Nebūs tev lemts savā pagalmā griezt (+ video) 40

 
iAuto | 12.janvāris 2016 16:44

"Mitsubishi Colt" jau laicīgi signalizē, ka griezīsies pa kreisi, taču sadursme ar "Subaru" notiek tik un tā.

 
Visi komentāri
 
Vernons 12.janvāris 2016 17:10
3 19 Atbildēt

Paladniex pie stūres!

Palaidniex 12.janvāris 2016 17:45
22 1 Atbildēt

Vernon, cik vēl ilgāk jāsignalizē ar pagriezienu, lai netiktu veikta RUPJA vairāku CSN punktu pārkāpumu sērija? Ātrums un apdzīšana, ja kāds ieslēdzis kreiso pagriezienu?

kaspis 12.janvāris 2016 17:51
14 0 Atbildēt

nu kā, tepat iepriekšējā karstajā diskusijā Vernons aktīvi piebalsoja aansim ka avārijas ir divu lohu satikšanās... Tad nu te dikti skaisti redzams priekšā esošais lohs, kas pagriezienu ieslēdzis par vēlu, bremžu signālus nerāda, negarantē lielceļa kingam sauli, sniegu un vēju, un pats galvenais - neteleportējās nahuj kad lielceļa karalis brauc! Kolts, kas nez kāpēc sadomājis griezt pa kreisi savā pagalmā no ceļa vidus (atceramies, setras ekspertu rekomendācija ir no labās puses nomales) ir parādā visiem, kam vien tajā dienā ir ieķīlējis gāzes pedālis un tāpēc vainojams viās pasaules bēdās. Kā nekā - lohu lohs. Pats vainīgs. Negarantēja, bļ#.

Vernons 12.janvāris 2016 18:21
0 15 Atbildēt

Nu un kāds ļaunums iestātos no labās malas pa kreisi sētā iegriezt, kā pēdējam?

Protams, spogulī nav jāpārliecinās par savu drošību!

Pats vainīgs! Negarantēja SEV drošību.

Vainīgi ir abi. Otrs pārsniedzot ātrumu "izbrauca ārā" no CSN!

Pie nelabvēlīgas apstākļu sakritības sētā griezēs varēja zaudēt savu dzīvību. Kas jādara priekšā esošam?

Palaidniex 12.janvāris 2016 19:26
17 0 Atbildēt

Vernon, vai patiešām brutālam spēkam un lielākai bezkaunībai pieder ceļš?

kaspis 12.janvāris 2016 19:28
13 0 Atbildēt

protams, subaru vietā varēja būt mocis uz sotaku+, trāpa durvīs, skaiti šoferis pagalam. BET - ko kolts varēja izdarīt? Sastingt manevra vidū? KĀ varēja izbēgt, ja tas otrs, tas subars uzrodas nez no kurienes, jo "izbrauca ārā" no CSN? Kā garantēt kautko tiem, kas paši pārkāpj un apzog laikā un telpā arī pilnīgi nevainīgus šoferīsus? Konkrētajā video nav ne grama vainas koltam, jā, nepaveicās, ka viens mūjābelis slalomēja, bet vainīgs kolts nebija ne pie kā. Varam paturpināt diskusiju un iedomāties savādāku situācijas finālu - kolts momentā apstājas (cerībā ka lidotājs viņu apdzīs) bet subars, maita tāds, jamam ieliek pakaļā (jo tādi pidari brauc pēc principa "a moš paspēšu")... Kā reāli varēja izvairīties no sadursmes, ja koltam nepiemīt teleportācijas spēju?

Palaidniex 12.janvāris 2016 20:04
17 0 Atbildēt

Vernons visu laiku piedavā teleportēties, bet pierādītu teleportācijas gadījumu pagaidam nav...

Vernons 13.janvāris 2016 9:27
0 1 Atbildēt

Vernons katru dienu savā sētā iebrauc!

Palaidniex 13.janvāris 2016 10:04
0 0 Atbildēt

Bija tak video ar grēderi, kurš griezās no ceļa nomales...

Kā tad tur avārija sagadījās?

Vernons 13.janvāris 2016 10:13
0 5 Atbildēt

Priekšā esošais greideris vainīgs 100%!

Palaidniex 12.janvāris 2016 17:47
3 1 Atbildēt

vai tiešām 10 sekundes līdz bums ieslēgts pagrieziens ir par maz? Nu kur tas ar to subāru paguva? Es p[ieņemu, ka filmētājs brauca ar max atļauto vai tuvu tam...

Vernons 12.janvāris 2016 21:07
0 41 Atbildēt

Tu gribi tikt savā sētā. Tu ar savu rīcību paralizē kustību. Tu esi "priekšā esošais", kuram ar savu rīcību jāgarantē drošību Sev un citiem. Tas saucas - katram jārīkojas TĀ, lai neveidotu bīstamu situāciju.

Palaidniex 12.janvāris 2016 21:19
8 0 Atbildēt

Un, kur tev jasteidzas? Esi kaut ko nokavējis? Un kapēc filmētājam nekas netika paralizēts?

Vernons 13.janvāris 2016 9:32
0 9 Atbildēt

Filmētājs ir kretīns no kretīniem!

Palaidniex 13.janvāris 2016 10:04
2 0 Atbildēt

Interesanti, interesanti - varētu kaut kā popularzinātniski un visiem saprotami apskaidrot kā tieši izpaužās filmētāja kretīnisms?

Vilks 12.janvāris 2016 20:20
1 0 Atbildēt

Nu,ko jūs to Vernonu apceļat?VISI TIK PAREIZIŅI,KA TĀLĀK JAU NAV KUR... LATVIETIM NAV LABĀKAS DELIKATESES PAR OTRU LATVIETI? Ir tik daudz,ko pārrunāt,apspriest,novērtēt...-BEIDZIET TAK VIENREIZ D-STIES

Palaidniex 12.janvāris 2016 20:33
9 1 Atbildēt

Kad vernons tevi ar jaunākā modeļa setru mēģinās "likumīgi" sabraukt, jo būs izdarījis visu, ka tā ir vienīgā izeja no situācijas, sāksi saprast, par ko te cepiens.

Un tādi dorņi vēl atļaujas spriest par satiksmes drošību un organizētai grupai nodod savu tupumu tālāk.

Starp citu ne bremž uguņi, ne pagriezieņu rādītāji viņam neeksistē, un gājēju pārejas apzīmējumu un definīciju var mest ārā no CSN

Vernons 12.janvāris 2016 20:59
0 32 Atbildēt

Palaidniek! Tu šeit esi vistupākais no visiem. Tā Tu sevi šeit pasniedz! Tādi kā Tu, bez pieredzes un veselā saprāta raksta CSN.

"Starp citu ne bremž uguņi, ne pagriezieņu rādītāji viņam neeksistē, un gājēju pārejas apzīmējumu un definīciju var mest ārā no CSN". Neeksistē Tev, jo Tavi CSN sastāv no "Ievēro distanci". Tas otrais, no dzimšanas, Tavā izpratnē ir muļķis!

CSN vairs nav jāzina, nav jāpilda un tiesība paļauties kad tos pildīs citi izpaliek. Preambula pazuda. CSDD nobijās!

Palaidniex 12.janvāris 2016 21:21
16 0 Atbildēt

Man tie visi eksistē, bet tu tos neatzīsti, nesaproti, jo tiem nav triju zvaigzņu ordeņa statuss, un esi gatavs ietriekties visos šķēršļos bez statusa; gājējiem nav jādod ceļš, utt...

Kaut kā mani pa priekšu braucošie NETRAUCĒ, tik tevi nabadziņu ar savām sacensībām un nesaturēšanu...

Palaidniex 12.janvāris 2016 21:23
11 0 Atbildēt

Kur palika pa galveno ceļu braucoša vieglā paļāvība, ka traktoru stūrēs CSN pildošs vadītājs? No blakus topika?

Vernons 12.janvāris 2016 21:33
0 26 Atbildēt

Tu neesi aizdomājies no kā mēs esam atkarīgi. No bremžu darbības, ceļa seguma, brīdinājuma signāliem, ātruma, stūres pirkstiem, telefoniem, planšetēm, no citu muļķības un attapības u.t.t.. Likumpaklausība ceļu satiksmē netiek cieņā un godā turēta.

To tiesisko paļāvību svītroja no CSN CSDD!

Palaidniex 12.janvāris 2016 21:36
10 0 Atbildēt

Paga paga, ja tev ir bojātas bremzes, tad vari izpildīties ka gribi un CSN nav vairs obligāti jāpilda?

Tu, čalīt neesi jau kuro simtu reizi nomācis pretrunā pats ar saviem apgalvojumism? Nav viss agājis uz īso un jādodas pie nervu dalteriem?

Vernons 12.janvāris 2016 21:39
0 11 Atbildēt

Ņu, ņu!

Tusis 12.janvāris 2016 23:16
14 0 Atbildēt

"Neeksistē Tev, jo Tavi CSN sastāv no "Ievēro distanci"" - zini, bet Palaidnieks nav vienīgais, kurš kurš vadās pēc šī principa. Es arī pirms kāda manevra veikšanas, vispirms izvērtēju situāciju priekšā, un vēl jo vairāk ievēroju drošu distanci.

Man ikdienā braucot ar darba mašīnu, ir pietiekami daudz situācijas, un atļaujas, lai piedaloties ceļu satiksmē varētu uzspļaut visiem noteikumiem, kādi vien eksistē. Gan ātrums, gan apstāšanās, gan nogriešanās, luksofora sarkanā gaisma utt. BET..... Man ir jāgarantē drošība pārējiem, man ir jāuzņemas atbildība un jāpārliecinās, ka visi sapratīs, ko es gribu darīt. Un ja es redzu, ka kāds rāda kreiso pagriezienu, vai jau ir uzsācis manevru, tad es būšu tas, kurš piebremzēs. Ja man ir jāsteidzas, un ātri jābrauc, tad ES ievēroju drošu distanci, lai gadījumā, ja priekšā esošais tomēr bremzēs, man pietiktu laiks un telpa savākties.

khe 13.janvāris 2016 8:02
1 0 Atbildēt

Iesaku vispirms nodefinēt jēdzienu "vainīgs" visā šajā diskusijā. Definīcijas visticamāk atšķirsies un tādēļ ar cepas.

Es ar vainīgs saprastu, "kura octa par šo maksās". Jeb - juridiski vainīgs vai ne. Protams, nav jau jēgas juridiski pareizi sasist auto, un veselības labad vajag uzmanīties vienmēr, bet nu no stulbeņiem 100% neviens nav pasargāts diemžēl, lai kā uzmanītos.

Citādi tas pavelk uz to, ka, piemēram, Vācijā sievietes Jaungada naktī bija "vainīgas", jo neturējās rokas stiepiena attālumā no tumsnējiem vīriešiem.

Es iesaku - diskutējiet par tēmu "juridiski vainīgs", ja gribat nonākt pie kaut kāda kopsaucēja.

Tie kuri runā par kolta vainu - parādiet valsti kur šādā situācijā kolts tiktu novērtēts par vainīgu un dabūtu apmaksāt subaru remontu (vai būtu 50/50). Un - ar reālu piemēru.

Varbūt Oskars Irbītis varētu pateikt - "kurš tad ir vainīgs"?

aansis 13.janvāris 2016 9:03
0 0 Atbildēt

Latvijas satiksmē gan šādi apdzīšanas manevri nav regulāra parādība, tomēr gadās. Un manā pieredzē ir būšana palgamā braucēja lomā šādā situācijā. Ar ko beidzās? Ar to, ka pie sevis nolamājos un mierīgi iebraucu pagalmā, palaižot lidoni. Iespējams, ka juridiski vainīgs ir lidotājs, lai gan video nesniedz nekādus pierādījumus tam, kurš pirmais uzsāka manevru. Lai gan iespējams ir, ka viņš vairāku auto apdzīšanu uzsāka ātrāk, nekā pagalmā braucējs bija ieslēdzis signālu. CSN to neaizliedz, lai gan šāds manevrs nav diezko prātīgs.

Bet neskatoties uz dažādām iespējām - ko pagalmā braucējs ieguva, neskatoties spogulī? Sasistu auto un taisnības apziņu?

khe 13.janvāris 2016 10:24
3 0 Atbildēt

Paskaiti cik sekundes tiek rādīts kreisais pagrieziens, cik ntie metri tiek nobraukti. Tas subars tad dzen auto vagonu no kādiem 5,6 auto visamaz. un bremzēt sāka tikai iebraucot video redzamībā, tātad pietiekamu uzmanību ceļam nepievērsa. un tas bija subaru lēmums veikt nedrošu apdzīšanas manevru, kas noveda pie avārijas, nevis kolta nu ļoti laicīgais kreisais pagrieziens. Ja colts tiek uzskatīts par vainīgu tad sodu jau ticis piešķirts par to vien ka nokļuva avārijā. Ar to arī pietiek.

tad par ko vispār ir diskusija? par to ka policijai jāformē ka negadījumā vaina ir 50/50?

aansis 13.janvāris 2016 10:34
0 1 Atbildēt

"Ja colts tiek uzskatīts par vainīgu tad sodu jau ticis piešķirts par to vien ka nokļuva avārijā."

Precīzi! Tieši to arī vēlos pateikt. Coltam bija iespēja no avārijas un šī soda izvairīties, neskatoties uz to, ka juridiskais sods 100% pienākas apdzinējam.

kaspis 13.janvāris 2016 13:48
12 0 Atbildēt

ka tik ne arī. precīzi te nav nekas, jo šādā situācijā nekas vairs nav paredzams. varu saderēt ka sadursme būtu bijusi arī tad, ja kolts apstātos (neuzsāktu griešanos) - subars ietestu viņam pakaļā un pēc tam lamātos - "nahu* neaizgriezies, es rēķinājos ar to ka pazudīsi no ceļa vidus"... Kad nāk šitāds zemais lidotājs, TU pats vairs neko nevari prognozēt, pa kuru pusi tāds lidos garām, pa kreiso apdzīs, cerot vēl paspēt garām, vai pa labo apsteigs, cerot ka tu jau būsi aizbraucis. Kā jau teicu, koltam nebija variantu, tikai teleportācija, bet tas notiek tikai filmās...

Vernons 13.janvāris 2016 9:19
0 37 Atbildēt

100% vainīgs pagalmā braucējs.

200% vainīgs apdzinējs un,iespējams, ātruma pārkāpēj.

Bet filmētājs 100% ir līdzvainīgs šādas bīstamas situācijas uzturēšanā!

Filmētajam bija zem sava goda, paņemt pa labi un piebremzēt!

aansis 13.janvāris 2016 9:32
4 0 Atbildēt

Par filmētāju varētu piekrist, lai gan skatoties video pat neiedomājos. Pašam filmētāja vietā ir automātiska reakcija - ieņemt iespējami labo satāvokli uz brauktuves, tādejādi gan atsedzot skatu uz pagalmā braucēju aiz mugurs braucošajiem, gan arī pietiekami platas brauktuves gadījumā gluži vienkāŗši pa labo malu netraucēti turpināt ceļu, ja pagalmā braucējam ir jāapstājas lai dotu ceļu pretimbraucošajiem.

Vernons 13.janvāris 2016 9:45
0 11 Atbildēt

Filmētājs speciāli brauc pa ass līniju, lai saasinātu situāciju!

Palaidniex 13.janvāris 2016 10:07
17 0 Atbildēt

A kur skrējējma jāskrien?

Ātrums nav jāievēro?

Izbraucot pretējā joslā nav jāpamana priekšā esošā auto kreisais pagrieziena rādītājs?

Vernon - ar tevi kā ar modern pārprasto demokrātiju, kur tiesības ir tikai pārkāpējam... Bet pienākumi visiem pārējiem...

Crankshaft 13.janvāris 2016 10:17
3 0 Atbildēt

Vernon! Diemžēl Tavi spriedumi ir nestabili - neapšaubāmi pareizi mijas ar galīgi neloģiskiem! Kā Tu vari teikt "lai saasinātu situāciju"? Kaut es šai gadījumā, ieraugot, ka Kolts ieslēdz pagriezienu, ieņemtu iespējami labējo pozīciju -ērtāk un drošāk, piemēram, ja tāds Kolts noslāpst, veicot pagriezienu. Bet nu Subāram bija gana laika / vietas "nolikt pa mēmajiem". Tā ka 100% piekrītu

Aansim. :-)

aansis 13.janvāris 2016 10:32
4 0 Atbildēt

Tieši tā. Par filmētāju - neredzu nekādu iemeslu, lai prastu tupumu un nerēķināšanos ar citiem sauktu par speciālu situācijas saasināšanu. Visiem trim situācijas dalībniekiem bija iespējas rīkoties savādāk, lai sadursme nenotiktu. Toties tas, kas šajā gadījumā satrauc visvairāk, ir ne jau šī konkrētā svešā zemē notikusī situācija, bet gan tādu satiksmes dalībnieku, kā Vernons un Palaidniex, eksistence mūsu pašu satiksmē. Abi spītīgi turas pie nostājas, ka visiem citiem kaut ko jāgarantē. Katrs šķietami savādākā veidā, bet pamatideja vienkārša un kopēja - par satiksmes drošību ir atbildīgi CITI, ne ES!

Palaidniex 13.janvāris 2016 17:48
2 0 Atbildēt

Kas tev liek uzskatīt, es domājuka par drošību ir atbildīgi citi?

Es jautāju kādām metodēm piedāvā iznīdēt bezkauņas un tupumu uz ceļa?

Kāpēc lai tads Subaru nebrauktu tā, kā tas brauca nokrētajā video? Jo viņa dažu gadu "kurināšanas" pieredze rāda, ka vienmēr visi pavāksies vaļā un kaut kā "proskoču".

MIlici visur nenoliksi!

Domāju, ka tam subaristam pēc sarunas ar dakteri, milici un apdrošinātājiem nākamreiz šitāds manevrs nesanāks. Būs gan kāds procents stulbeņu, kurus tikai koka makintošs izmainīš, bet nu 90% lidoņu šads ieberziens liks stingri pārskatīt savus ikdienas ierastos manevrus. Reizēm žēl, ka šitādiem priekšā nenogriežas kaut kas līdzīgs t-40 traktoriem, kam lielākā skāde ir no kāpurķēdes izsistie kukuržņi un daždesmit kvadrātcentimetru rūsas noskrāpējumi...

Vernons 13.janvāris 2016 10:23
0 17 Atbildēt

Palaidniex ar savu dzīves uztveri satiksmē vienlaicīgi var būt gan pagalmā griezējs, gan filmētājs!

Es nepārtraukti kontrolēju situāciju uz ceļa 360 grādus apkārt. Veidojas bīstama situācija, - apdzinējs, priekšā braucošais iet pa kreisi. Ir jāpaņem pa labi un jāpiebremzē un tas bija jādara laicīgi. Tie sadursmes punkti būtu citi un filmētājs būtu trešais sadursmes dalībnieks sava stulbuma dēļ. Velti no CSN izmeta bijušo 10. punktu!

Palaidniex 13.janvāris 2016 10:32
7 0 Atbildēt

nu, nu...

Kanibaals 13.janvāris 2016 14:17
2 0 Atbildēt

10.punktu izmeta, jo tas ir likums un nevienā likumā neraksta ieteikumus, ka likums ir tomēr jāievēro.

Palaidniex 14.janvāris 2016 9:07
0 0 Atbildēt

Ilgāk padomājot un papētot vernona tekstus saprotu vienu būtisku atšķirību un ir secinājumi.

Lielai daļai vadītāju norma ir rūpēties par savu drošību un netesties nevienam virus, pa priekšu braucēja maršrutu, vēlmes un tiesības piedalīties satiksmē respektēt nesagādā problēmas, jo koplietošanas satiksmē sevi neuzskata par prieviliģētiem ne pret vienu, var mierīģi piebremzēt, ieturēt drošu distance un neizpildīt neparedzamus un pa priekšu braucējiem bīstamus manevrus.

Savukārt apbižotais vernons, nemitīgi kaut kur skrien, baidās kaut ko nokavēt, spraužās visos caurumos un ir šā klipa Subaru braucēja tipisks paraugs, kuram pašam pārkāpjot visu pēc kārtas kāds "maita - pa priekšu braucējs" nav garantējis drošību pārkāpjot visu, ko vien var iedomāties. Citādi nav izskaidrojama visu šito lidotādu aizstāvība un mēģinājums daļu neprognozējamo lidotāju vainas un atbildības uzkraut uz cietušo pleciem.

Tad lūk jāgriežas no vidus, tad no malas, tad par lēnu brauc, tad par īšu signalize...

Vernon - CSN skrupuloza izpilde ir jāsāk ar sevi, nevis jāpaģēr no citiem, lai būtu ērtāk un drošāk pārkāpt pašam!

JO visādu galvā taurētu lidotāju atbalstīšana un iedrošināšana ar tekstiem, ka nu ir jāuzmin, kad uzradīsies komēta un jāpieņem vienīgais neprognozējami pareizais lēmums lidoņa drošības garantijām mazā spogulī tādu pēkšņi ieraugot, maigi sakot ir vāprāta murgi!

Sludini likt visiem "nepietiekami bremžuguņus spīdinošajiem pakaļā, uzsākt sen pagriezienu rādošo apdzīšanu, likšanu visiem pārliecināties vai nav kāds nihilists, kam piedrāzt CSN...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Unikālais 48 cilindru motocikls pārdots par 107 000 eiro

Noslēgusies Bonhams izsole, kurā tika pārdots pasaulē vienīgais 48 cilindru motocikls. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota Camry hibrīdu (+VIDEO) 1

Toyota Camry ir nepretenciozs vidēja izmēra sedans, ko pie mums pārdod pavisam nelielā skaitā. Turpretim ASV jau 25 gadus tas ir sedans Nr.1. Lai izpētītu šo fenomenu tuvāk, TV Autoziņas devās uz Sandjego Kalifornijā, kur pirmo reizi sastapa jaunāko 11. paaudzes Camry. Lasīt vairāk

 

Kurš izraisīja bīstamu situāciju? (+ VIDEO) 35

Abu vadītāju domas par to, kurš izraisīja bīstamu situāciju, dalās. Lasīt vairāk

 

Arī kā sedans - Volkswagen Passat Ķīnai 7

Jaunākais Volkswagen Passat Eiropā ir pieejams tikai universāla modifikācijā, taču Ķīnā to var nopirkt ar sedana virsbūvi. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti