«Hyundai» atklāj jauno «Sonata» 11

 
7.oktobris 2009 10:36

Seula, Koreja. Ir sagaidāms, ka kompānijas Hyundai Motor jaunā "Sonata", kas šobrīd tiek pieteikta, ar savu drosmīgo dizainu sapurinās pasaules vidējās klases sedanu tirgu.

2010. gada Sonata atspoguļo Hyundai jauno „fluidiskās tēlniecības” dizaina stilu un tai piemīt izcila veiktspēja un vadošās drošības sistēmas šajā segmentā, kā arī augsta degvielas efektivitāte. Apvienojot modernās tehnoloģijas, jaunā Sonata pacels Hyundai vārdu vēl augstāk.

„Sonata noteiks jaunu standartu pasaules līmeņa vidējās klases sedaniem ar modernu tehnoloģiju, pirmšķirīgu konstrukcijas kvalitāti un saviļņojošu dizainu” automašīnas atklāšanas ceremonijā Seulā šodien teica Euisins Čungs (Euisun Chung), Hyundai viceprezidents. „Jaunā Sonata pacels Hyundai vērtības vēl augstākā līmenī.”

Ceremoniju, kas notika modernā kafejnīcā upes krastā, apmeklēja vairāk kā 200 ievērojamas personas, uzņēmuma vadošie darbinieki un mediju pārstāvji. Sonata Korejā ir tikusi pārdota iespaidīgos apjomos jau kopš pirmās paaudzes modeļa izlaišanas 1985. gadā. Sestās paaudzes Sonata turpinās šo panākumu pilno tradīciju ar nevainojamu kvalitāti, kāda šodien redzama citos Hyundai labākajos modeļos, piemēram, Genesis un EQUUS.

Hyundai sāka izstrādāt jauno Sonata 2005. gadā zem segvārda YF (Iespējams, ka dažos reģionos šī automašīna tiks izlaista ar citu nosaukumu). Projekts no konceptauto līdz pārdošanas posmam ilga 4 gadus un izmaksāja 372 miljonus ASV dolāru.

Lai arī šī ir pilnīgi jauna automašīna, Hyundai saglabā nosaukumu Sonata, jo šī vidējās klases automašīna ir bijusi Korejas populārākais sedans. Īstenojot jaunu „fluidiskās tēlniecības” dizaina estētiku, 2010. gada Sonata tiecas pēc jaunāka un estētiskāka dizaina savā iekšējā un ārējā profilā. Šī dabas iedvesmotā „fluidiskā tēlniecība” cenšas transportlīdzekļa formā atspoguļot izsmalcinātību un dinamismu un kalpos kā Hyundai nākotnes dizaina identitātes būtība.

Ārējais jaunās Sonata dizains veido ietilpīgu izskatu, kuram raksturu piešķir pilnveidotās un harmonizētās līnijas. Iekšpuse demonstrē dinamismu, kas atbilst ārpusei, bet nesamazina komfortu vai ērtības. Sonata ir pieejama deviņās virsbūves krāsās, sākot no Remington sarkanās līdz pat zili melnajai un Espresso krāsai, apmierinot dažādās jaunāku klientu gaumes.

Jaunā Sonata ar sava 2 litru Theta II MPi benzīna dzinēja palīdzību nodrošina pārliecinošu veiktspēju (max. jauda 165 zs, max. griezes moments 20.2㎏•m). Degvielas ekonomija ir uzlabota par vairāk kā 11%, salīdzinot ar iepriekšējo Sonata, nodrošinot augstāko degvielas ekonomiju šajā segmentā - 12.8 kilometri uz litru. Pie tam, visi dzinēji tiks piedāvāti ar jaunu sešu ātrumu pārnesumkārbu veiktspējas papildus palielināšanai.

{page}

Lai apmierinātu stingrākās automašīnu drošības un avārijas aizsardzības prasības, Sonata ir konstruēta no karsti presēta īpaši izturīga tērauda un aprīkota ar sešiem gaisa spilveniem.

Pie tam, drošību uzlabo standarta aprīkojumā iekļautā Transportlīdzekļa Dinamiskā Kontrole, kas ietver slīpuma uzsākšanas asistenta kontroles un bremžu asistenta sistēmas funkcijas – pionieris šajā konkurējošajā nozarē.

Jaunā Sonata ir aprīkota ar nolaižamu panorāmas jumtu, kas sastāv no trim daļām un rada atklātuma un brīvības sajūtu, kā arī izskatās eleganti. Parkošanās Vadības Sistēma (PGS) ļauj vadītājam izvairīties no šķēršļiem, novietojot auto paralēli vai braucot atpakaļgaitā. Dimension Premium skaņas sistēma nodrošina augstas kvalitātes skaņu trīs režīmos, apmierinot klientu plašo muzikālo gaumju spektru.

Mozen telemātikas sistēma, kas debitēja 2003. gadā Korejā, ir attīstījusies un kļuvusi mūsdienīgāka, piedāvājot dažādākas un uzlabotas multivides un IT funkcijas. Jaunā Mozen Premium Plašās Navigācijas sistēma nodrošina vadītājiem ātrākus sakaru pakalpojumus caur trešās paaudzes WCDMA bezvadu tīklu. Jau divus gadus tiek piedāvāti arī tādi bezmaksas drošības pakalpojumi kā SOS un pretzagļu izsekošanas pakalpojums. Audio un vizuālo funkciju uzlabojumi ietver 8 collu platekrāna displeju un JBL Premium skaņas sistēmu.

Jaunajā Sonata Hyundai piedāvā bezvadu transportlīdzekļa uzraudzības pakalpojumu – vēl vienu pakalpojumu, kas šajā nozarē ir pionieris – caur Mozen Autocare pakalpojumu, sasaistot automašīnas elektroniskās vadības sistēmas ar uzraudzības centru. Centrs pārbauda, vai dažādajos automašīnas komponentos nav problēmu un informē vadītāju par analīzes rezultātiem, kā arī sniedz braukšanas norādījumus uz tuvākajiem servisa centriem, ietaupot vadītāja laiku.

Hyundai plāno šogad Korejā pārdot 60 000 Sonata automašīnas. Ārzemēs jaunās Sonata ražošanu Hyundai sāks Alabamas rūpnīcā nākošā gada sākumā, savukārt ražošana un pārdošana Ķīnā sāksies 2011. gada sākumā. Hyundai paredz pārdot 450 000 automašīnas gadā visos tirgos (kopā Korejā un ārzemēs), sākot ar 2011. gadu.

Pie tam, Hyundai plāno nākošā gada janvārī prezentēt benzīna versiju ar 2.4 litru Theta II GDI dzinēju, kas ASV tirgū tiks piedāvāts kā standarta dzinējs.

Jaunās Sonata cena svārstīsies no 17 600 līdz 21 450 ASV dolāru.

Uzņēmums Hyundai ir pārliecināts, ka jaunā Sonata ar ievērojami uzlabotajām iespējām piesaistīs un apmierinās gan jaunus, gan pašreizējos klientus. Uzlabotā specifikācija ir sekojoša: VDC, elektroniska rokas bremze, selektīvie amplitūdas amortizatori, augšējais bremžu lukturis, apsildāmi aizmugurējie sēdekļi.
 

 
Visi komentāri
 
271686. viesis 7.oktobris 2009 12:03
0 0 Atbildēt

Kautkā ļoti toyotas atgādīna.

271687. viesis 7.oktobris 2009 13:42
0 0 Atbildēt

Man jau nu likās, ka skatos uz Opel Insigna

liekas identiski auto.

Bet nu nopakota jau no ļoti labi, sevisķi par tādu cenu...

271688. viesis 7.oktobris 2009 14:18
0 0 Atbildēt

Vispār jau izskatās neslikti. Ja nākamgad krīze mazināsies, varēs padomāt par pašreizējās sonatas maiņu pret jaunā modeļa auto. Nu jau vairāk ka trīs gadi nobraukti - līdz šim problemu nekādu. Nobraukti vairāk nekā 30 000km, auto šķiet tikai kārtīgi iebraukts - tas kļuvis mīkstāks un vieglāk vadāms. Tiešām, labs un patīkams auto. Jaunajam modelim , šķīet, ir pārāk austrumnieciski agresīva priekšpuse, kas man ne pārāk patīk. Kaut kā vizuali atsit toijotu vai kādu no akkord modeļiem. 2005.gada Sonatas modelis, kurš vairāk atgādināja audi automašinas, eiropas apstākļos tomēr izskatījās vislabāk. Facelifta (tagadējais) sonatas modelis nav pārāk veiksmīgs - ideja šķiet nepabeigta.

271689. viesis 7.oktobris 2009 14:42
0 0 Atbildēt

renault 607 no priekšas un lexus vai saplacināts bmw no aizmugures? :)

271690. viesis 7.oktobris 2009 16:39
0 0 Atbildēt

Genesis jau arī korejiešiem sanāca dikti smuks - krievu mājas lapā www.huyndai.ru tas ir apskatāms. Neslikts, bet ļoti veiksmīgs jaunā 700 bembja un s-klases merša dizainerisks krustojums. Un tikai cenā par 30 000 bakšu, kas pie mums ir 15 000 ls. Knapi vāji komplektētu Audi a4 par tādu summu nopirkt. Bet Genesis takš LIELĀ klase ! Par tadu naudu pie mums s-mersi neviens pat paostīt neatļaus. Amerikāņi par to auto ir stāvā sajūsmā - ne velti to atzina par ASV 2009. Gada auto ! Bet pie mums, diemžēl, dīleri pat nepiedāvā. Arī jaunā Elantra, kas ir viens no šā gada Krievijas TOP auto, pie mums nav nopērkama. Kvalitātē hundai ražotāji sāk reali ielikt pašiem japaniešiem, tos nopietni satraucot. Presē nissan un honda pārstāvji atklāti ir atzinuši, ka jaunie hundaji kvalitātē un modernajās tehnoloģijās tos ir jau apsteiguši.

271691. viesis 7.oktobris 2009 17:09
0 0 Atbildēt

Kas tas tāds vispār ir "Hyundai" un no kurienes tas tāds ir uzradies?

271694. viesis 7.oktobris 2009 22:07
0 0 Atbildēt

Kas tas tāds vispār ir "KKTK" un no kurienes tas tāds ir uzradies?

271709. viesis 8.oktobris 2009 10:52
0 0 Atbildēt

>KKTK Nu nevajag taa uzreiz izleekt plaanviduu, lai nodemonstreetu savu

aprobezhotiibu :-) Automobilju druvaa - taa pilniigi nejaushi kaads 4. lielaakais

pasaules autorazhotaajs :-) Nu un veel koncerns niekojas ar celtnieciibu,

metalurgjiju, kugjubuuvi, darbgaldu razhoshanu, elektroiekaartu un elektronikas razhoshanu, plasha pateerinja preceem, arii naftas un dabasgaazes atradnju apguvi, utt.,

vaardu sakot, visu, ko tik tie hvz cik desmiti vai simti tuukstoshu darbinieku visaa pasaulee var sagudrot :-) Pameegjini pagoogleet webaa, tjipa Hyundai Corporation un tamliidziigi :-)

271718. viesis 8.oktobris 2009 11:42
0 0 Atbildēt

Ko lai vēl saka - Korejieši malači. Skumīgi, ka iauto reizēm apciemo analfabeti, kuriem vēl šajā tūkstošgadē sapņu auto ir veci passati un "cigari"...

271771. viesis 8.oktobris 2009 21:36
0 0 Atbildēt

vecaa toyo camri :D ar ko te var sapurinaat ? :D :D :D

271772. viesis 8.oktobris 2009 21:39
0 0 Atbildēt

Jaunās Sonata cena svārstīsies no 17 600 līdz 21 450 ASV dolāru.

kur ? Amerikaa ? :D :D :D

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Volvo izlaidis pēdējo eksemplāru ar dīzeļdzinēju 10

Zilās krāsas XC90, kas 2024. gada 27. martā noripoja no rūpnīcas konveijera Gēteborgā, kļuvis par pēdējo zviedru markas vieglo automašīnu, kurai iebūvēts dīzeļdzinējs. Lasīt vairāk

 

Nepilni 123 000 eiro – Mercedes prezentējis G-klases modernizēto modeli (+ FOTO) 4

G-klases 45 gadus ilgā vēsture turpinās. Cenas sākas no atzīmes 122 808 eiro, AMG modelis varētu maksāt nepilnus 200 000 eiro. Lasīt vairāk

 

Mercedes-AMG GT tagad arī četrcilindru motora versijā (+ FOTO) 3

Divvietīgajai kupejai arī šādā versijā jaudas netrūks. Lasīt vairāk

 

Porsche Panamera sasniedz trešo paaudzi (+ FOTO)

Sportiskais modelis ir apritē jau 15 gadus, laiks jaunās paaudzes uznācienam. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti