Apturētas licences divām Rīgas autoskolām 14

 
2.decembris 2003 9:52

Satiksmes ministrijas Autotransportlīdzekļu vadītāju apmācības licencēšanas komisija par atkārtoti konstatētiem pārkāpumiem uz laiku apturējusi licences divām Rīgas autoskolām - SIA “Draivers” un O.Pizika i/u „Brīvais auto”.

Abās autoskolās šī gada aprīļa beigās tika konstatēta vāja audzēkņu sagatavotība valsts braukšanas eksāmenam. Abām autoskolām izteica brīdinājumu un uzdeva noteiktā termiņā – līdz novembra beigām - nopietni izskatīt un risināt problēmu loku, kas veicinājis šādas situācijas veidošanos un uzlabot savu audzēkņu sekmību.

Atkārtoti pārbaudot abu skolu darbību, ne vien autoskolas audzēkņu sekmes eksāmenos nebija mainījušās, bet tika konstatēti citi pārkāpumi audzēkņu apmācībā – autoskolas nenodrošināja apmācības stundas mācību grupu reģistrācijas dokumentos noteiktajos laikos. Šo pārkāpumu rezultātā autoskolai SIA „Draivers” licences darbība apturēta uz sešiem mēnešiem, bet „Brīvais auto” – uz trim mēnešiem.

Laikā, uz kuru autoskolām apturēta licence, tās nedrīkst uzņemt jaunus audzēkņus. Savukārt abām skolām ir jānodrošina esošo audzēkņu apmācība un eksāmenu kārtošana Ceļu satiksmes drošības direkcijā (CSDD). CSDD rūpīgi sekos, lai tas tiktu godam paveikts.

CSDD uzdevumos ietilpst pastāvīgi uzraudzīt Latvijas autoskolu darbu un novērtēt šī darba kvalitāti un efektivitāti. To paredz Satiksmes ministrijas Noteikumi par speciālo atļauju (licenču) izsniegšanas kārtību transportlīdzekļu vadītāju apmācībai.

Kad beigsies laiks, uz kuru apturētas licences, Autotransportlīdzekļu vadītāju apmācības licencēšanas komisija atkārtoti vērtēs autoskolu darbu un atkarībā no rezultātiem lems par licences piešķiršanu vai tās anulēšanu.

CSDD regulāri seko autoapmācības procesa kvalitātei Latvijas autoskolās, lai cilvēki braukšanas apmācību un satiksmes noteikumus apgūtu patiesi labā līmenī - profesionālās un par savu darbību atbildīgās autoskolās. Tas tiek darīts ar nolūku nepieļaut situāciju, kad ar autoapmācību nodarbojas cilvēki, kuru vienīgais mērķis, ir iekasēt no audzēkņiem naudu. Šādas autoskolas nepietiekami sagatavotus cilvēkus viegli pielaiž pie valsts eksāmenu kārtošanas, kurus viņi, nespēj sekmīgi nokārtot..

CSDD vēlreiz atgādina, ka ļoti liela uzmanība jāpievērš autoskolas izvēlei. Autoskolu sekmības rādītāji pieejami CSDD mājas lapā: www.csdd.gov.lv

www.csdd.lv

 
Visi komentāri
 
106896. viesis 2.decembris 2003 11:49
0 0 Atbildēt

He He...es ar briivajaa auto gaaju, man jau patika.

106906. viesis 2.decembris 2003 12:33
0 0 Atbildēt

Paskatoties ka brauc DALJA jauno vaditaju, rodas iespaids, ka lielako dalju skolas ir jasledz ciet. Mans uzskatit ka nevar no nulles iemacities CSN pa divam nedeljam. Pat ar menesi nevar. Var tikai tos likumus sazubrit, bet tolka no ta nekada. To visu vajag ari saprast! Ta mans domat!

106926. viesis 2.decembris 2003 14:26
0 0 Atbildēt

Autoskolās māca nevis braukt, bet nolikt eksāmenu.

106933. viesis 2.decembris 2003 14:59
0 0 Atbildēt

To Hagy

Baigais gudrinieks juuties? gan jau ka pats saakumaa pedaaljus jauci. pameklee logjiku savaa komentaa un sapratiisi ka jaaljauj jaunajiem brauceejiem pabraukt kameer vinji iebrauc automaakslaa. tas ir normaali. aceries - tu tachu pats kaartojies pamperos kameer iemaaciijies uz podinja apseesties, vai ne?

106937. viesis 2.decembris 2003 15:05
0 0 Atbildēt

Es jau teicu ka ta mans domat. Cik cilveku tik viedokju. Nekjer tik traki pie sirds viesi.

106943. viesis 2.decembris 2003 15:20
0 0 Atbildēt

To Hagy

Labs ir, pakjeeru jau krenjki bikinj pa stipru. vienkaarshi taa nedaudz debilaa attieksme pret 80 ir jau piebesiijusi. man atklaati sakot ir pofig, bet ar tupu attieksmi daudzi no augsti god ilga staazha auto-assiem ir panaakushi to ka iesaaceeji baidaas vai kaunaas likt 80. liidz ar to pieredzes bagaatie autovadiitaji biezhi stulbi iebrauc pakaljaa. un tas tikai taapeec ka domaa ka priekshaa brauc taads pats spechuks.

106945. viesis 2.decembris 2003 15:34
0 0 Atbildēt

2 viesis. Bet piekriti ka braukt ir jamacas autoskola un tam ir nepieciehams laiks, nevis kaut kada superskola kas tevi 2 nedeljas sola pataisit par Shumi.

106987. viesis 2.decembris 2003 20:31
0 0 Atbildēt

Autoskolai NOS ir atnjemta licence par regulaariem aatruma paarkaapumiem. :)

106990. viesis 2.decembris 2003 21:15
0 0 Atbildēt

Jaa, Taka, kaadu laiku atpakalj liku c kategoriju, liels bija mans izbriins, ka instruktors paraada kaa izbraukt pa laukumu. Kjipa, kad es pie shitaas striipinjas, saac griezt stuuri utt. Ha ha, a kas notiktu, ja peekshnji uz ielas liktu kaadam aunam iegriezt vaartos, psc buutu.

107004. viesis 3.decembris 2003 4:55
0 0 Atbildēt

Brrivajam auto nav ne vainas. Superiigs iestaadiijums! Apmekleeju to vasaraa, un eksaamenus smuki noliku! Ak, tie neaizmirstamie piektdienas vakari... Saveejie sapratiis. Noveelu Briivajam auto celties augshaa!

107092. viesis 3.decembris 2003 13:02
0 0 Atbildēt

Kaads var padaliities ar izjutaam par SIA "Draivers"? Taa tiiri zinjkaare :) to ka vinjiem pasaakums beigsies saadi, zinaaju, jau kad sii skola starteeja pirms 2 gadiem :D, nemaaceeju tikai laiku preciizi noprognozēt :D

Girac

107143. viesis 3.decembris 2003 17:10
0 0 Atbildēt

[Sory, vārds par garu...];jasdlk;fjsdkl;fjklsda;jfaklsd;jfkla;[Sory, vārds par garu...];fjklasdfasdfasdfasdfsdafasdf

107149. viesis 3.decembris 2003 17:36
0 0 Atbildēt

Nereala realitate. Tikai d*** ka ar katru gadu palielinas avarijas ar jauniem vaditajiem, bet darbibas nekadas. Ir tikai viena reala izeja-CSDD exam. stingriba praktiskaja dalja. Bet laikam uzvediba arkartas situacijas varetu tikt iekljauta kaut kur pec 5 gadiem...

107150. viesis 3.decembris 2003 18:08
0 0 Atbildēt

Exaamena stingriiba kaa tada ir bez jeegas, jo- kameer buus kriteerijs, ka labs šoferis (CSDD izpratnee), ir tikai tas, kurš ar 1.reizi nokārtojis examenu (un attieciigi ari autoskola :), nekas nemainīsies, skolas kā piļis pa Bauskas ielas rajonu (tikai, ar retiem izbraucieniem citur), taa ari turpinās. Un otra stulbība no CSDD- autoskola, arī droši ka Draivers, parasti zaudē licenzi dēļ praktiskās apmācības instruktoriem. Teorētiski skaitās, ka instruktoram var atnjemt licenzi, lai principā aizliegtu strādāt šajā amatā. Neesmu vēl dzirdējis par šādu variantu un, ja instruktors tiek padzīts no vienas skolas, vinjam nav probzu sākt šancēt citā, vai vēl trakāk, vērt vaļā jaunu/atjaunot autoskolu zem cita nosaukuma. Pēc manām domām un pieredzes, par instruktoru nevar/nedrīkst strādāt jekurš, kam ienāk prāta un kurš nokārtojis Satiksmes noteikumu eksāmenu CSDD un 70% no tagadējiem instruktoriem pat cilvēkiem tuvumā nevar laist, kur nu vē ļaut apmācīt autobraukšanu!

Girac

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

 

Latvija/Lietuva 20.04.2024 - vai mūsējiem izdosies konkurēt ar šādām degvielas cenām? (+ FOTO) 50

Autovadītājs piefiksējis degvielas cenas vienā un tajā pašā dienā Latvijā un Lietuvā. Cenu starpība 23 un 24 centu apmērā par dīzeļdegvielu un benzīnu liek apšaubīt mūsu konkurētspēju un lozungus par atpalicības samazināšanu no kaimiņiem. Lasīt vairāk

 

Bricis: Bīstamība uz ceļiem saglabāsies līdz otrdienas rītam (+ VIDEO) 3

Bīstamība saglabājas ne tikai šodien, bet vēl līdz rītdienas rītam. Rīt pēcpusdienā temperatūra visā Latvijā pakāpsies virs nulles, ilgstošie nokrišņi beigsies, intervijā “Rīta Panorāmā” sacīja LTV laika ziņu redaktors Toms Bricis. Lasīt vairāk

 

Uzvaras visur, kur iespējams - Verstapens dominē Ķīnas Gran Prix

"Red Bull" pilots Makss Verstapens svētdien izcīnīja uzvaru Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta sezonas piektā posma - Ķīnas "Grand Prix" - pamatsacensībās. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti