Trīs pārkāpumi 10 minūtēs... 19

 
16.oktobris 2002 8:59

Lasītājs ziņo: Katru dienu gadās redzēt visādus jokus uz ceļiem, kur iesaistīta Ceļu policija. Nesen atkal pārliecinājos, ka mūsu augstu godājamai policijai ir mazs priekšstats par likumiem un noteikumiem, vai arī viņiem šķiet, ka tie uz viņiem neattiecās.

15.oktobrī ap plkst. 14.30 gāju pa Kronvalda bulvāri uz Vecrīgas pusi. Skatos, ka virzienā no Vecrīgas brauc autiņš (kustība tajā virzienā ir aizliegta). "Izlec" inspektora kungs zaļā vestītē un stādina šo nost. Pārkāpums bija nepārprotams un sods bija jāsaņem. Taču šajā momentā sākās pārkāpumi arī no CP puses. Lieta tāda, ka šī ekipāža nestrādāja ar trafarētu policijas auto, bet gan ar personīgo - Mercedes, brūnā krāsā, 80.-to gadu izlaiduma ar v.n. EE-4188. Inspektors uzaicināja "klientu" uz šo auto, lai sastādītu protokolu. Mēs taču visi zinām, ka tas nav atļauts. Kas tur tālāk notika nezinu, bija jāiet tālāk. Man bija sarunāta tikšanās pie K.Valdemāra un Jēkaba ielas stūra. Kamēr gaidīju, šie paši policistu kungi paspēja atzīmēties ar vēl diviem pārkāpumiem. Zināms, ka, braucot no ostas puses, no Kronvalda bulvāra drīkst griezties tikai pa labi uz K.Valdemāra ielu (tur ir arī papildzīme, taču tajā laikā tā nebija spēkā). Vai šī zīme attiecās arī uz CP inspektoriem personīgajā auto? Teorētiski - jā, praksē pierādījās, ka nē. Mierīgu sirdi tie šķērsoja krustojumu, tomēr nepagriezās pa kreisi, bet aizbrauca taisni pa Jēkaba ielu. Un šis jau ir vēl viens pārkāpums, jo tur drīkst iebraukt tikai tie auto, kam ir Saeimas kancelejas atļauja. Skaidrs, ka šiem brašuļiem tādas atļaujas nebija. Nu tā neko. Tikko noštrāfēja vienu par braukšanu zem "ķieģeļa", bet nākamajā momentā paši brauc, neievērojot zīmes. Desmit minūšu laikā trīs pārkāpumi (nemaz neskaitu to, ka viņi nebija piesprādzējušies, bet nebūsim sīkumaini). Diena ir gara - respektīvi pārkāpumi jau būtu mērāmi simtos. Nu kā lai tādus ciena? Un tikko vakarā redzēju vēl vienu CP pārkāpumu. Policisti stāvēja uz Krasta ielas virzienā uz centru pie luksafora, kur ir pagrieziens uz Lido. Un stāvēja pie nepārtrauktās līnijas, un 3 metri līdz līnijai arī nebija. Tātad - pārkāpums, jo bākugunis ieslēgtas nebija. Žēl, ka numuru volviķim neredzēju, jo policista kungs to piesedza ar savu drukno augumu. (Par šo vietu jau reiz iAuto rakstīja - tur man par "piesiešanos" piesolīja...) Tā vietā, lai stāvētu tur neatļautā vietā, viņi varēja pabraukt pāris kilometrus uz priekšu, kur Krasta un 13. janvāra ielas krustojums prasījās pēc regulēšanas, jo tur nestrādāja luksofori. Katrs grib tikt krustojumam pāri, bet tik vienkāršas lietas, kā galvenais ceļš un braukšanas priekšroka tika aizmirstas. Droši vien dažiem cilvēkiem šķiet, ka baltais trīsstūris ar sarkano maliņu ir zīmē "galvenais čeļš". Vienu šādu gudrinieku gandrīz dabūju sev sānos. Eh! Mēs laikam nepiedzīvosim normālu ceļu policiju. Un "bardaks" uz ceļiem arī laikam nekad nebeigsies. Tāds pesimistisks nobeigums, bet cerība mirst pēdējā. Pirate, iAuto lasītājs
 
Visi komentāri
 
43803. viesis 16.oktobris 2002 9:10
0 0 Atbildēt

Bet ko var gribēt ja ceļu policijā var pieteikties jebkurš, kuram nav sodāmības, pazinu vienu "'džikitu" no bolderājas, kurš ar savu 325 BMW terorizēja vietējo policiju, nesen viņš mani apstādināja ģērbies dzeltenā vestītē......

43805. viesis 16.oktobris 2002 9:27
0 0 Atbildēt

Ko var ******* nepārtraukti.... Policija zem zīmes pabraukusi, policija noparkojusies ne tā, ak dievs, kādi pārkāpumi. ZB, policija ir priekš tam lai novērstu pārkāpumus, un nav ko piesieties pie nebūtiskiem sīkumiem. Ceru, ka tad, kad jums uz ielas pārnarkojušies tīņi dos pa gurķi, policija pabrauks garām, jo redz, tajā vietā aizliegts apstāties! Mudaki gatavie...

P.S. ar policiju man nav nekāda sakara.

43809. viesis 16.oktobris 2002 9:33
0 0 Atbildēt

Viesi, noslauki puņķus, lai nenosmērē dzelteno vesti. :-)

1. Policija ir priekš tam, lai novērstu pārkāpumus, un nevis lai tos izdarītu.

2. Ceļu policija neapstāsies, pat ja Tev trīsreiz pa gurķi kāds dos.

3. Policijai tādā situācijā nav jābrauc garām, ar ieslēgtām bākugunīm viņi var apstāties kur tik grib.

Izklausās, ka Tu tāds policistisks esi :-)

43810. viesis 16.oktobris 2002 9:35
0 0 Atbildēt

Viesi,

Nejauc CP ar kriminālpoliciju! CP soda mūs par pārkāpumiem, kurus paši bez kompleksiem izdara! Vai tas ir normāli? Un tikai nesaki, ka viņi tai brīdī novērš drausmīgus likuma pārkāpumus. CP izmanto savu dienesta stāvokli, kas jau ir kriminālsodāms pārkāpums. Bet tādus brīnumus mēs nesagaidīsim, kad policija sodītu savējos. Tādēļ arī ir šis naids pret CP visatļautību!

43814. viesis 16.oktobris 2002 9:41
0 0 Atbildēt

vakar, kad bija izveidojies megasastrēgums uz Brīvības ielas līdz pat VEF tiltam sākot jau no Struktoru ielas, ja ne Teikas, cienījamie CP pie VEF tilta nepārkāpa CSN, bet sodīja tos, kas sastrēguma ātrākai izbraukšanai izmantoja VEF peldbaseina sab.transp.joslu. Viss jau pareizi, bet man šķiet, ka prātīgāk būtu censties likvidēt to sastrēgumu nevis "vārīties" uz tiem, kas brauca par sab.transp.joslu, lai nogrieztos pa labi zem tilta, tātad nevienam netraucēja, pat drīzāk samazināja sastrēgumu!

43851. viesis 16.oktobris 2002 10:59
0 0 Atbildēt

Par to Viesa komentāru - shaadi paarkaapumi no CP puses buutu viegli saliidzinaami ar situaaciju, kad valsts jeb kriminaalpolicija saaktu aplaupiit dziivokljus un vecas tantinjas, lai buutu nauda benziinam (un pusdienaam), lietot viltotus dokumentus (lai aatraak vareetu virziit lietu izmekleeshanu), ieiet pa pjanjiem krogaa un atshtaukaat kaadus 5 atpuutniekus (jo vinji, luuk, ir potenciaali noziedznieki - pljeeguri) u.t.m.l. Taas jau nav slepkaviibas - tie tik taadi "siikumi"!!! Interesanti, kaa tad reagjeetu "viesis" un valsts aparaats vispaar?

43872. viesis 16.oktobris 2002 11:28
0 0 Atbildēt

Man pasham bija situācija, kam mani sadūra policistes vīrs. Sākumā mēģināja to paveŗst, ka es esot šim uzbrucis, kad tas neizdevās - pateica - tas taču tāds sīkums, huligānisms, nodurts neesi tātad krimināllietu neirosināsim. Neko darīt, nācās sarunāt, lai to džeku "atstaigā"... Bišku tā nedemokrātiski, pie kam iespējams, ka viņs nesaprata par ko....

Kādu komentu tagad viesis liks iekšā???

43886. viesis 16.oktobris 2002 11:59
0 0 Atbildēt

Nu jūs sagruzījāt džeku, viņš drošvien tagad ierāvies stūrī raud un nožēlo savus vārdus :)

43907. viesis 16.oktobris 2002 12:32
0 0 Atbildēt

Savā ziņā viesim NELIELA taisnība ir.

Viss būtu OK, ja policisti izdarītu atkāpes no CSN u.c. likumiem tikai gadījumos, kad tas ir nepieciešams DIENESTA vajadzībām. Nebūtu nekāda naida. Viss būtu OK. problēma ir tā, ka viņi to dara principiāli.

Par to uzaicināšanu prīvātajā auto - tas ir aizliegts, nav atļauts, jeb vadītājs var atteikties ? Piekam, var jau protokolu sastādīt lietus laikā uz ielas. Kam tas būs ērtāk ? CP ? Vadītājam ? Lai nu kā šis ir nenozīmīgs pārkāpums, ja vispār ir pārkāpums.

Par LR saeimas atļaujām - Kur ir nodefinēts kādām tām ir jābūt ?? Cik esmu novērojis, IeM darbinieka apliecība tiek uzskatīta par saeimas atļauju iebraukt konkrētajā vietā. Atļauja taču var būt arī mutiska ... tā nav ?

Lai nu kā vispār jau tomērt nesmuki sanāk, ka CP mūs soda par pārkāpumiem, lai gan paši izpildās analoģiski.

43969. viesis 16.oktobris 2002 14:26
0 0 Atbildēt

Tās Saeimas atļaujas ir zaļš ielaminēts papīrs ar hologrammas uzlīmīti, auto nummuru utt. IeM apliecība ir nekas. Vai cilvēks uzreiz ir labāks vai svarīgāks, vai vienlīdzīgāks par citiem, ja viņam ir IeM apliecība? Tikpat labi es arī ar dažādām apliecībām varētu lielīties. Es sava uzņēmuma teritorijā arī nevaru iebraukt tā pat vien. Lai arī man ir apliecība, ka es tur strādāju, man ir vajadzīga arī caurlaide.

Protams, ka var piedot sīkumus. Taču tas nav normāli, ka mūs soda par pārkāpumiem, kurus veic paši CP.

Uz savu pers. auto CP nedrīskt aicināt. Palasiet rubriku "Jautā speciālistiem!", konkrētāk juridisko sadaļu.

43973. viesis 16.oktobris 2002 14:35
0 0 Atbildēt

menc i un paliek menc, ko tu no vinja grib'?

44053. viesis 17.oktobris 2002 9:08
0 0 Atbildēt

Kur ir teikts, ka CP nevar AICINĀT uz savu personīgo auto? Jā, es varu atteikties tur iekāpt, bet aicināt jau nu gan drīkst.

44056. viesis 17.oktobris 2002 9:11
0 0 Atbildēt

pareici,naf ko tiem parkapt,normali dzeki drikst parkapt un CP nefiga neizdaris!BMW rullz!DZERINS

44236. viesis 18.oktobris 2002 8:21
0 0 Atbildēt

Ja Tu nezini CP instrukcijas un to, ko vini var un nevar darīt attiecīgā situācijā, tad nevajag d.............. . Lūk tā.

44238. viesis 18.oktobris 2002 8:31
0 0 Atbildēt

Varbūt nemaz nav tik slikti kā tiek izklāstīts šinī rakstā.

44298. viesis 18.oktobris 2002 11:35
0 0 Atbildēt

Da jopcik, ar polici ir cilveki! Parkapj visi, bet vajag tacju ar meeru. Neiet runa par rupjiem CSN parkapumiem, par rupjiem visus vaiga sodit.

Man jau liekas, ka es katru dienu vismaz 10 reizes parkapju CSN, ja ne veel vairak!

44463. viesis 19.oktobris 2002 11:45
0 0 Atbildēt

Vispaar shaada Policijas darbiiba rada bistaamiibu uz celja, jo es neesmu paarliecinaats, vai tas ir vispaar iists policists. Man gan veel nav vinji apstaadinaajushi, bet man liekas, kad es varu arii neapstaties pie shaada policista. Ir biijushi ta4u gadiijumi, kad maskeejushies policisti ir pa iisto noziedzniegi un es nevelos lai tiktu apdraudeeta mana dziiviiba un iipashuums. Es pat bijis noveerojis, kad dazji policisti vispaar beez dzeltenaam vesteeem staadinaaja mashiinaas liidz ar to man paastaav lielaaka iespeeja, kad es vinju varu nepamaniit. Veel viena lieta staavot Policijas automaashiinai, vietaa, kur ir aizliegts apstaaties un staaveet, ir jaabuut obligaati iesleegtaam zilaam baakuguniim..

Noxious - Derbi Manhetan

44477. viesis 19.oktobris 2002 22:21
0 0 Atbildēt

Vienreiz arii gadiijaas redzeet kaa jamie (policisti) braucot pa Jeekaba ielu virzienaa uz Valdemaara pie sarkanaa nevis apstaajas un sagada zaljo gaismu, bet gan iespraucas starp mashiinaam kuras tur staav sastreegumaa. Lieki teikt ka "mirgalku" vinjai nebija...

Avaarijas gadiijumaa jau nebuus taa, ka vecaakais inspektors neticees jaunaakam (jeb kaa nu tur) par to ka dega zaljaa... celjsh bija briivs..... bija izsaukums.... jaasteidzas..... darbs....

52141. viesis 28.novembris 2002 12:19
0 0 Atbildēt

Visiem mentu aizstaavjiem iesaku noskatiities filmu "doberman"...lai acis atveertos par to, kaada var un meedz buut policija, un vai vinjiem tas patiktos :P

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti