Bojā gājušie gājēji autovadītājiem nav bijuši redzami! 61

 
9.decembris 2004 12:53

Šonedēļ katru dienu uz Latvijas ceļiem gājis bojā vismaz viens gājējs vai velosipēdists. Šorīt Preiļu rajonā kravas automašīna notrieca divus skolēnus, kas brauca pa ceļu ar velosipēdiem.

Vienam no bērniem ne uz velosipēda, ne apģērbā nebija atstarojošu materiālu, otra – priekšā braucošā bērna -vienīgais atstarojošais elements atradās velosipēda aizmugurē, ko savukārt aizsedza bez jebkādiem atstarotājiem braucošais. Šonedēļ visi satiksmes negadījumi, kuros cietuši gājēji vai velosipēdisti notikuši tumšajā diennakts laikā, uz šosejām vai slikti apgaismotos ceļu posmos pilsētās.

Nenoliedzami dažos negadījumos viennozīmīga ir vadītāja vaina (turklāt vēl aizbēgot no notikuma vietas), tomēr nepiedodami bieži ir gadījumi, kad gājējs bijis alkohola reibumā, pārvietojies pa ceļa vidu, gulējis uz ceļa. Analizējot šos satiksmes negadījumus apstiprinās vienots scenārijs - neatkarīgi, vai gājējs būtu bērns, pieaugušais, vecs cilvēks, bezpajumtnieks vai alkoholiķis – nevienam no viņiem negadījuma brīdī nebija atstarojošu materiālu. Šie cilvēki autovadītājiem nebija redzami.

Gājēja notriekšana ir ne tikai traģēdija viņa piederīgajiem, bet arī smaga psiholoģiska trauma autovadītājam. Turklāt nevienam nelīdz secinājums, ka gājējs pats bija vainīgs, jo nebija redzams.

Lai arī šobrīd norit akcija „Gājējs vai bojāgājējs?”, kuras laikā sabiedrībai tiek aktualizēta atstarotāju nozīme, cilvēku atsauksmes par to lietošanu medijos ir negatīvas un vairums aptaujāto gājēju apgalvo, ka viņiem tādi nav vajadzīgi.

„Vai citu līdzcilvēku nāvei jākļūst par uzskatāmu un neapgāžamu iemeslu, lai atstarotāja valkāšana netiktu apspriesta „gribu – negribu”, vai „patīk – nepatīk” līmenī?” retoriski vaicā Andris Lukstiņš, CSDD direktors „Sākoties akcijai aktīvāki kļuvuši visdažādākie tirgotāji, iekļaujot savā preču klāstā arī atstarotājus. Tos var iegādāties visās Latvijas pasta nodaļās, tādēļ „nav, kur nopirkt”, vairs nav arguments. Turklāt neviens tumsā nepētīs, vai Jums ir moderns, vai ne tik šodienas stila tendencēm atbilstošs atstarotājs. Tā būs vienkārši redzama, gaismu atstarojoša, brīdinoša zīme autovadītājiem. Atstarotājs – tā ir dzīvības un drošības ķīla!” norāda Andris Lukstiņš.
Tāpat saskaņā ar Ceļu satiksmes noteikumiem, gājēji, piedaloties ceļu satiksmē, var izmantot arī kabatas lukturīšus.

CSDD aicina arī autovadītājus, kuri tumsā redz gājējus bez atstarojošiem materiāliem, nevis nikni un vienaldzīgi pabraukt garām, bet apstāties un brīdināt viņus. Jebkurš autovadītājs var savā mašīnā turēt atstarotāju, ko šādā gadījumā iedot „tumšajam ļautiņiem” - gājējam. Tā būtu dāvana, ne tikai viņiem, bet sev pašam – savai drošībai.

„Tas nebūt nav utopisks aicinājums! Nevajag gaidīt, ka uzlabojumi satiksmes drošībā notiks paši no sevis. Akcijas laikā gājējus pastiprināti uzrauga Valsts policijas darbinieki, tomēr, jo aktīvāk cilvēki paši iesaistīsies šajā drošības akcijā, jo tā būs efektīvāka un vairos drošību ikvienam satiksmes dalībniekam,” tā Andris Lukstiņš.

CSDD
 
Visi komentāri
 
151285. viesis 9.decembris 2004 12:57
0 0 Atbildēt

Njaaa ..... :(

Līdzjūtības vecākiem!

151287. viesis 9.decembris 2004 13:03
0 0 Atbildēt

Nu beidzot kaac iedomaajaas pateikt par atstarotāju.

151288. viesis 9.decembris 2004 13:04
0 0 Atbildēt

arī doma nav peļama ka mums vajadzētu apstāties un brīdināt šādu gājēju un ja iespējams iedot viņam atsarotāju

151289. viesis 9.decembris 2004 13:07
0 0 Atbildēt

un cilvēkiem kas apgalvo ka atstarotāji nafig nav vajdzīgi ieteiktu paņemt kādu draugu un auto, aizbraukt kādā tumšākā, nomaļākā vietā un paekspermentēt ko redz konkrētais cilvēks sēžot mašīna, kad viņa draugs priekšā pārvietojas ar atstarotāju un bez...

starpība ir acīmredzama.

151290. viesis 9.decembris 2004 13:08
0 0 Atbildēt

iedot atstarotaaju un lukturi uz acs :p

suudiiga sajuuta ka atkal kads beerns aiziet :(((((((

151291. viesis 9.decembris 2004 13:08
0 0 Atbildēt

Vajadzeetu apstaaties un iedot pa purnu taadiem gaajeejiem :) ))

151292. viesis 9.decembris 2004 13:09
0 0 Atbildēt

P.S. ar nosaciijumu, ka nav jau par veelu...

151293. viesis 9.decembris 2004 13:15
0 0 Atbildēt

Jā, ļoti bēdīgi..

Arī man ik rītu sanāk braukt pa neapgaismotu ceļu, kurš ved uz skolu, viss ir labi, kamēr nav pretīmbraucošie, tad var braukt ar tālajiem uguņiem un daudz maz ceļš un tas kas uz tā atrodas ir redzams, bet brauc pretī kāds satiksmes līdzeklis, tālie uguņi tiek izslēgti, ceļš tajā posmā ir samērā šaurs, tapēc mašīna tiek vadīta pēc iespējas tuvāk labajai malai, un cik reizes man nav gadījies gandrīz kādu paņemt uz haubes, jo pa ceļa nomali neviens negrib brist, jo tur ir dubļi. tapēc tiek iets pa ceļa malu..'

Gājēji atkal, manuprāt, domā, mašīnai ir uguņi, tādejādi šoferīts visu redz, bet ne vienmēr tā notiek, jo kad brauc kāds cits pretīm, redzamība stipri ierobežojās, jo vadītāji tiek apžilbināti..

Es esmu ļoti PAR atstarotājiem, jo tie jebkurā gadījumā, ja ir piestiprināti redzamā vietā, dod atstarojošu gaismu, kas padara gājēju redzamāku!

Man dažiem paziņām ir tādas aproces, ko viegli noņemt un uzlikt, nev ne j;apiešuj, ne jālīmē, manuprāt, ja kādam ir kas iebilstams pret citiem atstarotājim, tad var lietot manis pieminētos. Iesaku pašiem gājējiem tos lietot, lai pasargātu mūs un galvenais paši sevi no ļoti bēdīgām sekām, domāju, ka ikviens man piekritīs, ka nobraukt cilvēku, kaut arī neesi bijis vainīgs, atstāj uz mūžu paliekošu sirdsapziņas pārmetumu...

151294. viesis 9.decembris 2004 13:16
0 0 Atbildēt

2frozen: respect. vieniigais veids,kaa taadiem ko ieskaidrot,imho...

a par tiem bojaagaajusho beernu tuviniekiem - vinjiem nevis liidzjuutiibas vaig izteikt,bet izsniegt pa 3 kg smadzenjdesas katram,imho....no liidjuutiibaam jau vinjiem praata vairaak nekljuus,imho....

151295. viesis 9.decembris 2004 13:16
0 0 Atbildēt

Shodien arii sprinta skreejienaa paari celjam paarskreeja mazs beernelis melnaas dreebees un skolas somu uz muguras :| Biistamu situaaciju iisti neradiija, bet satruukos no taa, ka pamaniiju vinju tikai ka vinjsh jau bija paari ielai.

151302. viesis 9.decembris 2004 13:40
0 0 Atbildēt

Kur var nopirkt zaljo sanntehnikja vesti? Spaanijaa taadas ir katraa mashiinaa obligaati ar aptiecinju un trijstuuri.

151304. viesis 9.decembris 2004 13:48
0 0 Atbildēt

Es ar pie mugurenes atstarotaaju pieliku! Nu tie$aam.Tas suuds maksaa 0,79 ls,un nopirku graamatniicaa.Vismaz pasam kaada ceriiba,ka mani redzees.

151306. viesis 9.decembris 2004 13:51
0 0 Atbildēt

Galvenais jau ir tas, ja kādam saki, ka vajag lietot atstarotājus-viņš par tevi smejas... (tipa laikam domā, ka tas tikai bērniem domāts) :|

151309. viesis 9.decembris 2004 13:57
0 0 Atbildēt

sodus ir jāievieš, kā igaunijā, ja ej pa ceļa malu un pa nepareizo pusi bez atstarotāja vai atstarojošām joslām vai laukumiem uz apģērba - 25 Ls, neatkarīgi, vai esi maznodrošinātais vai pensionārs. ja nevar samaksāt uzreiz, tad atvelk no ienākumiem vai pabalstiem, ja bezdarbnieks, tad sabiedriski derīgus darbus piespriest, teiksim tīrīt ceļmalas stabiņus vai ceļa zīmes.

151311. viesis 9.decembris 2004 14:06
0 0 Atbildēt

Var secināt - es kā autovadītāja un auto īpašniece - maksāju ceļa nodokli, maksāju OCTA,eju obligāto apskati utt... Ja braucu bez gaismām pat gaišā diennakts laikā cien.policista kungs man izsaka brīdinājumu un/vai piešķir soda punktu. Gājējs taču ir tāds pats satiksmes dalībnieks! Viņam tikai prasa vienu atstarotāju par max 2Lvl!!! Ja nav un vazājas tumsā apkārt - lai maksā!!!

151313. viesis 9.decembris 2004 14:12
0 0 Atbildēt

es pēdējā laikā bez ceremonijām dodu taurē kad kāds slapstās pāri pie sarkanā vai velk tumsā bez atstarotājiem.

ja visi tā darītu būtu reāls efekts. bet liela daļa autovadītāju paši ir mīkstie tirliņi. piemēram, man zaļais lai iegrieztu šķērsielā, bet gājējam sarkanais (gājēju figūra luksoforā sarkana, bet "lielais apaļais" zaļš). daudzi tā saucamie "autovadītāji" bremzē kustību

laižot tos nekaunīgos pedestriānus. tā jau tie bojāgājēji nekad neiemācīsies kad var un kad nevar iet.

151317. viesis 9.decembris 2004 14:14
0 0 Atbildēt

Interesanti, cik bērniem tajā pašā nelaimīgajā Sutru skoliņā pēc šī notikuma parādīsies atstarotāji??? Un cik bērniem un pieaugušajiem visā Latvijā? Baidos, ka skaits būs daudz mazāks kā tas, kuri patlaban piedalās diskusijās par to, kurš vainīgs vai idiņš...

151326. viesis 9.decembris 2004 14:38
0 0 Atbildēt

"Jebkurš autovadītājs var savā mašīnā turēt atstarotāju, ko šādā gadījumā iedot „tumšajam ļautiņiem” - gājējam."

es jau saprotu, Zsv tuvojas un salavecīši drīz sāks klejot šurpu turpu gar apvārsni.

bet kas mani apgādās ar tiem atstarotājiem, kurus savā mašīnā turēt? Vai CSDD bīda mani par labdari savā akcijā? Tad lai izdala man 100-200 gab. atstarotāju, ko dalīt!

>:(

Redaktors 9.decembris 2004 14:44
0 0 Atbildēt

Tikko esam vienojušies ar IeM pārstāvjiem, ka mums šādi atstarotāji būs un drīzumā mēs (iAuto) izdomāsim, kā tos varēs izdalīt mūsu lasītājiem, lai pie iespējas šādiem "pašnāvniekiem" tos izsniegt.

Atstarotāji būs bez maksas.

Par šo būs precīzāka informācija.

151329. viesis 9.decembris 2004 14:44
0 0 Atbildēt

taax, mosh mums arii vadaat mashiinaa kaadu spaini ar siltu asfaltu, ko aizremonteet bedres uz celja, ko ???

151331. viesis 9.decembris 2004 14:51
0 0 Atbildēt

Kuram te bija ideja par IAUTO ZS tusinju! - reku laba iespeeja visiem kopaa aizbraugt uz kadu nomali - pavizinaat beernus ar autinjiem paskaidrot ka jaaspraadzeejas ka jalieto atstarotaajs un jaaiedala katram savs atstarotaajs peec kaa mes visi vareetu pacept desinjas un vakaraa paarbaudiit kaa izskatas ar atstarotaaju un kaa ir bez taa!

151332. viesis 9.decembris 2004 14:56
0 0 Atbildēt

no TVNETA:

Steidzoties uz notikuma vietu, šorīt avarēja arī policijas ekipāža. Vienā no šosejas pagriezieniem policijas automašīnu sanesa, un tā ar aizmugurējām durvīm ietriecās ceļmalas betona stabā. Neviens no policistiem nav cietis.

UPS! - nu un kur galva policistiem????? - STEIDZIETIES LEENAAM!

151333. viesis 9.decembris 2004 14:57
0 0 Atbildēt

Redaktors, ŽETONS! ;)

151334. viesis 9.decembris 2004 15:01
0 0 Atbildēt

2 Rhino: nu nesas vinji reizeem nevaaji. kaadus gadus atpakalj pa ziemu un ledu pa valmieras rajonu menti ar kaadiem 130 - 140 aiznesaas garaam,pats vilku uz kaadi 110-120,kaut un slidens bija...jauns biju,karsts :) tiem mentiem kaadas minuutes 5 astee paseedeeju,bet nekomfortabli jutos....peec tam izraadiijaas,ka shie uz avaarijas noformeeshanu braukushi - tur kaukaads kaars graavii guleeja ;)

151335. viesis 9.decembris 2004 15:04
0 0 Atbildēt

to DRACO - Es jau nesaku ka jaavelkas polichiem shaadaa situaacijaa ar 90kmh - bet ar galvu tomeer jaadomaa! Neesu pats no leenajiem - bet meginu domaat ko daru!

151336. viesis 9.decembris 2004 15:10
0 0 Atbildēt

2Rhino: meegjini vien domaat - pilni kapi arii ar taadiem meegjinaataajiem.

galugalaa ne tev,ne man,ne tiem prastajiem mentiem tomeer nav pietiekoshas kvalifikaacijas,lai noveerteetu,vai mashiina taadaa aatrumaa un apstaakljos ir kontroleejama,un nav iespeejas ievilkt kautkur,vai nee...galugalaa,braucot pie un aiz iespeeju robezhas krasho pat taadi monstri kaa senna, makrejs,utt ljoti augstas klases profesionaalji.

a tu te par "censshanos"....es labaak censhos braukt atljautaa aatruma robezhaas vai leenaak,atkariibaa no apstaakljiem...

151337. viesis 9.decembris 2004 15:18
0 0 Atbildēt

DRACO - tu ko kasiities gribi? par manu kvalifikaaciju? vai uzsveert to ka jaieveero CSN! - jau chetrus gadus principiaali ieveeroju atljauto braugshanas aatrumu! - iznjeemumi zemes celjsh nu tur gan nevaru notureeties likuma robezhaas - geeni taadi :p

151340. viesis 9.decembris 2004 15:25
0 0 Atbildēt

da nav tur ko klasiities - liidz tam pat makrejam tev veel augt un augt,neatkariigi no taa ko tu pats shai jautaajumaa domaa. es tik pastaastiiju tev objektiivu infu.

un ja milichi brauks uz 90 nevienam no taa gabals nenokritiis. deelj taa ka vinji uz avaarijas noformeeshanu 5-10 minuutes veelaak ieradiisies nevienam infarkts nanotiksies...

151344. viesis 9.decembris 2004 15:38
0 0 Atbildēt

nozheelojami - pat lukstinsh un jeekabsons nezin, ka jaabut ne vien atstarotaajiem , bet priekshaa baltas, aizmuguree sarkatas gaismas LUKTURIM!!! Ja var nopirkt velosipeedu, var nopirkt arii lukturiishus

me

151347. viesis 9.decembris 2004 15:47
0 0 Atbildēt

zinot latvijas situaaciju iesaku necereet uz to, ka gaajeeji buus apkraavushis ar atstarotaajiem, bet gan situaacijaas ar sliktu redzamiibu (pretimbraucoshie) samazinaat aatrumu!

tas nav tik gruuti kaa izliekas, no 90 sabremzeeties liidz 60-70, un tad atkal ieskrieties, process ilgst 10 sek, pazaudeesiet varbuut 2-3 uz procesu + (n sek ko brauc uz 60)/3 vai kaut kaa taml, matemaatika varbuut pieklibo, bet principaa neko daudz zaudeet nevar, bet ietaupiit negatiivaas emocijas

151348. viesis 9.decembris 2004 15:49
0 0 Atbildēt

2 viesis: ja taa vislaik bremzeeties / ieskrieties,degvielas pateerinsh uz pusi pieaugs.

un uz 60 - 70 arii visi tie aazhi nesas nost tikai taa. lai ietaupiitu emocijas un tieshaam buutu iespeeja izvairiities,jaabremzeejas liidz 30 - 40....

151349. viesis 9.decembris 2004 15:55
0 0 Atbildēt

Redaktors [?] 09.12.2004 14:44

Tikko esam vienojušies ar IeM pārstāvjiem, ka mums šādi atstarotāji būs un drīzumā mēs (iAuto) izdomāsim, kā tos varēs izdalīt mūsu lasītājiem, lai pie iespējas šādiem "pašnāvniekiem" tos izsniegt.

Tā ir reāla darbība. Redaktoram respect.

151350. viesis 9.decembris 2004 15:56
0 0 Atbildēt

Starp citu, vislabākā ir zaļa atstarojoša veste ar uzrakstu "policija". Tādā pārvietojoties tiek garantēta maksimālā drošība :-)

151351. viesis 9.decembris 2004 15:59
0 0 Atbildēt

Es tikai gribetu, lai so rakstu izlasa ari pasi gajeji. Jo diemzel, skiet, ka seit lielakoties iegriezas autovaditaji.

151352. viesis 9.decembris 2004 16:00
0 0 Atbildēt

to draco

pie 90 kmh kin energjija 81 vieniiba

pie 70 kmh 49 vieniibas

pie 60 kmh 36 vieniibas

Ja brauc uz 60,ne 90, tad bremzeeshanas celjs samazinaas >2 reizes, kaut arii nonest kaadu gaajeeju, viens ir nonest vinju ar 5kmh, otrs ar 35kmh

protams, ka pieaugs degv. pat., bet vai ir cita alternatiiva? visi gaajeeji no riitdienas saaks staigaat ar atstarotaajiem? nereaali, bet vismaz tu kaut ko buusi dariijis sat.droshiibas uzlaboshanai

taads ir mans skats uz sho lietu

151353. viesis 9.decembris 2004 16:03
0 0 Atbildēt

jaadomaa taa --reaala redaktora riiciiba+iauto apziniigie lasiitaaji=jaabuut labam rezultaatam.. Miiljs paldies redaktoram par labo gribu, es atbalstiisju, un cik noprotu taadi mees esam daudz..

151354. viesis 9.decembris 2004 16:03
0 0 Atbildēt

ienaaca praataa baigaa fishka - vareeja nevis "gaajeejs-bojaagaajeejs" pa tv reklameet, bet investeet to naudu atstarotaajos, ko daliitu cilveekiem.

veel labaak - aptureet katru bez atstarotaaja - iedot un regjistreet, ja veelreiz nokjer bez atstarotaaja, tad sods Ls10, vareetu pat pashfinanseejoshu pasaakumu izbiidiit

151356. viesis 9.decembris 2004 16:11
0 0 Atbildēt

vajadzētu uzņemt klipus , kā redz autovadītājs tumsā un rādīt pa televizoru, jo tie kas nebrauc, nesaprot, kā viņus var neredzēt.

151358. viesis 9.decembris 2004 16:18
0 0 Atbildēt

Tumšus gājējus varētu efektīvi iezīmēt uzšaujot no paintbola tipa ierīces atstarojošu krāsu. To varētu izdarīt pat neapstājoties :)

151360. viesis 9.decembris 2004 16:27
0 0 Atbildēt

Izsaku liidzjuutiibu...

vareetu autovadiitaajiem (piem. benziintankos) un kaajaamgaajeejiem uz ielaam daliit BEZMAKSAS atstarotaajus, ar kuriem peec tam tad vareetu padaliities ar citiem, kuriem taadu nav un tad buutu atstarotaaji, ko tureet mashiinaa un taadiem neredzemajiem gaajeejiem dot... jo pasham iet uz pastu un pirkt tos atstarotaajus par naudu un citiem daliit arii kaut kaa iisti nesaista (kaut arii nav ne jausmas cik taac atstarotaajs vareetu maxaat)...

151361. viesis 9.decembris 2004 16:28
0 0 Atbildēt

"to Kaneelis

Forši raksti! Ha!

151363. viesis 9.decembris 2004 16:45
0 0 Atbildēt

Man patīk doma par peintbolu :)).

151376. viesis 9.decembris 2004 18:23
0 0 Atbildēt

tieshaam laba doma par peintbolu :D

Un Redaktoram - malacis :)

151380. viesis 9.decembris 2004 18:49
0 0 Atbildēt

Kaneelis [?] 09.12.2004 14:44

taax, mosh mums arii vadaat mashiinaa kaadu spaini ar siltu asfaltu, ko aizremonteet bedres uz celja, ko ???

Manuprāt nedēļas komentārs. Milzīgs restepa!

Man arī nav laika mest malā katreiz, kad pār ielu velkas "neredzamais". Ārpus Rīgas varēsi stāties ik pēc 5 km... Piektdienās un sestdienās - ik pēc 1 km, pie tam stutējot augšā "sagurušos"...

151395. viesis 9.decembris 2004 20:34
0 0 Atbildēt

Es labpraat daaljaatu tos starotaajus pa labi un kreisi, bet man tie pasham jaapeerk??? Stulbums!

151396. viesis 9.decembris 2004 20:47
0 0 Atbildēt

VISIEM AUTO VAD'I T'AJIEM VAJADZ'ETU DAR'IT VIENU UN TO PA'SU- K'A BRAUC GAR'AM 'SIT'ADAM ,,BOJ'AG'AJ'EJAM" PIESPIEST SIGN'ALU !!!!!! Dom'aju ka tad ar'i g'aj'ejs 'atri saprat'is ka vi'nam laiks nost no ce'la. saj'uta noteikti neb'us t'a lab'ak'a kad kaut vai katra tre's''a masiina uzsignalizees!!! DAVAI TIEKAM PASI AR VINIEM GALAA!!!!!

151397. viesis 9.decembris 2004 21:04
0 0 Atbildēt

Es dažkārt tādus tumšos bērneļus savācu, lai neblandās pa ceļu, bet kamēr vedu - baigo morāli nolasu. Noteikti efektīvāku, kā, ja vienkārši pieturētu un pirkstu pakratītu.

Laikam man jājūtas dikti izbrīnītam, bet tādēļ jau nekas nav mainījies - tie paši bērneļi tais pašās tumšajās drēbītēs. Un atstarotāji ir skolā dalīti katru gadu vairākas reizes...

NAIVUMS! vienvārdsakot

Vova.

151405. viesis 10.decembris 2004 0:34
0 0 Atbildēt

Domāju,ka šitais viss ir tikai rezultāts tam, ka pirms vairākiem gadiem cilvēciņiem tika borēts, ka gājējs ir ļoti neaizsargāts (piekrītu), ka, lūk, visā vecajā Eiropā ciena gājējus(piekrītu) un visur pēc iespējas cenšas tos palaist, pat ja tas šķērso ielu neatļautā vietā. Cilvēka dzīvībai esot liela vērtība. Jā, piekrītu. Tikai pie nosacījuma, ka arī šie cietpauri (gājēji-bojāgājēji) mazliet padraudzēsies ar galvu. Gājēji no visa augstāk minētā sev par prioritāti ir izvirzījuši (kā parasti) savas tiesības, bet ne elementārākos pienākumus un satiksmes kultūru.

Diemžēl cīņā ar auto zaudētājs ir un būs tikai pats neapdomīgais gājējs.

Starp citu, runājot par to pašu Eiropu, jāsaka, ka tur gājēji un autobraucēji viens otru respektē. Gājēji vismaz cenšas nedarīt muļķības un nelec zem riteņiem...

151409. viesis 10.decembris 2004 8:38
0 0 Atbildēt

Nu es domaju ta, ja tu nonac neapgaismota iela, vai arpus apdzivotas vietas un, ja tev nav atstarotaji, tad svjo, ka te mineja, 10 Ls. Nakama reize atkal tevi noker, danks 20 Ls. Tikai skolot. Es pats gandriz vienreiz notriecu ritenbrauceju. Imanta pie tas parbaruktuves virziena uz maksimu. Nafig, viens sikais ar ricuku no krumiem ara uz cela, bet nu paslavesu BMW. Bremzes nostradaja labi. Tiesa gan atrums jau nav nekads lielais, bet parasti aiz parbrauktuves atrums tiek palielinats. Un neviena atstarotaja, nu nekas. Skendejos ritigi.

151410. viesis 10.decembris 2004 8:42
0 0 Atbildēt

Blad, nu nesaprotu sitos vecakus. Cik stulbam jabut, lai nepaskatitos kads ir tava berna ritenis. Ka tas berns apgerbies, kur vins dauzas, nezinu. Liekas totala bezatbildiba.

151414. viesis 10.decembris 2004 9:44
0 0 Atbildēt

Es nesaprotu, kāpēc šeit vispār runājam tikai par atstarotāju. CSN taču skaidri rakstīts, ka velosipēdistiem: "223. Braucot pa brauktuvi vai nomali, diennakts tumšajā laikā vai nepietiekamas redzamības apstākļos velosipēdam priekšpusē jābūt iedegtam baltas gaismas lukturim, bet aizmugurē − sarkanas gaismas lukturim."

Bez tam: "velosipēda vadītājam jābūt klāt velosipēda, mopēda

vai jebkura mehāniskā transportlīdzekļa vadītāja apliecībai"

Vai tas tika ievērots? Lai šādi gadījumi samazinātos, ir jāveic profilakse un jāsoda bērnu vecāki (ne jau šo, bet tie, kuru bērni vēl ir izdzīvojuši neskatoties uz vecāku nolaidību). Ja jau var atļauties velosipēdu, tad jāvar atļauties arī daži lati lukturiem un atstarotājiem.

Vai tad vadītājiem kāds pie pirmā pārkāpuma kaut ko dāvina (neskaitot soda punktus) vai kādu interesē vai vadītājam ir nauda ziemas riepām, OCTA un lampiņām. Varbūt tomēr vajag adekvātu attieksmi pret visiem satiksmes dalībniekiem...

151456. viesis 10.decembris 2004 12:53
0 0 Atbildēt

pa purnu tiem kas bez atstarotājiem staigā drīkst dot??nu piemēram ar beizbola nūju pa ciskām?

151464. viesis 10.decembris 2004 13:52
0 0 Atbildēt

Es par sjo tematu esmu izteicies jau reizes 5 sjoruden.

Taa ka redakaktor - man luudzu izsniedz un apnjemos savaa ikdienas marsrjutaa Talsi-Juurmala vinjus daliit apziniigi un ar tekstu: " Luudzu - sjeit ir bezmaksas atsarotaajs, riit iesi bez vinja - dabuusi pa purnu'' :)

151466. viesis 10.decembris 2004 14:02
0 0 Atbildēt

Raimondo pilniga taisniba.

151468. viesis 10.decembris 2004 14:07
0 0 Atbildēt

Žēl,protams, piederīgo radinieku. Bet, cerēsim, ka Latvijas Tiesu varas iestādes pret nelaimīgo smagā šoferīti nepiemēros brīvības atņemšanas sankcijas.

151478. viesis 10.decembris 2004 15:24
0 0 Atbildēt

juzis

es stavot krustojuma un redzot kadu siko skrienam pari uz sarkano - sagaidu un aiz kragas - kas tas par izbrinu, onkuls traks palicis! bet es tik ceru, ka manejo kads cits nokers pie cita luksofora. Un lieta butu darita. It seviski, ja tie kas ir soferi, un ielas atceretos ka jutas soferis, un otradi.

151501. viesis 11.decembris 2004 0:40
0 0 Atbildēt

Kaneelis [?] 09.12.2004 14:44

taax, mosh mums arii vadaat mashiinaa kaadu spaini ar siltu asfaltu, ko aizremonteet bedres uz celja, ko ???

================================

Tas bija LABAIS!!! Šitā sen nebiju smējies ;)))

Bet no otras puses - skarbā realitāte vien ir.

Citēju "Nevis slinkojot un pūstot":

Ja ikviens tik zemē sētu,

Vienu graudu veselu.

Kas gan izskaitīt tad spētu

Zelta kviešu krājumu?

151508. viesis 11.decembris 2004 19:08
0 0 Atbildēt

visus likt cietumā , lai nevazājas pa ceļīem kur mašīnā'm jābrauc.

151515. viesis 11.decembris 2004 22:47
0 0 Atbildēt

Cik nepareizi domā tie , ka vienmēr ir vainigi auto vaditāji. Konkrēts gadijums 10 novembri šogad- braucu ap 18.30 no Aizputes uz Liepāju, vietējie zina , ka celš nav tas labākais , ne stripas uz cela , ari daudz pagriezienu un asvalta klajums gribētos lai būtu labāks. Braucu ar kādiem 85-90 km/h , ātrāk nevarēja , jo preti brauca diezgan daudz auto un viusu laiku slikti pārskatāmi pagriezieni. Vienu mirkli, kad pabrauca garām preti braucošam autiņam un pārslēdzos uz tālām gaismām , manam auto priekšā kādus 15-20 metrus pa manas joslas vidu brauc vecis galigā ķēmā uz velosipēda, labi ka paspēju sagriest auto un neuzbraucu viņam virsū, bet man caur visu organizmu it kā strāva būtu izlaista, nosvidu no mata galiem lidz pēdām. Braucu diezgan daudz , apmēram 50 000 km. gadā, nu jau 15 gadus. Gribu teikt , to ka ne vienmēr autovaditaji ir vainigi , pasekojiet kā gājēji šķērso pārejas vai vienkārši ielas , tas ir ārprāts. Bet tiem kas sēžas pie stūres iedzēris vajag noraut vienu vietu un un piekārt pie spoguliša lai atgādina to ka viņš ir vislielākais stulbenis un mudaks. Atņamt tiesibas , bez iespējas atgūt tās atpakal, vai cietumā likt tādus idiņus !!!!!!

151518. viesis 12.decembris 2004 10:27
0 0 Atbildēt

VISIEM AUTO VAD'I T'AJIEM VAJADZ'ETU DAR'IT VIENU UN TO PA'SU- K'A BRAUC GAR'AM 'SIT'ADAM,,BOJ'AG'AJ'EJAM" PIESPIEST SIGN'ALU ! !! !! ! Dom'aju ka tad ar'i g'aj'ejs 'atri saprat'is ka vi'nam laiks nost no ce'la. saj'uta noteikti neb'us t'a lab'ak'a kad kaut vai katra tre's''a masiina uzsignalizees! !! DAVAI TIEKAM PASI AR VINIEM GALAA! !! !!

ja visi ta daris - bus rezuktats.

283376. viesis 13.jūlijs 2011 10:07
0 0 Atbildēt

vdskm gf gkjdsngnkrngkrh

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 33

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: 1000 ZS un 2 sek. līdz 100. Porsche Taycan.(+VIDEO) 3

Lai gan uzlabotais Porsche Taycan ārēji izskatās ļoti līdzīgs oriģinālajam, tas uzlabots pilnīgi visos parametros, un, kas svarīgi, visās modeļu versijās, ieskaitot paaugstināto Cross Turismo. Ar atjaunināto Taycan TV Autoziņas iepazinās testa braucienā Spānijā, tostarp arī Monteblanko ātrumaplī. Lasīt vairāk

 

Bankrota ēnā - Fisker izziņo milzīgas atlaides; klienti dusmīgi 20

Bankrota priekšā nonākušais ASV elektroautomobiļu ražotājs Fisker paziņojis par iespaidīgām atlaidēm savai produkcijai, kas dažos gadījumos sasniedz 24 000 dolāru. Lasīt vairāk

 

Policija un mediķi informēs par bezatbildīgai elektroskrejriteņu vadīšanai veltītu kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā" 17

Valsts policija un mediķi trešdien plkst.11 informēs par kampaņu "Ātrākais, kā nonākt slimnīcā", aģentūru LETA informēja policija. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti