“Latvijas Gada auto 2015” lielais testa brauciens Latvijas svētku noskaņās (+ foto) 3

 
Latvijas Gada auto | 11.novembris 2014 9:58

Maserati Ghibli

“Latvijas Gada auto 2015” lielais rudens testa brauciens, kurš 7., 8. un 9. novembrī notika Ādažu NBS poligonā, pulcēja “Latvijas Gada auto” žūrijas dalībniekus, lai klātienē iepazītos ar 32 konkursa pretendentiem.

“Neatceros, kad vēl “Latvijas Gada auto” konkursā būtu pavadītas veselas trīs tik piesātinātas un vērtīgas dienas. Pēdējā brīža papildinājums pretendentu sarakstā - jaunie „VW Passat” un „Ford Mondeo” - jau pats par sevi ir izaicinājums žūrijai, un stipri sašūpos pusfināla rezultātus. Manuprāt, bija izcili izvēlēta norises vieta, jo tuvākajā apkārtnē atrodami visu tipu un noslodžu ceļi (un bezceļi). Vēlreiz jāuzteic komerctransporta atgriešanās konkursā, jo tas veido lielu jauno auto tirgus daļu, un veiksmīgi sakrīt ar jaunu biedru iekļaušanu žūrijā,” tā lielo rudens testa braucienu komentē autožurnālists, Latvijas Gada auto žūrijas biedrs Normunds Avotiņš.

Latvijas Gada auto 2015 pretendenti

Lai uzsvērtu šī gada konkursa sociāli atbildīgo mērķi, oficiālās kopbildes uzņemšanā piedalījās arī NATO un NBS bruņojumā esošā bruņutehnika - tanks un bruņutransportieris -, kas papildināja ielas automobiļu un komerctransporta rindas.

Pasākuma norises vieta tika izvēlēta ar konkrētu mērķi. Pirmkārt jau ar savu klātbūtni godināt un sveikt Latvijas Republiku svētkos. Otrkārt – atbalstīt projektu “Vienotībā spēks”, kas iecerēts kā monuments Latvijas karavīriem, kuri neatgriezās no militārām misijām un kaujas uzdevumiem.

NBS komandieris, ģenerālleitnants Raimonds Graube un Latvijas Gada auto organizators Māris Ozoliņš

NBS komandieris, ģenerālleitnants Raimonds Graube par konkursa norisi Ādažu NBS poligonā: „Tuvojoties valsts svētkiem, man patiess prieks, ka gada lielākā auto notikuma “Latvijas Gada auto” organizatori par nominācijas vietu ir izvēlējušies NBS Ādažu poligonu. Tas ir viens no pierādījumiem, ka armija ir sabiedrības sastāvdaļa. Jau kādu laiku Sauszemes spēku karavīru klubs vāc ziedojumus, lai Ādažu bāzē uzstādītu pieminekli kritušiem karavīriem. Lielākā daļa līdzekļu jau savākta. Pateicos šī pasākuma organizatoriem par atbalstu un ziedojumu kritušo karavīru piemineklim!”

Monumenta pamatakmens likts 2014. gada 21. martā. Monumenta celtniecības izmaksas segs ar savākto ziedojumu palīdzību un, lai to pabeigtu, nepieciešami 15 286,42 eiro. Arī konkurss “Latvijas Gada auto 2015” ziedoja savu artavu projekta drīzākam noslēgumam.

Māris Ozoliņš, Latvijas Gada auto organizators: „Latvijas svētku priekšvakarā un esošajā drošības situācijā mēs arvien vairāk apzināmies un novērtējam Latvijas armijas nozīmi sabiedrībā. Tāpēc esam priecīgi, ka ar konkursa palīdzību varam izdarīt labu darbu, pateikt paldies latviešu karavīriem un pieminēt kritušos ar godu! Aicinu katru no mums veikt ziedojumu kritušo karavīru piemiņas vietas izveidei Ādažu militārajā bāzē.”

Ziedojumus var veikt:
Pulkveža Oskara Kalpaka piemiņas fonds, Nodibinājums
Reģ. nr.: 40008034005
Juridiskā adrese: Dzirnavu iela 73-1, Rīga, LV-1010, Latvija
Konta numurs: LV98HABA0551015938166
Banka: Swedbank, kods HABALV22
Kā mērķi, lūdzam norādīt: „Ziedojums karavīru piemineklim Ādažos”
Vairāk kalpaks.lv.

Viesnīca "Port Hotel"

Konkursam „Latvijas Gada auto 2015” tika pieteikti 32 automobiļi no 19 autorazōtājiem: „Škoda Rapid Spaceback”, „Škoda Octavia Scout”, „Jeep Cherokee”, „Nissan Qashqai”, „Nissan Pulsar”, „Nissan X-Trail”, „Renault Megane Grandtour”, „Renault Twingo”, „Dacia Duster”, „Opel Insignia Country Tourer”, „Seat Leon ST”, „Honda Civic Tourer”, „Mazda3”, „Maserati Ghibli”, „Mini Cooper S”, „Mini Cooper 5DOOR”,, „Fiat 500L Trekking”, „Volkswagen Golf Sportsvan”, „Volkswagen Passat”, „Audi A6”, „Peugeot 508”, „Subaru WRX STI”, „Ford Mondeo”, „Citroën C4 Cactus”, „Toyota Aygo” un „Toyota Yaris Hybrid”. Uz „Latvijas Komercauto 2015”: „Ford Tourneo Connect”, „Ford Transit”, „Ford Transit Courier”, „Fiat Ducato”, „Renault Trafic” un „Peugeot Boxer”.

Sponsori: Virši-A un Bosch Car Service.
Informatīvi atbalsta: Delfi, iAuto.lv, Latvijas Avīze, Tvnet, Draugiem.lv jauniauto.lv, Auto ziņas, Zebra, garaza.lv, 10minutes.lv, kursors.lv, FHM.
Atbalsta: Viesnīca „Port Hotel”, t/c Mols, LAMB, KPMS & Partneri, Linearis, V4 motors.

Vairāk informācija par konkursu www.gadaauto.lv

Latvijas Gada auto 2015 pretendenti

Latvijas Gada auto 2015 žūrija

Latvijas Gada auto 2015 žūrija

Lielā testa brauciena bāzes vieta bija viesnīca "Port Hotel"

Latvijas Gada auto 2015 pretendenti pie viesnīcas "Port Hotel"

4x4 tests

Jeep Cherokee

Nissan X-Trail

Škoda Octavia Scout

Subaru WRX STI

Citroën C4 Cactus un Renault Twingo

Mazda3

Nissan Pulsar

Maserati Ghibli

Jaunais Volkswagen Passat

Jaunais Ford Mondeo

Dacia Duster

Nissan Qashqai

"Latvijas Gada auto 2015" žūrijas biedri Ivars Caune un Guntis Vīksna

Audia A6

Toyota Aygo

Latvijas Gada auto 2015 žūrija

Peugeot 508

Latvijas Komercauto 2015 pretendenti

 
Visi komentāri
 
LMT 10.novembris 2014 19:42
0 5 Atbildēt

Tankts, tak drīzāk ir traktors! Gada traktors 2014

Aigarcix 12.novembris 2014 18:46
0 2 Atbildēt

Neviena tanka tur nav,ķēdinieku transportieri tik,bet būtību jau nemaina,gada šrota iepirkuma top 3.

turaids 11.novembris 2014 20:13
7 1 Atbildēt

Es jau noziedoju!

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Genesis parāda grezna elektriskās piedziņas krosovera konceptu (+ FOTO)

Ņujorkas autoizstādē izliktajam Neolun ir koncepta statuss, ar lielu potenciālu pārtapt par sērijveida modeli GV90. Lasīt vairāk

 

Iesaka eksperts: no kā jāuzmanās autovadītājiem pavasarī? 1

Varētu šķist, ka pavasarī, kad nokusis sniegs un kļuvis gaišāks, par ceļu satiksmes drošību var raizēties mazāk. Taču arī pavasarī ir vairāki būtiski faktori, kas jāņem vērā, lai droši un bez raizēm nokļūtu iecerētajā galapunktā, tāpēc Swedbank kopā ar Drošas Braukšanas Skolas direktoru Jāni Vanku sagatavojis padomus, kam jāpievērš īpaša uzmanība, pārvietojoties ar auto pavasarī. Lasīt vairāk

 

Frānsisa Skota Kī tilts pēc avārijas - postījumu apmērs (+ VIDEO) 16

Vakar pēc kravas kuģa DALI ietriekšanās sagruva Frānsisa Skota Kī tilts ASV ostas pilsētā Baltimorā. Drona lidojums ļauj novērtēt katastrofas apmērus, sagrauto tiltu un cietušo kuģi. Lasīt vairāk

 

KEM plāno paplašināt atbalsta programmu elektroauto un hibrīdauto iegādei 18

Klimata un enerģētikas ministrija (KEM) plāno paplašināt atbalsta programmu iedzīvotājiem elektroauto un hibrīdauto iegādei, aģentūru LETA informēja KEM pārstāvji. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti