Valsts policija slēgs līgumu ar CSDD par fotoradaru iegādi un darbības nodrošināšanu 3

 
Nozare.lv | 26.maijs 2014 15:30

Valdība šodien uzdeva Iekšlietu ministrijai un Valsts policijai noslēgt Ceļu satiksmes likumā paredzēto deleģēšanas līgumu ar Ceļu satiksmes drošības direkciju (CSDD) par fotoradaru iegādi, uzstādīšanu un darbības nodrošināšanu.

Šodien izskatītajā Informatīvajā ziņojumā norādīts, ka CSDD ir atbildīga par fotoradaru iegādes un darbības nodrošināšanu, pakāpeniski no 2013. līdz 2017.gadam ik gadu iegādājoties un uzstādot 20 fotoradarus.

Tāpat ir uzsvērts, ka iepirkums par ātruma mērīšanas fotoradaru piegādi, uzstādīšanu un darbības nodrošināšanu tiks izsludināts uzreiz pēc tam, kad Ministru kabinetā tiks izskatīts un atbalstīts lēmums par CSDD peļņas daļas par 2013.gadu izmantošanu minētā jautājuma realizācijai, kas šodien arī tika izdarīts.

Vienlaikus tiek uzsvērts, ka iespējamās fotoradaru iegādes, uzstādīšanas un uzturēšanas izmaksas precīzi nav iespējams noteikt, jo tās ir atkarīgas no piedāvājumiem, kas tiks izteikti publiskajos iepirkumos.

Patlaban tiek plānots, ka uz ceļiem tiks uzstādīti gan tā saucamie doplera tipa, gan lāzera tipa fotoradari. Konkrēto 20 vietu izvērtējums ir noticis, pieaicinot gan atbildīgās nozares vadošās valsts institūcijas, gan privātā sektora attiecīgās jomas ekspertus.

Kā ziņots, valdība šodien atbalstīja CSDD valdes priekšlikumu novirzīt uzņēmuma 996 010 eiro peļņas daļu stacionāro fotoradaru iegādei.

Lielākā daļa no 20 jaunajiem stacionārajiem fotoradariem atradīsies Rīgā un tās apkārtnē, liecina Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) mājaslapā publiskotā karte.

Rīgā fotoradari būs izvietoti Krasta ielā, Brīvības gatvē, divās vietās pie dzelzceļa pārvada Kalnciema ielā un uz Dienvidu tilta.

Divi fotoradari atradīsies uz Jūrmalas šosejas, pie satiksmes mezgla ar autoceļu Salaspils-Babīte jeb Rīgas apvedceļu. Pa vienam radaram būs izvietots uz Ventspils šosejas pie Varkaļu kanāla un uz Rīgas apvedceļa pie krustojuma ar Skultes pievedceļu.

Braucot uz Jelgavu, divi fotoradari būs izvietoti pie divlīmeņu satiksmes mezgla ar Rīgas apvedceļu, bet pa vienam - pie krustojuma ar ceļu uz Ozolniekiem un pie krustojuma pie Brankām. Virzienā uz Bausku fotoradars būs nedaudz aiz Ķekavas.

Dodoties uz Latgali, fotoradars būs uz Daugavpils šosejas pie pagrieziena uz Saulkalni, kā arī pie jaunās Kokneses šosejas un Mālpils-Ķeguma ceļa krustojuma. Vidzemes pusē viens fotoradars būs izvietots Murjāņos, viens - Carnikavas novada Garciemā, bet vēl viens - uz Rīgas apvedceļa pie pievedceļa Muceniekiem.

Fotoradaru atrašanās vietas izvēlētas atbilstoši vairākiem kritērijiem, piemēram, pēc negadījumu skaita konkrētā vietā, satiksmes intensitātes, bojāgājušo un cietušo skaita, infrastruktūras stāvokļa un citiem kritērijiem, šodien žurnālistiem paziņoja CSDD pārstāvji. Piemēram, Rīgā, Brīvības gatvē 363, fotoradars esot nepieciešams, jo posmā no Šmerļa ielas līdz Garkalnes ielai laikā no 2010.gada līdz 2013.gadam reģistrēti 65 negadījumi un 20 cietušie.

 
Visi komentāri
 
nu 27.maijs 2014 8:43
1 3 Atbildēt

ar stacionārajiem kases aparātiem csdd nobankrotēs vēl ātrāk nekā iepriekšējais privātpartneris ar slēptajiem pārvietojamajiem slaucamajiem aparātiem, un no bankrota neglābs ne doplers, ne lāzers - vai tik kāds nav gatavs jau pārņemt tehnisko apskašu biznesu?

bb 27.maijs 2014 9:29
0 0 Atbildēt

valsts ar nomaldījušajiem ganiem apjukušajā pūlī.

Sandiz 27.maijs 2014 11:32
1 3 Atbildēt

Redzēs kurus nu lobēs un kuru netīrā naudiņa tiks smuki mazgāta?

Nebūtu iebildumi, ja tas tiešām tiktu darīts ar mērķi, drošībai un ceļu uzlabošanai, bet tā vien rādās, ka kārtējā "slauktuve" ...

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Vācijas autotirgus 1.ceturksnī – pieprasījums pēc e-auto auto nokrities, pēc hibrīdiem – audzis

KBA (federālās motorizēto transportlīdzekļu aģentūras) apkopotie dati liecina, ka arī trīs mēnešu griezumā pieprasījuma kritums pēc elektroautomobiļiem ir gana iespaidīgs. Lasīt vairāk

 

No 45 750 eiro - Toyota sākusi jaunā GR Yaris iepriekšpārdošanu

Ir sākusies jaunā Toyota GR Yaris iepriekšpārdošana, un tā cenas ir no 45 750 eiro. TOYOTA GAZOO Racing rallija programmā dzimušais un sacīkstēs rūdītais hečbeks debitēja pirms trim gadiem, bet pēc modernizācijas tas ir ieguvis dažādus dizainiskos, tehniskos un konstruktīvos uzlabojumus, kas braukšanu pacels jaunā līmenī. Lasīt vairāk

 

Šajā pavasarī 11 Latvijas pilsētās atgriežas vides akcija "Dod riepām otru dzīvi" 9

Ar pavasara un siltā laika tuvošanos tiek aktualizēti auto īpašnieku jautājumi – kur likt vecās riepas un kas ir videi draudzīgākais veids, kā tās utilizēt? Lasīt vairāk

 

“Eurofighter” iznīcinātāji bāzējas Latvijā (+ VIDEO) 3

Pieci Vācijas “Eirofighter” iznīcinātāji, katrs 100 miljonu eiro vērtībā, un vairāki simti karavīru NATO Baltijas gaisa telpas patrulēšanas misijā līdz šā gada nogalei bāzēsies Latvijas gaisa spēku bāzē Lielvārdē. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti