Trīs auto "vilcieniņs" (+ video) 13

 
iAuto | 24.novembris 2015 17:03

Pirmais auto strauji bremzē pirms krustojuma, otrs arī pagūst noreaģēt, taču kravas auto Kamaz tik ātri apstāties nespēj.

 
Visi komentāri
 
ne-eksperts 24.novembris 2015 19:40
0 0 Atbildēt

eksperti var ieteikt, kā no šādas situācijas lai izvairās? Nebremzēsi - slikti, bremzēji - vēl sliktāk!

solaris 24.novembris 2015 21:15
3 7 Atbildēt

Atšķirībā no LMT es neesmu eksperts, taču mans viedoklis ir, ka visu laiku jāskaitās, kas tev aizmugurē brauc, un ja netālu ir smagais, tad pie dzeltenās gaismas strauji bremzēt nevajag. Ja ir sarkanā, tad gan jābremzē; tad neko. Ja sanāk, pērc KASKO.

aansis 24.novembris 2015 21:27
2 6 Atbildēt

Es ieteiktu (un pats esmu to darījis) šādā situācijā braukt arī pie sarkanās, ja tas ir iespējams. Es pat biju apstājies savlaicīgi un jau kādu brīdi stāvēju, kas spoguļos pamanīju, ka fūre nav ņēmusi vērā nedaudz apledojušo slīpumu pirms krustojumā. Aizbraucu pie sarkanā un spoguļos noskatījos, kā fūre apstājas krustojumā vidū.

Mnde 24.novembris 2015 21:47
5 0 Atbildēt

Pirmajam, ja nespēj bez ekstremālas bremzēšaans apstāties pirms stoplīnijas, bija jāturpina ceļš pāri krustojumam.

Bet kraviniekam jāapjēdz savas bričkas spējas un atbilstoši jakoriģē izvēlētā distance...

Sausais atlikums divi - vainīgie un 3 CSNg iesaistīti tr.līdzekļi...

Bet ša atbrauks jaunākā setra un klāres, ka nekaspašam nav jādara, jārīkojas, viss esot uz paplātes jāpasniedz...

PV 24.novembris 2015 21:57
2 8 Atbildēt

Pirmais visus pārmeta - nobremzēja jau krustojumā iebraucis, kad sāka mirgot zaļais. Ja krustojuma vidū sāktu mirgot zaļais, arī tur būtu apstājies?

mārča 24.novembris 2015 22:29
2 7 Atbildēt

vainīgs ta pirmais, bet vainīgais būs smagā vadītājs, kā jau pierasts visvieglāk visu novelt uz distanci

Crankshaft 25.novembris 2015 7:11
6 0 Atbildēt

mārča

vainīgs ta pirmais, bet vainīgais būs smagā vadītājs, kā jau pierasts visvieglāk visu novelt uz distanci

--------------------------

Nu, bet šai gadījumā distance arī ir primārais cēlonis. Štrunts par volgu, bet Kamaza vadītājam tomēr bija jāpiedomā pie šīs lietas, ja viņš vispār domā, un joīpaši, ja ir kaut drusku slidens.Es vēl 80.-ajos tepat Rīgā tāpat stāvēju pie luksofora kā pēdējais un skatījos spoguļos, RAF

22038 tie bija patiesi labi. Un skatos, smagais nāk, nāk,nāk,

ne ātri, bet tomēr nāk...Lieta bija pirmajā rindā un es automātiski vilku nost pa labi zālītē. Tā nu smagais lēnām iešļūca man priekšā stāvošajā. Tas bija laiks, kad jau parādījās pirmie vecie "ārzemnieki", neatminu, vai tas bija vecais M.A.N. vai Mercedes, bet Kamazs tas nebija. Pasākums notika pie toreizējā Mēbeļu nama.

jaaanis 25.novembris 2015 8:51
0 8 Atbildēt

Es teiktu, ka galvenā problēma šajā situācijā satiksmes organizācija, jeb mirgojošais zaļais. Kamēr pie mums bija mirgojošais zaļais arī ļoti bieži varēja vērot šādu situāciju, jo ir indivīdi, kuri tiklīdz pamana mirgošanu zāļo, tā ekstrēmi bremzē, it kā būtu ieraudzījis sarkano luksoforā, bet cits redzot mirgojošu zaļo piedod gāzi, lai paspētu pārbraukt uz dzelteno.

dArtanjans 25.novembris 2015 13:34
2 0 Atbildēt

Mēs te neredzam visu situāciju pilnā ainā.Var būt tas,kurš norāvās no Kamaza apzaga viņu laikā un telpā,respektīvi apdzenot,ielienot priekšā un noliekot mierā,jo viens sūds pa priešu jau plezderējās.Video bez iespējas objektīvi izvērtēt.

Mnde 25.novembris 2015 18:15
5 1 Atbildēt

Ja redzi, ka tevi sāk apzagt laikā un telpā, atlaid pedāli un, ja nepieciešams pat spied bremzi. Un nebūs jāpiedalās CSNg. Tie, kuri "nemitīgi apzog laikā un telpā" tomēr ir ātrāki - cik ātri apzaga, tik pat ātri arī pazudīs tālēs zilajās...

NAURIS 25.novembris 2015 19:28
2 1 Atbildēt

Slinkums man publicēt entos video no reģistrātora no mūsu smagajiem. Bet šinī gadījumā KAMAZ ir vismazāk vainīgs. Te ir nofilmēts no blakus mašīnas kura jau stāvēja krustojumā, bet negadījuma izraisīšana visbiežāk notiek pirms krustojuma. No mūsu smagajiem šādas situācijas ir safilmētas ļoti daudz, it īpaši Rīgā. Cukurgalvas, kas tiesības atraduši čipšu pakās, īsi pirms krustojuma nogriež smagajiem ceļu un tad pēkšņi bremzē. Starp citu vadoties pēc ceļu satiksmes noteikumiem šinī gadījumā vainīgi ir vairāk pirmā auto vadītājs, nekā KAMAZA vadītājs. Strauji bremzēt nepārliecinoties par satiksmes drošību aizmugurē nav maigāks pārkāpums kā distances neievērošana.Vienkārši inspektoriem visticamāk slinkums krāmēties ar vairāk papīriem. Vieglāk tak uztaisīt vienu vainīgo, nekā vairākus. Jebkurai smagākai mašīnai par vieglo bremzēšanas ceļš ir daudz garāks, tad ko šādā gadījumā smagajam darīt? Silti iesaku visiem lietot videoreģistrātorus, pat labi mums ir noderējis zagļu pieķeršanai stāvvietā.

mnde 26.novembris 2015 8:42
0 0 Atbildēt

un gribi teikt, ka kraviniekam bija jāpaspēj to krustojumu šķērsot? luksofors uz viņu neattiecas? ņu. ņu...

un vēlreiz atgādinu - jābrauc tā lai spētu apstāties bez bums, ja pa priekšu braucēji samazina ātrumu vai stājās! Gabals tamdēļ nost nelūzīs!

NAURIS 25.novembris 2015 19:34
3 1 Atbildēt

Parasti kas "apzog laikā un telpā", braukā ar sadauzītām aizmugurēm.

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 6

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Īlons Masks veic optimizāciju: "Tesla" plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu 1

ASV elektromobiļu ražošanas uzņēmums "Tesla Motors" pasaulē plāno likvidēt vairāk nekā 10% darbavietu, pirmdien ziņoja interneta vietne "Electrek", kas publiskojusi kompānijas vadītāja Īlona Maska e-pasta vēstuli. Lasīt vairāk

 

Geely Panda tagad stilīgajā Go Kart Edition versijā 5

Ķīnas autobūves koncerns Geely nodemonstrējis elektriskā Panda Mini EV Go Kart Edition versiju, uzsverot, ka šāds modelis paredzēts gados jaunākiem pircējiem. Lasīt vairāk

 

Ford parādījis perfektāko hot hatch zīmola vēsturē (+ FOTO) 8

Ražotājs uzskata, ka jaunākais Focus ST Edition ir noslīpēts līdz pilnībai. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti