"Auto 2016" – no praktiskā "Hyundai i20" līdz muskuļotajam "Ford Mustang" 1

 

Foto: Publicitātes foto

BT1 | 16.marts 2016 15:55

No 15. līdz 17. aprīlim Ķīpsalā notiks lielākā autoindustrijas izstāde Baltijā “Auto 2016”, kur jauno vieglo un apvidus automobiļu ekspozīcijā būs arī vairākas Latvijas mēroga auto pirmizrādes.

Dalībnieku gatavošanās izstādei notiek pilnā sparā, un jau šobrīd, mēnesi pirms izstādes, daži ir atklājuši savas kārtis.

Jauno automobiļu tīkotāji klātienē varēs novērtēt un arī iegādāties ne tikai praktiskus automobiļus, kāds, piemēram, nenoliedzami ir “Latvijas Gada auto 2016” galvenā titula ieguvējs “Hyundai i20”, bet arī spēkratus, kas vienaldzīgu neatstās nevienu – vai nu sava iespaidīgā veidola, vai veiktspējas dēļ.

Šajā ziņā viens no zīmīgākajiem modeļiem izstādē “Auto 2016” būs jaunās paaudzes “Ford Mustang”, kas pirmo reizi savā vairāk nekā 50 gadu vēsturē oficiāli ir nopērkams arī Eiropas tirgū. Interesanti, ka šis sportiskais automobilis jaunajā paaudzē ir pieejams ne tikai ar tradicionālo V8 dzinēju, bet arī eiropiešu gaumei, nodokļu politikai un maciņam pieejamāku četrcilindru turbomotoru. Tas gan nenozīmē, ka “Mustang” ar tādu būs nīkulis – 2,3 litru dzinējs attīsta 314 ZS.

Par stilu un veiktspēju nekādus papildu komentārus neprasa “Alfa Romeo”. Izstādē “Auto 2016” Latvijas pirmizrādi piedzīvos šīs markas atjauninātais “Giulietta” modelis sportiskajā “Veloce” versijā. Šis kompaktais hečbeks ir aprīkots ar tādu pašu dzinēju kā “Alfa Romeo” kupeja un rodsters “4C” – 240 zirgspēku jaudīgo turbopūtes 1,75 litru benzīna agregātu. Tādējādi itāliešu hečbeks ir ne tikai tradicionāli skaists, bet pat jaudīgāks par visādi citādi šī segmenta mērauklu “Volkswagen Golf GTI”.

Ja reiz ieminējāmies par “Volkswagen”, tad ar šī koncerna pārstāvi arī turpinām, – Latvijas tirgū ir atgriezusies šajā vācu autoražotāja gigantā ietilpstošā spāņu marka “SEAT”, un tās spēkrati būs apskatāmi arī izstādē. Ņemot vērā, ka “SEAT” markas sauklis ir “emociju auto”, arī Ķīpsalā šīs markas oficiālais pārstāvis “Autobrava” eksponēs “SEAT” dinamiskākās modifikācijas, kuras pazīstam ar “FR” un “Cupra” piebildi modeļu nosaukumā.

Sportisko hečbeku gardēžiem, kuri no galvas zina bezmaz visus leģendārās Nirburgringas trases apļa rekordus, īpaši patiks “Auto 2016” apskatāmais jaunais “Ford Focus RS” hečbeks. Šī modeļa pirmajā paaudzē 300 zirgspēki un priekšpiedziņa ar mehānisko diferenciāļa bloķētāju bija kas sērijveida autobūvē nepieredzēts, un, galvenais, tas viss strādāja kā paredzēts, nodrošinot tam kulta statusu un augstu tālākpārdošanas vērtību. Jaunais “Ford Focus RS” uzstāda jaunu latiņu un ir kļuvis vēl niknāks – tam ir 320 ZS turbomotors un pilnpiedziņa, kas ļauj līdz 100 km/h paātrināties nieka 4,7 sekundēs.

Ja galvu reibinošs paātrinājums tomēr nav prioritāte, bet gan vējā plīvojoši mati, baudot braucienu, tad izstādē jālūkojas jaunā “Mazda MX-5” rodstera virzienā. Patiecoties demokrātiskajai cenai un klasiskajai piedziņai, šis modelis visās tā paaudzēs ir vispārdotākais rodsters pasaulē. Jaunā modeļa konstrukcijā aktīvi ir izmantotas japāņu autoražotāja “Skyactiv” tehnoloģijas, kas automobili padara ne tikai dinamisku, bet arī vieglu un ekonomisku.

Neskaitot iepriekšminētos zīmīgos sportisko spēkratu modeļus, izstādē tiks prezentēti un eksponēti vēl dažādi interesanti jaunie automobiļi, par kuriem izstādes organizatori un dalībnieki informēs vēlāk, tuvojoties “Auto 2016” norises laikam.

Tāpat kā iepriekšējos gadus, papildu jaunajiem automobiļiem izstādē “Auto 2016” būs eksponēts arī komerctransports, industriālā tehnika un autoservisu aprīkojums, kā arī tradicionālais apmeklētāju saldais ēdiens – tūninga šedevri un konceptuālie spēkrati sadaļā “Auto Exotica”. Vairāk: www.bt1.lv/auto

Izstādi “Auto” organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1.

 
Visi komentāri
 
one 17.marts 2016 19:41
0 0 Atbildēt

Nu mustangu var aiziet apskatīties....

Tavs komentārs
 
 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Krievijas autotirgus “ķīnizācija”

Krievijas automobiļu tirgu pārņem Ķīnas autobūve, Krievijas ražotāji nespēj konkurēt ar lielā Austrumu kaimiņa piedāvājumu. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Visu laiku labākais VW Passat? (+VIDEO) 12

Jaunais Volkswagen Passat bija un ir gada gaidītākais D segmenta modelis, kas turpmāk būs tikai universāļa izpildījumā. Pats galvenais, ka jaunais Passat būs ļoti “gardi” aprīkots un tas lieliski brauks. Lasīt vairāk

 

TV AUTO ZIŅAS TESTĒ: Izmēģinām jauno Toyota C-HR PHEV (+VIDEO) 1

Jaunais Toyota C-HR ir lielāks, greznāks un jaudīgāks par iepriekšējo, turklāt tagad tam ir arī lādējamā hibrīda versija. TV Autoziņām bija izdevība iepazīties ar šo C-HR modeli testa braucienos Francijā. Lasīt vairāk

 

Šis hibrīds nav tas hibrīds. Kā atšķiras elektrificētie auto? (+VIDEO) 2

Daudzzīmolu auto dīleris Autohalle tagad saucas Auto Bassadone. Šoreiz sadarbībā ar AB servisa tehnisko speciālistu Edgaru Lulli salīdzināsim trīs veidu pašuzlādes hibrīdus - Opel mikrohibrīdu, Alfa Romeo vieglo jeb mild hybrid kā arī pavisam īstu Hyundai pašuzlādes hibrīdu. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti