Vienpadsmit miljonais «Opel» no Spānijas Figueruelas rūpnīcas 3

 
16.marts 2012 12:24

Opel svin vienpadsmit miljonās automašīnas noripošanu no Spānijā Aragonas reģionā atrodošās Figueruelas rūpnīcas ražošanas konveijera lentas.

Simboliskās atzīmes automašīna ir 1,7 CDTI Meriva ar 88 kW/110 ZS lielu jaudu un 6 pārnesumu automātisko transmisiju, kas tikai nesen piedzīvojusi savu debiju Meriva dīzeļa dzinēju klāstā. Vienpadsmit miljonais transportlīdzeklis ar tā ‘Cosmo’ apdari un ‘Casablanca White’ virsbūves krāsu ir paredzēts Itālijai, kas ir viens vadošajiem tirgiem šai vienapjoma automašīnai. Eiropas segmenta līderis ar eņģēm aizmugurē esošajām FlexDoors nodrošina vieglu un komfortablu lietojumu.

• Opel Meriva ir vienpadsmit miljonais modelis, kas saražots Spānijas Figueruelas rūpnīcā
• 1,7 CDTI 88 kW/110 ZS versija ar jaunu 6 pārnesumu automātisko transmisiju paredzēta Itālijai
• Opel kompaktais ‘daudzpusīguma līderis’ tagad ar zemāku CO2 emisiju daudzumu un degvielas patēriņu

Automašīnu no rūpnīcas izbrauca Spānijas General Motors rīkotājdirektors Antonio Kobo (Antonio Cobo) un Aragonas valdības prezidente Luīza Fernanda Rudi (Luisa Fernanda Rudi). „Vienpadsmit miljonā automašīna, kas ir Opel Meriva modelis, ir gadu gaitā daudzu vīriešu un sieviešu kopējo pūļu rezultāts. Tie ir viņi un viņas, kas sasnieguši šodienas panākumus,” norāda Kobo.

Ziņas par sasniegto simbolisko vienpadsmit miljono atzīmi Spānijā nākušas klajā kopā ar jaunumiem par Opel uzlabojumiem Meriva modeļu klāstā. Automašīna tikusi aprīkota ar optimizētiem dzinējiem, kas nodrošina vēl lielāku jaudu, taču, neskatoties uz to, arī samazinātu degvielas patēriņu. Šīs ir lieliskas ziņas pircējiem, kuriem izmaksas nav mazsvarīgas: jaunais 1,4 l LPG ecoFLEX dzinējs ir ekonomisks un izdala vien 124 g/km CO2 emisiju.

Degvielu efektīvi izmantojošā Start/Stop tehnoloģija tagad ir pieejama visām 1,4 litru benzīna dzinēja jaudas versijām. 88 kW/120 ZS variantam degvielas patēriņš ir samazināts vēl vairāk – no 5,9 līdz 5,7 litriem uz 100 kilometriem. Inženieri radījuši arī 6 pārnesumu transmisijas versiju, kur griezes moments sasniedz 200 Nm jeb par 14 procentiem (25 Nm) vairāk kā 5 pārnesumu variantam. Tas ļauj Opel daudzpusīguma līderi vadīt vēl atbrīvotākā atmosfērā un bez nepieciešamības pēc biežas pārnesumu maiņas.

Dzinējspēks, kas tagad ir pieejams Meriva modelī, ir par 10 ZS jaudīgāks kā iepriekšējā ar automātisko transmisiju ekipētajā 1,7 CDTI versijā un izdala tikai 160 g/km CO2 – par astoņiem gramiem uz kilometru mazāk nekā tā priekšgājējs. Benzīna dzinējs kombinācijā ar automātisko transmisiju atrodas izstrādes procesā un būs pieejams drīzumā.

Pircēji, kuriem rūp izmaksas un ir videi draudzīgi noskaņoti, var lūkoties 88 kW/120 ZS jaudīgā 1,4 litru LPG Turbo ecoFLEX dzinēja virzienā, kas viegli ar pogas nospiešanu var tikt pārslēgts no benzīna uz sašķidrinātās gāzes lietošanas režīmu.
 

 
Visi komentāri
 
285753. viesis 16.marts 2012 21:50
0 0 Atbildēt

Mēles mežģa rūpnīca :D

285754. viesis 16.marts 2012 21:50
0 0 Atbildēt

Vai visas Merivas taisa Spānijā?

285755. viesis 16.marts 2012 21:52
0 0 Atbildēt

Šis ir riktīgi baudāms...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti