CSDD teorijas eksāmenos ieviesīs nebijušu jaunumu - video jautājumus 7

 
CSDD | 17.novembris 2017 14:22

Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) teorētiskajā eksāmenā ieviesīs nebijušu jaunumu – video jautājumus, kas būs pietuvināti reālām dzīves situācijām uz ceļa. Video jautājumi eksāmenā tiks iekļauti no 2018.gada 1.marta, savukārt CSDD piedāvā interesentiem ar tiem iepazīties un izmēģināt jau šobrīd.

Lai satiksme būtu droša, mūsdienās nepietiek vien tehniski labi vadīt transportlīdzekli vai zināt un ievērot ceļu satiksmes noteikumus. Ne mazāk svarīgi ir mācēt izprast dažādas satiksmes situācijas, spēt paredzēt riskantu situāciju veidošanos, ieraudzīt bīstamību un attiecīgi reaģēt uz to, kā arī sadarboties ar citiem satiksmes dalībniekiem.

Attīstoties tehnoloģijām, CSDD izveidojusi eksāmena video jautājumus, kas uzlabos autovadītāju apmācības procesu, palīdzēs tiem prognozēt un atpazīt bīstamas satiksmes situācijas, paaugstinot kopējo satiksmes drošību un kultūras līmeni uz ceļa. Satiksmes situācijas dinamiska attēlošana teorētiskajā eksāmenā ir jaunievedums vadītāju sagatavošanā un Latvija ir viena no pirmajām valstīm, kas to ieviesīs.

Video jautājumos attēlotās situācijas ir reālistiskas, ar kurām ikdienā var sastapties jebkurš autovadītājs un sniegto atbilžu vērtēšanas pamatā ir kompetences vērtēšanas principi, kas jau vairākus gadus ir ieviesti un sekmīgi darbojas vadīšanas eksāmenos.

Paredzēts, ka katrā eksāmenā tiks ieviesti trīs video jautājumi par šādām tēmām: ceļš un laikapstākļi, bīstamību paredzēšana ceļu satiksmē, kā arī satiksmes kultūra. Visas šīs tēmas jau šobrīd ir iekļautas apmācības programmā, bet video jautājumi uzskatāmā veidā ļaus tās ietvert apmācībā un teorijas eksāmenos.

Video jautājumi būs pieejami ne tikai autoskolām un to audzēkņiem, bet arī pārējai sabiedrībai. Ar video jautājumiem interesenti var iepazīties šeit: https://csnt2.csdd.lv/

Teorētiskā eksāmena cena un ilgums nemainīsies, kā arī netiks pagarināts apmācības laiks.

Video jautājumi tiks izmantoti arī dažādos CSDD izglītības projektos, kā arī sabiedrībai skaidrojot situācijas ceļu satiksmē.

 
7 Lasīt visus komentārus → Populārākie komentāri
 
kaarlisk 18.novembris 2017 20:34
6 0 Atbildēt

35/38.

Bet vairāki jautājumi māca braukt nepareizi.

Piemēram, autobusam ir pienākums atkāpties no malējā stāvokļa un manevru veikt NEIEBRAUCOT pretējā virziena braukšanas joslā / netraucējot tam kuram ir galvenais ceļš. Un profesionāli vadītāji tā māk un dara.

Ziemā IR jāiesilda bremžu sistēma. Vismaz ar mūsdienu mazputekļu uzlikām.

Un vispār te tiek mācīts, ka nekauņām un noteikumu nezinātājiem ceļš ir jādod, tātad turpmāk braukšu kā nekauņa

650 19.novembris 2017 22:01
2 0 Atbildēt

Tur mož kkāds āķis- man ari tāpat uzrādīja 35, kaut gan spiežot tikai 1x zaļais logs neiedegās. Bet ideja ir nenoliedzami progresīva,tik varēja būt ar kādu laika/stresa limitu.Tālāk gaidīsim jau reālu braukšanas simulātoru;)

Daži jaut strīdigi- pieklājība ir ok un visnotaļ veicināma,bet diez vai visur/katrreiz būtu jālaiž jebkurš neordināras darbības veicējs.Kur ir otras puses izklāsts- vai uz patukšas ielas kko izveikt (piem atmuguriski izgriezties) "kādam" degungalā (cerot uz viņa "izpratni"), vai tomēr nogaidīt piemērotāku brīdi?Un cik ilgi gaidīt?Un Ko pareizi darīt, ja tie reālie skauģi tomēr nelaiž? Un ja nu Atļautā vietā pie rindu maiņas- laist/nelaist vai pašam pretendentam līst/nelīst?? Un Kur ir reāls izklāsts par populāro Tēmu kā "noteikt" nekauņu vai pieņemt lēmumu kādam šo "titulu" personīgi piespriest?

Bremžu "tests"- ok, visur konteksts saka, ka "pareizi" ir pārbaudīt brauktuves slidenumu.Bet no otras puses- ko dod zināšanas par brauktuves stāvokli, ja gadījumā bremžu pēkšņi vairs nav kā tādu? Vai būtu pareizi ir pārmest "apdomību"- piem., ja izbraucot no stāvvietas, kāds vispirms grib pārliecināties, vai klaiņojošs suns tur nav nokodis uzlikas vai apķēzījis br.diskus? Kā būt, ja brauktuve ir sausa un aizdomas neradoša, bet br.diski pa kluso ir apčurāti?

Miks 19.novembris 2017 22:59
1 0 Atbildēt

super 37 no 38 , nav slikti bet esmu izkritis

kaut gan var pastrīdēties kam taisnība

 

Pievienot bildi Pievienot video
 
 
Stingri aizliegts iAuto.lv publicētos materiālus izmantot, kopēt vai reproducēt citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai kā citādi rīkoties ar iAuto.lv publicētajiem materiāliem bez rakstiskas EON SIA atļaujas saņemšanas.

Izceltie raksti

Ar 120 000 eiro vērtības kritumu – Vācijā pārdod Audi ar V12 dīzeļa dzinēju 18

Pirms 12 gadiem šī automašīna maksāja 145 000 eiro, tagad īpašnieks to gatavs atdot par 23 800 eiro. Lasīt vairāk

 

Porsche pirms termiņa izbeidz 718 modeļa pārdošanu Eiropā 11

Par iemeslu modeļa izņemšanai no konfiguratora kļuva neatbilstība Eiropas kiberdrošības likumam. Lasīt vairāk

 

Vācijas autotirgus martā: elektriskie ar gandrīz 29% kritumu 17

Eiropas lielākajā jauno automobiļu tirgū 2024. gada marts izrādījies ne tas veiksmīgākais, sāpīgāko kritumu piedzīvojot pilnībā elektrisko auto segmentam. Lasīt vairāk

 

Atvadas no 10 cilindru motora - Lamborghini Huracan STJ desmit vienībās (+ FOTO)

Lamborghini izgatavos desmit ekskluzīvā superauto Huracan STJ eksemplārus, veltot tos atvadām no V10 motora, kas bija pamatā Huracan saimes panākumiem desmit gadu garumā. Lasīt vairāk

 
 

Lasītākie raksti

Jaunie raksti