59
8 0 Atbildēt

tūlīt uzradīsies kāds indivīds un apgalvos kaut ko apmēram šādu: "pants (tātds un tāds) nosaka, ka katram satiksmes dalībniekam ir jāgarantē aizmugurē braucošo drošība... un no šā visa izriet ka baltās Gazelles vadītājs ir 100% vainīgs pie ta ka melnā mitsubiši vadītāja sievai "galva sāpēja" vakar vakarā "

Vernons 3.februāris 2015 22:54
0 12 Atbildēt

Smagais izčakarēja vieglo! Pa smuko! Protams Tā darīt nedrīkst, bet vieglais, melnais, arī nav "zelta gabals"!

Cik auto aiz gazeles spēja godīgi pārkārtoties? Trīs! Un Tā var izčakarēt katru no Jums!

CSN 10. pants, katram uz ceļa ir jārīkojas TĀ, lai neveidotu bīstamu situāciju!

Kanibaals 6.februāris 2015 8:01
1 0 Atbildēt

Smagais kā reiz palīdzēja melnajam un piedeva gāzi, lai tas var iekārtoties aiz viņa. Apdzenamais nedrīkst mainīt ātrumu, bet šeit ir apsteigšana(arī pēc RU CSN) un tātad viss ok.

sonatochka 3.februāris 2015 21:41
2 0 Atbildēt

Nu, nu, uz sitada cela istais laiks un vieta pekstinus taisit. Nevareja pagaidit.

Vernons 3.februāris 2015 22:59
0 5 Atbildēt

Tādēļ smagais arī pielika punktu. Neatbalstu! Bet ar "distances zagļiem" tā var notikt!

kaspis 4.februāris 2015 15:01
0 0 Atbildēt

klau - vai tagad tu ar apzīmējumu "smagais" domā pirmajā joslā esošo kravas auto? Ja tā, tad taču piekrīti, ka furgons (gazele), kas griezās nebija ne pie kā vainīgs?

Ja es sapratu kā sapratu tad laikam sapratu ko Vernons stāstija iepriekšējā komentārā...

autobende 4.februāris 2015 9:25
0 0 Atbildēt

Varēja maukt pa pretējo, gan jau tie pabīdītos malā !

Padomāsim 4.februāris 2015 12:13
1 0 Atbildēt

Mazliet cits skatījums. Cik noprotu viss notiek pilsētā un nav normāli ka tik liela ātrumu starpība. Nu nebrauc tas smagais ar 30 vai 40 un maksimālais varētu būt labākajā gadījumā 70. Te nu akmens to dārziņā kas saka,kas jums par daļu ka es steidzos. Steidzies bet sargi savu priekšu un cita pakaļu!

Vernons 4.februāris 2015 13:15
0 6 Atbildēt

Vēl nenormālāk ir, kad trūkst ātruma samazināšanas joslas!

Un pat tad, ja arī tās ir negribot radušās, piemēram Ķemeru pagriezienā pa labi, pie "Lāču maizes" pagriezienam pa labi un Kanciema krustā arī pagriezienā pa labi, kāds sazīmē baltas līnijas, lai to asfaltēto daļu neizmantotu. Tā ir apzināta diversija, sabotāža, stulbums!

Palaidniex 4.februāris 2015 14:24
0 0 Atbildēt

Kāds šai pasakai sakars ar video???

Vernons 4.februāris 2015 16:25
0 4 Atbildēt

Vistiešākais! Laikam par Latviju nekur tālāk neesi braucis. Krievijā tā pati problēma, nepietiek zemas, lai izveidotu ātruma samazināšanas joslu ceļa vidū. Bet Rīgā, evolūcijas ceļā, lēni un negribīgi tiek likvidēti kreisie pagriezieni Brīvības gatvē. Daži vēl palikuši. Tāda tā dzīve ir, vispirms rada sev problēmas, lai ar neredzētu enerģiju tās pārvarētu!

CSN 10. punkts uzliek par pienākumu arī satiksmi loģiski organizēt! Kur ir problēma?

Palaidniex 4.februāris 2015 16:53
4 0 Atbildēt

Vernon... Narkotikas - slikti!

PATIEŠĀM SLIKTI!

uupis 5.februāris 2015 7:00
15 0 Atbildēt

Problēma ir galvā Vernon. Problēma ir uzskatā, ka taisnvirziena kustībai ir preikšroka. Tad, kad beidzot sapratīsiet, ka labā roka darbojas arī T veida krustojumos, tad varbūt kautkas mainīsies. Tad, kad beigsiet izdomāt gājēju zonas un attiecināt punktus pēc demagoģijas principa, kā mēs to redzējām ar 119. punktu.

TDIOTS 5.februāris 2015 9:04
1 0 Atbildēt

Tā arī nesapratu kur ir ''savas lamatas'' ??

Micukists lašara , redz ka pusfūris nelaiž/nebremzē un vienalga turpina jat taisni nevis piebremzē/novacas .

Gadijums prasts ka 3kapiekas , micukists lašara , pusfūrieti jau zabibaļi šitādi lašaramicukisti un rezultātā gazele zaudē ''nevainību'' :)

IkdienasViesis 5.februāris 2015 11:41
6 0 Atbildēt

Tāds sods sagaida daudzus jo daudzus "lidotājus", kuriem patīk nepārtraukti mainīt joslas. Ikdienā rīta pikā uz vantinieka jau netrūkst "fikso", kuri no trešās lien uz pirmo un tilta lejā mēģina atgriezties vismaz otrajā...bet tikmēr pirmā garā rindā gaida.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

Valsts policija pastiprināti kontrolēs atļautā braukšanas ātruma ievērošanu (+ VIDEO) 3

No 15. līdz 21. aprīlim Eiropas Savienības dalībvalstīs organizē Eiropas ceļu policijas tīkla ROADPOL akciju "Atļautā braukšanas ātruma kontroles nedēļa". Akcijā piedalās arī Latvija, un Valsts policija 19. aprīlī organizē 24 stundu ātruma kontroles maratonu, kura laikā pastiprināti uzrauga atļautā braukšanas ātruma ievērošanu. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 12

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti