«Ford Focus RS WRC» izcīna vēsturisku uzvaru Austrālijā, «Fiesta R2» triumfē Īrijā 1

 
7.septembris 2009 13:52

Ekipāžai Miko Hirvonens/Jarmo Lehtinens izcīnot uzvaru pasaules čempionāta posmā Austrālijā, somu duets ar Ford Focus RS WRC automašīnu palielinājis savu pārsvaru pasaules rallija čempionāta galvgalī.



Šī bija Hirvonena ceturtā, bet Ford piektā pēc kārtas uzvara pasaules čempionāta posmos. Tikmēr M-Sport bāzē Kambrijā turpinās darbs pie jaunā Ford sacīkšu automobiļa – Ford Fiesta Super 2000, bet priekšpiedziņas auto Ford Fiesta R2 sekmīgi startējis rallijos Īrijā.

Pasaules čempionātā autorallijā Ford ir neapturami jau piecus posmus. Maija beigās Itālijā notikušajā posmā uzvaru svinēja ekipāža Jari Mati Latvala/Mīka Antila, un kopš šī brīža pasaules čempionāta posmos triumfējuši tikai Ford. Sekojošajos posmos Grieķijā, Polijā un Somijā ātrākie bija Miko Hirvonens/Jarmo Lehtinens, šim panākumam pieplusojot arī goda pjedestāla augstāko pakāpienu Austrālijas rallijā pagājušās nedēļas nogalē. Kad līdz pasaules čempionāta noslēgumam atlikuši vairs tikai divi posmi, Hirvonens ir pasaules čempionāta līderis, par pieciem punktiem apsteidzot pieckārtējos pasaules čempionus Sebastianu Lēbu/Danielu Elenu.

Zīmīgi, ka Ford autorūpnieki, kas pasaules rallija čempionātā piedalās jau kopš pašiem sacensību pirmsākumiem 1973. gadā, vēl nekad nebija uzvarējuši piecos posmos pēc kārtas. Tagad tas ir paveikts, pateicoties visas BP Ford Abu Dhabi World Rally Team komandas kopdarbam.

Tikmēr kompānija M-Sport, kas ir atbildīga par Ford pasaules rallija čempionāta projektu, paziņojusi, ka jau izgatavojusi pirmo Ford Fiesta Super 2000 automobiļa virsbūvi. Tieši šādi automobiļi aizstās WRC klasi 2011. gada pasaules čempionātā un to spēka agregāts būs 1600 kubikcentimetru dzinējs ar turbīnu.



Vēl viens M-Sport projekts ir budžeta klases priekšpiedziņas automašīna Ford Fiesta R2, kas prezentāciju Latvijā piedzīvoja pirms mēneša Talsu apkārtnē. Šī ir īsta sporta automašīna, kura būvēta uz ielas Ford Fiesta bāzes. Jebkurš interesents var autosalonā iegādāties Ford Fiesta ar 1,6 litru benzīna dzinēju un pārveidot to par sporta automašīnu, iegādājoties speciālu detaļu komplektu jeb tā saukto kitu. Šis kits sevī ietver sporta amortizatorus, sporta bremzes, sporta dzinēja vadības bloku un dzinēja komponentes, piecpakāpju secīgās pārslēgšanās (sekvenciālo) pārnesumkārbu un, protams, drošības aprīkojumu – drošības stieņus, sēdekļus, drošības jostas, ugunsdzēšamo sistēmu utt.

Jau šobrīd jaunā Ford Fiesta R2 plūc laurus sacensībās Lielbritānijā. Tā brits Kreigs Brīns izcīnījis uzvaru savā klasē sacīkstēs Jim Walsh Cork Forestry Junior Rally. Vēl jo nozīmīgāku Brīna panākumu padara fakts, ka jaunais sportists absolūtajā vērtējumā ieņēma septīto vietu, apsteidzot pat WRC automobiļus!

Tāpat jauno Ford Fiesta R2 izmēģinājis un par labu esam atzinis arī pasaules rallija čempionāta dalībnieks Metjū Vilsons. Anglis ar mazo priekšpiedziņas auto startēja rallijā Īrijā, kur bija pārliecinoši ātrākais dalībnieks ar vienas ass piedziņas automobili līdz pat pēdējam ātrumposmam, kurā piedzīvoja avāriju. Līdz tam brīdim Vilsons bija jau paspējis iekrāt pus minūtes pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem.
 
Visi komentāri
 
270867. viesis 7.septembris 2009 14:07
0 0 Atbildēt

citroni esot diskābeli dabūjuši, tāpēc tagad tik slavinošs raksts fordam? :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 7

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 

Jaunā Škoda Octavia stājas uz konveijera

Pagājušajā nedēļā Čehijā tika uzsākta modernizētās Škoda Octavia ražošanu. Modelis būs pieejams ar plašu dzinēju klāstu, ieskaitot elektrificētās mild-hybrid versijas. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti