«BMW» aiziet no «Formula-1» sacīkstēm 4

 
30.jūlijs 2009 0:00

Par savu aiziešanu no "Formula-1" sacīkstēm ir paziņojusi vācu kompānija BMW. BMW-Sauber rūpnīcas komanda no nākamās sezonas vairāk nepiedalīsies Grand-Prix izcīņā.

Koncerns BMW līdz šī gada beigām plāno pamest "Formulu-1". Par to vakar tika paziņots BMW preses konferencē Minhenē. Kā iemesls šādam lēmumam tika minētas izmaiņas kompānijas stratēģijā.

Galvenais stimuls lēmuma pieņemšanai bija neveiksmīgais komandas BMW-Sauber starts šajā sezonā. Komandas uzdevums bija cīņa par titulu, taču tās maksimālais sasniegums bija 8 punkti desmit sacīkstēs.

BMW uzsāka savu dalību "Formula-1" sacīkstēs 1982.gadā kā dzinēju piegādātājs. Pārtraucot dalību sacīkstēs 1987.gadā, koncerns atgriezās 2000.gadā jau kā komandas Wiliams partneris. 2006.gadā BMW čempionātā piedalījās ar savu rūpnīcas komandu BMW-Sauber. Pagājušajā gadā komandai izdevās izcīnit pirmo, un, kā tagad noskaidrojas, arī pēdējo Grand-Prix uzvaru. Komandas pilots bija polis Roberts Kubika.



 
 
Visi komentāri
 
270091. viesis 30.jūlijs 2009 9:43
0 0 Atbildēt

uz dragiem?

270094. viesis 30.jūlijs 2009 10:37
0 0 Atbildēt

žēl žēl... honda jau aizgāja, tad vēl sarkanie aizies... Kad man tik uz kokaīndzērien reklāmām būs jāskatās?

270114. viesis 31.jūlijs 2009 16:26
0 0 Atbildēt

Roberts Kubika :-DD Autors laikam ir liels F1 specs.

270137. viesis 3.augusts 2009 12:19
0 0 Atbildēt

"vairāk nepiedalīsis"? Un mazāk arī ne? Pirms ļaut kādam publiski izpausties vajadzētu pārliecināties par subjekta valsts valodas prasmēm! Ja nu vēl nav skaidrs- nevajag jaukt "vairāk" ar "vairs"!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Porsche pastāsta par jauno Macan

Vācijas sportisko luksusa automobiļu ražotājs atklājis informāciju par jauno Macan, kas tagad būs pieejams kā pilnībā elektrisks transportlīdzeklis, divās divmotoru pilnpiedziņas versijās. Lasīt vairāk

 

Arī pārāk lēna braukšana var radīt avārijas situācijas (+ VIDEO) 11

Satiksmes drošību veido daudz un dažādi aspekti. Viens no tādiem ir – cik droši vadām savu transportlīdzekli un cik labi iekļaujamies satiksmes plūsmā. Nereti no autovadītājiem dzirdamas sūdzības par citu satiksmes dalībnieku pārgalvīgu braukšanas stilu. Tomēr ir arī tādi, kas kopējā satiksmes plūsmā neiekļaujas, jo dažādu iemeslu dēļ brauc pārāk lēni. Arī šāds braukšanas stils var radīt neprognozējamas situācijas uz ceļa. Lasīt vairāk

 

Putas vai rezerves ritenis ? TV Autoziņu eksperiments (+VIDEO) 13

Modernajās vieglajās automašīnas vietas rezerves ritenim itin bieži nemaz nav, jo rats aizņem vietu un ir smags. Tomēr melnajā stundā tas noderētu. Tā uzskata arī Autoriepu Nama direktors Oskars Krampāns, kurš izrāda Autoziņām dažādus rezerves riteņu veidus. Populārākais ir pagaidu jeb mazais rezerves ritenis, tautā saukts par "desu" vai "tableti". Pagaidu rezerves ritenis ir kompromiss starp pilnvērtīgu riepu un vispār neko. Ar tādu drīkst braukt ne tālāk par 80 km un ne ātrāk kā 80 km/h. Pagaidu riepa ir ne vien mazāka, bet arī plānāka. Lasīt vairāk

 

Laika kapsula: sportiskais 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT ar tikai 716 km nobraukumu (+ FOTO) 6

Nīderlandē piedāvā lieliski saglabātu „laika kapsulu” – 1992.gada Volkswagen Polo Coupe GT, kas savā 32 gadus garajā mūžā nav nobraucis pat 1000 kilometrus. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti